Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΦΛΕΒΑΡΗ, ΩΡΑ 19:30

ΔΕΝ ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ – ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ
Το ότι ζούμε μια γενικευμένη επίθεση στα δικαιώματα της εργαζόμενης πλειοψηφία είναι πλέον γνωστό. Το ότι μας θεωρούν το εξιλαστήριο θύμα της κρίσης τους, καλώντας μας να πληρώσουμε για τα ελλείμματα και τα χρέη που δημιούργησε η πολιτική τους, είναι επίσης γνωστό. Το μέγεθος της υποκρισίας και της κοινωνικής αναλγησίας τους ωστόσο έχει ένα βάθος που ακόμα δεν μπορεί να μετρηθεί.
Σε ένα νέο μπαράζ ανατιμήσεων λοιπόν, η κυβέρνηση:
- Προχωρεί σε αύξηση της τιμής των εισιτηρίων κατά 40% σε λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικό, τρόλεϊ,
- Καταργεί δρομολόγια και γραμμές,
- Παραδίδει τις συγκοινωνίες σε ιδιώτες, για να εκτιναχθεί στα ύψη η τιμή των εισιτηρίων και να περικοπούν ακόμα περισσότερα δρομολόγια,
Η αύξηση των εισιτηρίων αποτελεί καθαρή πρόκληση απέναντι στους εργαζόμενους, που είναι και οι βασικοί χρήστες των μέσων μαζικής μεταφοράς, το εισόδημα των οποίων βρίσκεται εδώ και ένα περίπου ένα χρόνο στη λαιμητόμο της χούντας που μας έχει επιβάλλει η κυβέρνηση μαζί με την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. Μας καλούν να πληρώσουμε πανάκριβα υπηρεσίες, για τις οποίες φορολογούμαστε και μάλιστα βαριά, την ίδια στιγμή που περικόπτουν μισθούς και συντάξεις, με την ανεργία και την εργασιακή ανασφάλεια να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη της πλειοψηφίας της κοινωνίας.
Οι δημόσιες συγκοινωνίες γίνανε και αυτές «ασύμφορες», για την κυβέρνηση και την τρόικα. Είναι και αυτές πλευρά του χρέους που αυτοί δημιούργησαν και καλούμαστε να το πληρώσουμε εμείς. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι θέλουν να νοικοκυρέψουν τα οικονομικά, να καλύψουν τα ελλείμματα και τα χρέη. Δεν ξεχνάμε ότι είναι αυτοί που χρόνια τώρα λυμαίνονται το δημόσιο πλούτο και χαρίζουν τα πάντα στο κεφάλαιο, δίνουν τις υπερκοστολογημένες προμήθειες στους ημέτερους, χρησιμοποιούν το δημόσιο για να το απομυζούν. Αυτοί, λοιπόν, δεν έχουν δικαίωμα να επικαλούνται ότι νοιάζονται για τα ελλείμματα.
Η κυβέρνηση και η άθλια συμμαχία των προθύμων-πλουσιοπάροχα αμειβόμενων- δημοσιογράφων που επιτίθενται στο ογκούμενο κίνημα ανυπακοής, χαρακτηρίζοντας μας ως «τζαμπατζήδες», «δολιοφθορείς», έφτασε στο σημείο να μας απειλεί με εισαγγελείς, δια στόματος Ρέππα αποκρύπτοντας ότι:
- Υπουργεία και δημόσιοι οργανισμοί οφείλουν στον ΟΑΣΑ το ποσό των 2 δις 700 εκατ. € για αντισταθμιστικές καταβολές,
- Το ελληνικό δημόσιο επιδοτεί με τα λεφτά των φορολογούμενων τις ιδιωτικές εταιρίες ακτοπλοΐας, την Olympic Air του Βγενόπουλου και τον ιδιωτικό ΟΑΣΘ.
-Τα ιδιωτικά μέσα μεταφοράς επιδοτούνται μέχρι το τελευταίο ευρώ, ενώ στις δημόσιες συγκοινωνίες καταβάλλεται μόνο το 18% της προβλεπόμενης από το νόμο επιδότησης.
Προσπαθούν να μας πείσουν ότι για όλα φταίνε οι μισθοί των εργαζόμενων στις συγκοινωνίες. Επιχειρούν να μας στρέψουν ενάντια στους εργαζομένους των ΜΜΜ, για να μας τσακίσουν όλους! Δεν έχουν δικαίωμα οι κυβερνώντες και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ με τις βίλες και τα κότερα να χρησιμοποιούν τα ίδια ψεύτικα-κατασκευασμένα «στοιχεία» κάθε φορά που επιτίθενται σε ένα κλάδο με μισθούς των 1.200 και 1.500 €. Ξέρουμε ότι θέλουν να διασπάσουν τους εργαζόμενους για να μας οδηγήσουν όλους στην «εξίσωση» των 700 € και της ελαστικής, ανασφάλιστης εργασίας
ΟΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ, ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ
Η λειτουργία των δημόσιων συγκοινωνιών με τα κριτήρια της κερδοφορίας, της ανταγωνιστικότητας, του μικρότερου κόστους γίνεται σε βάρος της ποιότητας, της εξυπηρέτησης, της κάλυψης των αναγκών της μετακίνησης, των εργασιακών δικαιωμάτων. Οι συγκοινωνίες πρέπει να επιδοτούνται από τους φόρους, όπως και η παιδεία, η υγεία, και να παρέχονται δωρεάν.
Η μετακίνηση και η πλήρης κάλυψη όλων των περιοχών με ποιοτικές, γρήγορες, συχνές, αξιόπιστες, δωρεάν δημόσιες συγκοινωνίες είναι δικαίωμα των εργαζόμενων και κάθε πολίτη. Είναι μέσο και τρόπος για να αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό, το περιβαλλοντικό πρόβλημα και έχει άμεση συνάρτηση με την ποιότητα της ζωής μας στο λεκανοπέδιο.
Γι αυτό και η αύξηση των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Ο δρόμος της μαζικής ανυπακοής είναι αυτός που θεωρούμε ότι μπορεί όχι απλά να στείλει ένα μήνυμα, αλλά να συγκροτήσει πραγματικές αντιστάσεις απέναντι σε μια χιονοστιβάδα αντεργατικών μέτρων που φαίνεται να μην έχει τελειωμό.
Σε μια τέτοια βάση καλούμε σε ανοιχτή συζήτηση, τη Δευτέρα 14/2 στις 19:30, στο στέκι της «Εκτός Σχεδίου» (Νισύρου 77 και Πάτμου) όσους θέλουν να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση δράσεων και κινητοποιήσεων στην περιοχή μας, ενάντια στη διάλυση των δημόσιων συγκοινωνιών και στην αύξηση της τιμής των εισιτηρίων.
- Όπως και στα διόδια, να μην υπακούσουμε! Αλληλεγγύη μεταξύ των επιβατών/Είμαστε πολλοί, μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο!
- Διεκδικούμε δημόσιες/ποιοτικές/δωρεάν συγκοινωνίες, γιατί η έννοια του κοινωνικού αγαθού είναι ασύμβατη με την παροχή αντιτίμου, γιατί οι σύγχρονες μαζικές συγκοινωνίες είναι η λύση στο κυκλοφοριακό και στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος στην πόλη.
- Κοινός αγώνας επιβατών και εργαζομένων στα ΜΜΜ. Να πληρώσουν την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν! Κοινή δράση των σωματείων, φορέων, επιτροπών κατοίκων, σχημάτων που αντιστέκονται.

 
Εκτός Σχεδίου – αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία