Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΚΕΡΑΤΕΑ-ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 23/12 ΣΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ


Τις δύο τελευταίες εβδομάδες γίναμε μάρτυρες ενός μεγαλειώδους αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι της Κερατέας και των γύρω περιοχών απέναντι στους πραίτορες της κυβέρνησης που έχουν εφαρμόσει μεθόδους χούντας για να εξυπηρετήσουν τα εργολαβικά συμφέροντα και να επιβάλλουν την δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή παρόλο που αυτή είναι παράνομη. Η αποφασιστικότητα που δείχνει η κυβέρνηση του Ε.Ε-ΔΝΤ-εργολάβων χρησιμοποιώντας τους πιο βίαιους τρόπους καταστολής αποδεικνύει ότι η μόνη απάντηση του λαού σε κάθε κοινωνικό μέτωπο από εδώ και μπρος, μπορεί και πρέπει να είναι μόνο ένας ανυποχώρητος αγώνας , όπως αυτόν που δίνουν οι κάτοικοι της περιοχής.
Η κυβέρνηση που στο όνομα της κρίσης έχει εξαπολύσει λυσσαλέα επίθεση ενάντια στα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων, που ετοιμάζεται να εκποιήσει και την εναπομείναντα δημόσια περιουσία και να κατεδαφίσει κάθε κοινωνική παροχή που έχει απομείνει , επιβάλλει δια ροπάλου την δημιουργία χωματερής στην περιοχή του Οβρυόκαστρου, η οποία είναι χαρακτηρισμένη ως προστατευόμενος αρχαιολογικός χώρος και περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.
Οι κάτοικοι αυτές τις δύο βδομάδες ήρθαν αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ, τα δακρυγόνα, τις πλαστικές σφαίρες και τις αντλίες νερού, την απίστευτη βιαιότητα που ασκούν οι δυνάμεις καταστολής και βρίσκονται διωκόμενοι με πασιφανώς κατασκευασμένες κατηγορίες με βάση την αντιτρομοκρατική νομοθεσία. Αυτή είναι μία ακόμη απόδειξη ότι αυτή η κυβέρνηση και οι πολιτικές της το μόνο που έχουν ως στόχο είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου και είναι αποφασισμένοι να τα επιβάλλουν με κάθε κόστος και αδιαφορώντας για όποιες κοινωνικές αντιδράσεις. Η απάντηση στην αδιαλλαξία αυτή και η ανατροπή της πολιτικής βρίσκεται στην λυσσασμένη αντίσταση στα μπλόκα των κατοίκων.

Η καθαριότητα είναι ανάγκη και κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα και πεδίο κερδοφορίας για το κεφάλαιο!

·         Όχι ΧΥΤΑ ούτε στην Κερατέα ούτε ΠΟΥΘΕΝΑ!
·         Δημόσια, αποσυγκεντρωμένη διαχείρηση απορριμάτων
·         Να αποχωρήσουν ΤΩΡΑ τα ΜΑΤ και οι εργολάβοι από την περιοχή
·         ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ
·         Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες εναντίων των κατοίκων


Εκτός Σχεδίου Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία