Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση για τους παιδικούς σταθμούς και τα στοιχεία που ζητούν


Πριν λίγες ημέρες ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώταρος, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή και ζητά στοιχεία για το πόσα παιδιά και ποιων εθνικοτήτων φιλοξενούνται στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.


Η κυβέρνηση της τρόικας εσωτερικού (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) δια του εκπροσώπου της υπουργού Εσωτερικών Στυλιανίδη έσπευσε να ικανοποιήσει το αίτημα του μία μόλις μέρα μετά,  ζητώντας από τους Δήμους να καταγράψουν και να παραδώσουν άμεσα τα στοιχεία για τον αριθμό των νηπίων των βρεφονηπιακών σταθμών, που οι γονείς τους είναι μετανάστες.

Οι ευθύνες της συγκυβέρνησης και του υπουργού της Στυλιανίδη είναι τεράστιες. Γιατί είναι προφανής ο ρατσιστικός σκοπός της ΧΑ: να ζητήσει να διωχτούν τα παιδιά των μεταναστών που φιλοξενούνται από Παιδικούς Σταθμούς.

Ο ίδιος βουλευτής είχε δηλώσει προεκλογικά πως «αν μπει η Χρυσή Αυγή στην Βουλή, θα κάνει εφόδους στα νοσοκομελια αλλά και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετά στον δρόμο τους "λαθρομετανάστες" και τα παιδιά τους».

Η ενέργεια αυτή εκτός από τον ακραίο ρατσιστικό χαρακτήρα της αποτελεί και απόπειρα αποπροσανατολισμού των εργαζομένων, που επιχειρεί να ρίξει τις ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στους παιδικούς σταθμούς στους μετανάστες.

Για τα 35.000 παιδιά που έμειναν έξω από τους παιδικούς σταθμούς δεν φταίνε οι μετανάστες  που αποτελούν άλλωστε μόλις το 1,5% στο σύνολο των παιδιών, αλλά οι άγριες περικοπές που επέβαλαν οι κυβερνήσεις  των μνημονίων(ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ). Οποιοσδήποτε άλλωστε ρίξει μια ματιά στα κριτήρια φιλοξενίας ενός παιδιού μετανάστη σε παιδικό σταθμό θα δει ότι είναι τόσο ασφυκτικά που ελαχιστοποιούνται τα παιδιά που μπορούν να φιλοξενηθούν.


Οι πραγματικές αιτίες για τα προβλήματα που υπάρχουν στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς είναι η διάλυση του κοινωνικού κράτους στο όνομα της εξυπηρέτησης του χιλιοπληρωμένου χρέους, η τεράστια μείωση των δαπανών, η συρρίκνωση του προσωπικού κάθε ειδικότητας (ιδιαίτερα του παιδαγωγικού), οι απολύσεις των συμβασιούχων, οι  τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή.


Για τη διάλυση και την ανεπάρκεια των παιδικών σταθμών ευθύνη έχει και ο «Καλλικράτης» μέσω του οποίου εφαρμόζοντας τις κατευθύνσεις της Ε.Ε.  καταργήθηκαν πολλές δομές και δόθηκε χώρος στους ιδιώτες επενδυτές να θησαυρίζουν από μια υπηρεσία που θα έπρεπε να είναι καθολική, δημόσια και δωρεάν.   

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση του μνημονίου επιχειρεί να στρέψει τον ένα εργαζόμενο εναντίον του άλλου, τον ένα κλάδο εναντίον του άλλου για να μπορεί να επιβάλει ανενόχλητη την εγκληματική πολιτική της, η Χρυσή Αυγή εκτελεί άλλη μια εντεταλμένη υπηρεσία για την κυβέρνηση, το σύστημα, το κεφάλαιο και την ΕΕ

Για άλλη μια φορά παίζει το συμπληρωματικό ρόλο του παρακρατικού ‘λαγού’ της επίσημης κρατικής πολιτικής. Της πολιτικής της αντεργατικής επίθεσης, του υπηρέτη του κεφαλαίου, των στρατοπέδων συγκέντρωσης, των πογκρόμ του ‘Ξένιου Δία’.

Αξιοποιούν το ‘φίδι’, για να ‘βγάλει το φίδι απ’ την τρύπα’.

Καλούμε το δήμο Ν.Ιωνίας και κάθε δήμο να μην δώσει τέτοια στοιχεία!

 Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανατροπή των μνημονίων, για την υπεράσπιση και την επέκταση του κράτους πρόνοιας, για να δημιουργηθούν καινούργιοι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί και να γίνουν και οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να μπορούν να φιλοξενούνται τα παιδιά όλων των εργαζομένων οικογενειών χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

Ο οργανωμένος λαός, συντονισμένα και μαχητικά θα περιφρουρήσει τις δημοκρατικές ελευθερίες από την εργοδοτική, κρατική και φασιστική - παρακρατική βία!

Εκτός ΣχεδίουΑριστερή Ριζοσπαστική κίνηση στη Νέα Ιωνία
www.ektossxediou.blogspot.com, ektossxediou@gmail.com