Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2011

Δελτίο τύπου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. «Γ. Σεφέρης» ( Ν. Ιωνίας, Ν. Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης και Λυκόβρυσης )

...σχετικά με τις συγχωνεύσεις τμημάτων και καταργήσεις σχολείων

Σε αγώνα ενάντια στις συμπτύξεις τμημάτων, στα 25άρια τμήματα και στις επιχειρούμενες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων και νηπιαγωγείων, και γενικότερα ενάντια στο σχολείο του «Καλλικράτη», καλεί τα μέλη του, αλλά και τους γονείς των μαθητών κι όλους τους άλλους φορείς ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» (Ν. Ιωνίας, Ν. Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης και Λυκόβρυσης) και σ΄ αυτή την κατεύθυνση έχει ήδη πάρει μια σειρά από πρωτοβουλίες συντονισμού και κινητοποίησης.
«Καλεί τους συναδέλφους και τους διευθυντές να αποφασίσουν στις συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων την ανάκληση των συμπτύξεων και ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥΣ ΑΥΤΗ. Καλεί τους γονείς μέσω των Συλλόγων τους και των Ενώσεων Γονέων να αντιδράσουν και να απαιτήσουν το ίδιο» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε πρόσφατη ανακοίνωσή του.
Επίσης, εκτιμώντας ότι «Καθημερινά χάνουμε τη ζωή μας κομμάτι-κομμάτι, αργά σταθερά αλλά και μεθοδευμένα. Ειδικότερα στο χώρο της εκπαίδευσης το ξεθεμελίωμα του δημόσιου σχολείου προχωράει με γοργούς ρυθμούς. Ήδη το σχέδιο των συμπτύξεων επισημοποιείται με το σχέδιο «Καλλικράτης στην Εκπαίδευση». Το φθηνό, ευέλικτο και διαφοροποιημένο κατά περιοχή σχολείο είναι εδώ, είναι γεγονός», καλεί τα μέλη του σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 25 Γενάρη και ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα τελετών του 1ου και 8ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ηρακλείου. Το ΔΣ θα προτείνει απεργιακές κινητοποιήσεις για το πρώτο δεκαήμερο  του Φεβρουαρίου.