Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010

ΤΕΤΑΡΤΗ 15/12 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ.
ΤΕΤΑΡΤΗ 15/12 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30 ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟΜύθος 1ος: «...Το «Μνημόνιο» είναι η μόνη διέξοδος από την κρίση...»Έξι μόλις μήνες μετά την υπογραφή του «Μνημονίου» η πραγματικότητα που βιώνουμε είναι ριζικά χειρότερη και όσο πάει χειροτερεύει. Η νέα επιδρομή της Τρόϊκας, μπροστά στην έγκριση της τρίτης δόσης του επαίσχυντου δανείου, έφερε νέα μέτρα, νέο γύρο φοροεπιδρομής, νέες απαιτήσεις για απολύσεις, περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, καθώς και νέες περικοπές σε μισθούς.
Ένα ολόκληρο εξάμηνο η κυβέρνηση και η ενορχηστρωμένη προπαγάνδα των ΜΜΕ, ήθελε να μας πείσει ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα και περικοπές. Μας βομβάρδισαν με ένα καταιγισμό δηλώσεων ότι «ότι μέτρα ήταν να παρθούν, πάρθηκαν». Ότι «κάνουμε βήματα και οι αγορές ανακτούν την εμπιστοσύνη απέναντι στη χώρα».
Πόσο γρήγορα όμως κατέρρευσε η ψεύτικη αίσθηση του εφησυχασμού που ήθελαν να μας επιβάλλουν. Το «Μνημόνιο» επικαιροποιείται, ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε είναι ο πιο βάρβαρος και αντιλαϊκός των τελευταίων δεκαετιών, οι θυσίες της εργαζόμενης πλειοψηφίας για άλλη μια φορά δεν είναι αρκετές, τα στοιχεία (επίσης για άλλη μια φορά) δεν ήταν αληθινά και το έλλειμμα ήταν τελικά μεγαλύτερο (και περιμένουμε να δούμε αν θα μεγαλώσει κι άλλο...). Την ίδια στιγμή η ανεργία προσεγγίζει το 15%, με τα ποσοστά να είναι εντυπωσιακά μεγαλύτερα στους νέους ανθρώπους. Στο στόχαστρο πλέον και οι συλλογικές συμβάσεις, το ελάχιστο όριο προστασίας και συλλογικής διεκδίκησης των εργαζόμενων, αλλά και οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα.
Για πόσο καιρό ακόμα άραγε θα ανεχόμαστε ένα εμπαιγμό χωρίς όρια, μια λεηλασία χωρίς τελειωμό και μια επιστροφή σε έναν κοινωνικό μεσαίωνα που δεν έχει προηγούμενο στα μεταπολιτευτικά χρόνια;

Μύθος 2ος: «...Οι εκλογές επιβεβαίωσαν τις προσπάθειες της κυβέρνησης και της «υπεύθυνης αντιπολίτευσης»...»Το μήνυμα των εκλογών ήταν ξεκάθαρο, όσο κι αν η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά και η «αντιπολίτευση» της ΝΔ και του ΛΑΟΣ θέλουν να θολώσουν τα νερά των εκτιμήσεων και των συμπερασμάτων με περίτεχνες διατυπώσεις σχετικά με την «αντοχή» του πολιτικού συστήματος. Η πολύ μεγάλη αποχή κατέδειξε το μέγεθος της διαμαρτυρίας, της αγανάκτησης αλλά και του αδιεξόδου απέναντι στο σημερινό πολιτικό σύστημα. Η σημαντική επίσης ενίσχυση των δυνάμεων της Αριστεράς κατέγραψε ένα ρεύμα αγωνιστικής διαμαρτυρίας και διαφοροποίησης απέναντι στη σημερινή κατάσταση.
Ζητούμενο ωστόσο συνεχίζει να αποτελεί η αγωνιστική διέξοδος και έκφραση της τεράστιας, πραγματικής κοινωνικής πλειοψηφίας που πλήττεται και που αναδείχθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Μύθος 3ος: «...Το σημερινό συνδικαλιστικό κίνημα θα αποτελέσει φραγμό στις επιλογές Κυβέρνησης – Τρόϊκας...»
Οι ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ακολουθώντας σταθερά εδώ και χρόνια επιλογές που οδήγησαν στην γραφειοκρατικοποίηση των συνδικάτων και στη σύμπλευσή τους με το κομματικό και πελατειακό κράτος, παρατηρούν ως θεατές τη χειροτέρευση της καθημερινότητας της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας των εργαζομένων. Είναι οι ίδιοι που σε προηγούμενες φάσεις ανόδου του ταξικού εργατικού κινήματος, επέλεξαν το δρόμο της «εργασιακής ειρήνης», της υπογραφής κατάπτυστων συλλογικών συμβάσεων, της ανοχής απέναντι στην επέλαση της ανεργίας και της ριζικής χειροτέρευσης των υλικών όρων διαβίωσης των εργαζομένων.
Είναι προφανές, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ότι η αγωνιστική απάντηση και διέξοδος θα προέλθει μέσα από τις ίδιες τις τάξεις των εργαζομένων, μέσα από την αποφασιστική τους συμμετοχή στην δημιουργία αντιστάσεων και πλαισίου ανατροπής της σημερινής κατάστασης σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά.

Και μια αλήθεια: Η πραγματική διέξοδος βρίσκεται στη μάχη για την αξιοπρέπεια του κόσμου της εργασίαςΜια σειρά από κλάδους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα βρίσκονται σε πραγματικό αναβρασμό: Ο χώρος της υγείας - και ειδικά των εργαζόμενων στα νοσοκομεία - με τους χιλιάδες απλήρωτους εργαζόμενους και τις επικείμενες περικοπές που υπερβαίνουν το 1 δις ευρώ. Ο χώρος της εκπαίδευσης, με αντίστοιχες περικοπές που θα σημάνουν τη διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης. Ο χώρος των εργαζομένων στους ΟΤΑ, με τους εργαζόμενους να βρίσκονται στη μέγγενη του «Καλλικράτη» καθώς και με τους χιλιάδες συμβασιούχους να τελούν υπό απόλυση. Ο χώρος των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, οι οποίοι στοχοποιούνται συλλήβδην για την υποτιθέμενη «χλιδή» που απολαμβάνουν. Ολόκληρος ο δημόσιος τομέας χτυπιέται βάναυσα με περικοπές στους μισθούς, απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων, ιδιωτικοποιήσεις και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Αντίστοιχη και χειρότερη η κατάσταση στη ζούγκλα του ιδιωτικού τομέα με την εργοδοτική αυθαιρεσία, την ανεργία, τις απολύσεις αλλά και τον εκβιασμό επικείμενων απολύσεων να δίνουν τόνο. Μια σειρά από μικρούς ή μεγαλύτερους χώρους δίνουν τη μάχη της αξιοπρέπειας, ενάντια στις μαζικές απολύσεις, όπως οι εργαζόμενοι στον τύπο, οι εργαζόμενοι στο χώρο του εμπορίου και ιδιαίτερα στις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, οι εργαζόμενοι σε τεχνικές εταιρίες, βιομηχανίες και εργοτάξια.
Μια ολόκληρη κοινωνία συνειδητοποιεί το τέλμα στο οποίο μας καταδίκασε το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα στο οποίο ζούμε, αλλά και το πολιτικό προσωπικό του δικομματισμού και των συνοδοιπόρων του.

ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ
Οι συνέπειες της πολιτικής τους δεν αποτελούν πια είδηση στα δελτία των 8. Βρίσκονται παντού, στη δουλειά μας, στη γειτονιά μας. Εκεί βρίσκονται και οι αντιστάσεις που πρέπει να δυναμώσουμε, να ενώσουμε και να μετατρέψουμε σε κίνημα ανατροπής της σημερινής βαρβαρότητας. Με τους απολυμένους εργαζόμενους των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων, όπως του Praktiker στη Μεταμόρφωση και του Atlantic στον Περισσό, με τη μάχη των απλήρωτων εργαζομένων του Αγία Όλγα και του Πηνελόπειου Ιδρύματος, με τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ και των εκπαιδευτικών της περιοχής.
Να συγκροτήσουμε ένα πλατύ δίκτυο αλληλεγγύης, στήριξης και συμμετοχής στο απεργιακό κύμα που έρχεται, να απαντήσουμε με μαζικούς, συλλογικούς και ανυποχώρητους αγώνες.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15/12. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 10:30
Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία
Web: www.ektossxediou.blogspot.com, e-mail: ektossxediou@gmail.com