Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Εκδήλωση: Ποιος είπε το "ΟΧΙ";


Σας καλούμε την Πέμπτη 25 Οκτώβρη στις 7:00μμ στο ΚΕΠ Νέας Ιωνίας στην εκδήλωση με θέμα:
«Ποιος είπε το ΟΧΙ;»
Το κίνημα της Εθνικής Αντίστασης και το σύγχρονο πρόσωπο του φασισμού


Η 28η του Οκτώβρη είναι μια μεγάλη μέρα για τον ελληνικό λαό, αλλά και μέρα ντροπής για τους προδότες του. Κι όμως αυτοί γιορτάζουνε το «Αλβανικό Έπος». Και πάλι χωρίς το λαό. Και πάλι με φράχτη γύρω τους τα όπλα, για να τους φυλάνε όταν πηγαίνουν στην τελετή. Για να φυλάγονται οι εχθροί του λαού από τον ίδιο το λαό.
Τη δεκαετία 1930-1940 μαύρα σύννεφα είχαν καλύψει την Ευρώπη. Η οικονομική κρίση οδηγεί σε απελπισία εκατομμύρια ανθρώπους. Στην Ιταλία επικρατεί η φασιστική δικτατορία του Μουσολίνι , στη Γερμανία της κρίσης ο αγκυλωτός σταυρός παίρνει την εξουσία. Ο Χίτλερ, ανακηρύσσει το «Τρίτο Ράιχ», μια νέα αυτοκρατορική Γερμανία. Όλα τα πολιτικά κόμματα εκτός του ναζιστικού τίθενται εκτός νόμου. Οι Εβραίοι, οι τσιγγάνοι, οι διανοούμενοι, οι κομμουνιστές και όσοι αντιστέκονται στο ναζισμό και στο φασισμό ακολουθούν. Η βία και η τρομοκρατία είναι κοινές μέθοδοι. Οι μελανοχίτωνες στην Ιταλία και τα τάγματα εφόδου στη Γερμανία, τρομοκρατούν, προπηλακίζουν ή ακόμα δολοφονούν αθώους πολίτες αν τυχόν δε χαιρετίσουν τα φασιστικά σύμβολα. 
Στην Ελλάδα επιβάλλεται η δικτατορία της 4ης Αυγούστου του Ιωάννη Μεταξά. Τα κόμματα τίθενται εκτός νόμου, η αστυνομία και οι υπηρεσίες της ασφαλείας οργανώνονται κατά τα φασιστικά πρότυπα. Επιβάλλεται αυστηρή λογοκρισία και η χώρα βυθίζεται σε πρωτοφανή σκοταδισμό. Στρατόπεδα συγκέντρωσης, κατάργηση πολιτικών ελευθεριών, συστηματική καταδίωξη όλων των διαφωνούντων, εξορίες.
Ο γερμανικός καπιταλισμός μαζί με τους συμμάχους του ξεκινάει ανελέητο πόλεμο στους λαούς της Ευρώπης και το 1940 έρχεται και η σειρά της Ελλάδας. Ο μοναρχοφασισμός τότε δεν είπε ποτέ το «ΟΧΙ» και από την πρώτη στιγμή κοίταζε πώς θα έσωζε το καθεστώς του. Πώς θα περνούσε ο ελληνικός λαός από τα δικά του στα ξένα χέρια, χωρίς ο μεσίτης να χάσει ούτε την ηγεσία του λαού, ούτε τα κέρδη που απέφερε απ' αυτόν.
Η δοκιμασία του πολέμου απέδειξε πόσο απροετοίμαστη ήταν η  χώρα και κυρίως έφερε στο φως τις τρομερές λαθροχειρίες της δικτατορίας. Εκατομμύρια επί εκατομμυρίων είχαν «φαγωθεί» και τότε όπως και σήμερα. Η συνθηκολόγηση του μετώπου δεν ήταν πράξη ανωτέρας βίας, παρά θεληματική συμμαχία με τον εχθρό εναντίον του λαού.
Απέναντι στην κατοχή της χώρας και στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού απελευθερωτής υπήρξε το ΕΑΜ με τον ΕΛΑΣ. Ο αγώνας του ΕΑΜ δεν είχε μόνο ένα γενικό εθνικοαπελευθερωτικό χαρακτήρα αλλά και ένα βαθύτατα ταξικό περιεχόμενο. Ο αγώνας κατά των κατακτητών ήταν για το ΕΑΜ συνδεδεμένος με τον αγώνα κατά του μεγαλοαστικού κόσμου της χώρας, ο οποίος στις περιπτώσεις που δεν συνεργάστηκε ανοιχτά με τους κατακτητές, είχε σε μεγάλο βαθμό συμβιβασθεί μαζί τους.
