Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

OΛΟΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 18/9 στις 5.30 μ.μ.

 Στις 18/09/2024 συμπληρώνονται 11 χρόνια απ’ τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από το τάγμα εφόδου της ναζιστικής Χρυσής αυγής! Αντίστοιχα, στις 7 Οκτώβρη κλείνουν 4 χρόνια από την καταδίκη της ΧΑ ως εγκληματικής οργάνωσης. Όμως, γνωρίζουμε πολύ καλά, πως δεν έχουμε ξεμπερδέψει με το φασιστικό δηλητήριο.

Τα αποτελέσματα των κοινοβουλευτικών εκλογών και των ευρωεκλογών στη χώρα μας καθιστούν ξεκάθαρη την επανεμφάνιση του φασιστικού και ακροδεξιού ρεύματος. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το ελληνικό κράτος  κατηγορείται για εκατοντάδες αδικήματα κατά της ζωής μεταναστών και προσφύγων, έχει οχυρωθεί μεταξύ του φράκτη-ντροπή του Έβρου και των θαλάσσιων συνόρων του όπου λιμενικό και ένοπλες συμμορίες πραγματοποιούν δολοφονικά push-backs και επιθέσεις στις καραβιές των μεταναστών, ενώ δίνει εκατομμύρια για πολεμικό εξοπλισμό . Σε ίδιο μήκος κύματος, τις τελευταίες μέρες, η Γερμανία, έπειτα και από την άνοδο της ακροδεξιάς στις τελευταίες εκλογές κρατιδίων, έχει αυξήσει την φρουρά των συνόρων της αποτρέποντας τις μεταναστευτικές μετακινήσεις. Ταυτόχρονα η αύξηση των ποσοστών της γαλλικής ακροδεξιάς έχουν φτάσει πολύ υψηλά.

Δεν έχουμε λοιπόν, ξεμπερδέψει με τον φασισμό. Η πιο μαύρη η πιο σάπια έκφραση της εκμετάλλευσης δεν έχει εκλείψει από τα σχολεία, τις σχολές, τις γειτονιές, τις ζωές μας. Είναι η αντιδραστική πολιτική γύρω από τα εθνικά θέματα, τη μετανάστευση, την «τάξη και ασφάλεια». 

Με πρωταγωνιστές την Ν.Δ., την Ελληνική Λύση, τους Σπαρτιάτες, την Φωνή Λογικής τους καταδικασμένους Χ.Α., αλλά και την ανοχή άλλων δυνάμεων του πολιτικού συστήματος ξεδιπλώνεται η στοχοποίηση των προσφύγων και των μεταναστών για όλα τα κακά και τα δεινά της χώρας, την ανεργία, την ακρίβεια τις φωτιές, δημιουργώντας μια κοινωνία ξενοφοβίας απανθρωπιάς, ανταγωνισμού και αλληλοφαγώματος των φτωχών για να κυριαρχούν και να διαφεντεύουν οι πλούσιοι

Σε αυτό το κλίμα της εθνικιστικής αναζωπύρωσης καθόλου τυχαία δεν ήταν η άγρια δολοφονία πέρσι του Πακιστανού εργάτη Σιράζ Σαφτάρ στις 12 Αυγούστου στη γειτονιά μας, τον Περισσό.

Αυτή η νοσηρή κατάσταση απλώνεται με τις πλάτες της κυβέρνησης που με την πολιτική της ενισχύει την ακροδεξιά. Για όλους τους παραπάνω λόγους η συμμετοχή μας  στις κινητοποιήσεις και στην αντιφασιστική δράση καθίσταται απαραίτητη! Απέναντι σε όσους, τρομοκρατούν και σπέρνουν το φασιστικό μίσος, δηλώνουμε πως, όπως και ο Παύλος, δε θα σταματήσουμε να προσπαθούμε για μια καλύτερη ζωή, ξεκινώντας από τη γειτονιά μας, μέσα από τους αγώνες, τη συλλογική οργάνωση την αλληλεγγύη και συντροφικότητα.

OΛΟΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 18/9 στις 5.30 μ.μ. στο ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ (Π. Φύσσα 60) 


Η Εκτός Σχεδίου σας καλεί! Να είμαστε όλες κι όλοι εκεί!