Η οικονομική κρίση της εποχής εκείνης, καθώς και η ραγδαία ανάπτυξη των εργατικών κινητοποιήσεων σε όλη την Ευρώπη, οδήγησε το κεφάλαιο να επιβάλει φασιστικά καθεστώτα. Σήμερα, οι φασίστες ξαναβρίσκουν απήχηση. Πουλάνε τζάμπα όραμα και ελπίδα στον ελληνικό λαό και τον στρέφουν ενάντια σε κάθε αδύναμο. Με την ασταμάτητη πλύση εγκεφάλου, ένα έθνος μεταναστών που αισθάνθηκε ότι είχε ανέβει και κάποια σκαλιά στην παγκόσμια ιεραρχία, έγινε μεταναστοφοβικό. 
Το κεφάλαιο στη χώρα μας έχει εξαπολύσει έναν αμείλικτο κοινωνικό πόλεμο. Ξέροντας ότι δεν μπορεί να κερδίσει σε συνθήκες «δημοκρατίας», στήνει τη Χρυσή Αυγή, για να συντρίψει την κάθε εστία αντίστασης, την οποία δεν μπορεί να νικήσει μόνο με τη βοήθεια του επίσημου κράτους. Οι γραβατωμένοι εγκληματίες που μας κυβερνούν, μέσα σε μια βδομάδα, ξέχασαν την πολυδιαφημισμένη αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Φοβούνται ότι θα τούς διώξει ο κόσμος και θέλουν τους χρυσαυγίτες ανάμεσα στον λαό και τα ελικόπτερα. Τους έχουν ανάγκη γιατί με πρόσχημα το χρέος, μεγάλες καπιταλιστικές εταιρείες αρπάζουν τον εθνικό πλούτο, τις δημόσιες επιχειρήσεις, τις υποδομές και τους φυσικούς πόρους της χώρας. Συνάμα ισοπεδώνουν το κόστος της εργασίας και τις συντάξεις, καταστρέφουν τους στοιχειώδεις θεσμούς πρόνοιας που είχαν φτιαχτεί ως τώρα, κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία, ξεπουλούν λιμάνια και διαλύουν πανεπιστήμια. Θέλουν στο εξής να εργαζόμαστε, όσες και όσοι δεν μεταναστεύσουμε αλλού, με μισθούς πείνας, ώστε οι ίδιες ν’ αποσπούν μεγαλύτερα κέρδη από την εκμετάλλευση του πλούτου που εμείς παράγουμε. Κάνοντάς μας φτωχούς γίνονται πλουσιότεροι, και το καπιταλιστικό σύστημα συνεχίζει να λειτουργεί.
Κάποιοι θέλουν στην Ελλάδα του 2012 να ξαναφέρουν την ξένη κατοχή και τον εμφύλιο. Είναι οι ίδιοι που με εκφραστές το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ έφεραν το λαό στη σημερινή κατάσταση. Είναι οι ίδιοι που απέναντι στην οικονομική καταστροφή που έχει  έρθει ψάχνουν να βρουν τον εσωτερικό εχθρό που μπαίνει εμπόδιο στα συμφέροντά τους. Αυτός ο εχθρός είναι ο αγωνιζόμενος λαός μαζί με την αριστερά, που πάνω τους θα πετάξουν την αστυνομία και την Χρυσή Αυγή. Απέναντι στα δίκαια αιτήματα μας, βάζουν τα πολιτικά παιδιά αυτών που το 1940 συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς, αυτών που το ’44 τρέξανε στους Εγγλέζους και μετά περίμεναν τον 6ο στόλο στο λιμάνι.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την ιστορία τη γράφουν οι λαοί με τους αγώνες τους, το αίμα και τη δράση τους. Ο λαός, που είπε το «ΟΧΙ» πρώτα στο αλβανικό μέτωπο με τους Ιταλούς, στη συνέχεια με τους Γερμανούς και μετά στην κατοχή με την αντίσταση των ΕΑΜ,ΕΛΑΣ,ΕΠΟΝ για «τη χιλιάκριβη τη λευτεριά», θα το ξαναπεί απέναντι στους ξένους δυνάστες, την ΕΕ και το ευρώ, αλλά και τους ντόπιους δυνάστες, το ελληνικό κεφάλαιο και τους πολιτικούς εκφραστές του ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/ΔΗΜΑΡ/Χρυσή Αυγή.

Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στην Νέα Ιωνία