Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Αγωνιστική Υποδοχή στον υπουργό υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, Παρασκευή 12/7 10πμ

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση  στην Ψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου «Αγία Όλγα» που  καλούν οι εργαζόμενοι την Παρασκευή 12 Ιουνίου στις 10.00 π.μ., εξαιτίας της επίσκεψης  του Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ προγραμματίζουν στάση εργασίας 9.00 π.μ. με 12.00 μ.μ.

Ως Εκτός Σχεδίου, έχουμε πολλές φορές μιλήσει για τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της υγείας αλλά και ιδιαίτερα στο νοσοκομείο της Αγίας Όλγας, ένα νοσοκομείο "αγαπημένο" στον υπουργό, μιας και κάθε τρις και λόγο ανακοινώνει επισκέψεις σε αυτό. 

Κάθε φορά ωστόσο, οι εργαζόμενοι τον υποδέχονται "αγωνιστικά", και αναγκάζεται να αναβάλλει ή να έρχεται άλλες ώρες και μέρες απο τις ανακοινωμένες.

Ιδιαίτερα στον τομέα της ψυχικής υγείας με το νομοσχέδιο που αυτή τη στιγμή είναι σε διαβούλευση, προωθείται η οριστική αποδιάρθρωση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και απεξάρτησης και η πλήρη ιδιωτικοποίησή τους, οδηγώντας στα άκρα την υπάρχουσα, ήδη αβίωτη, κατάσταση στο χώρο της ψυχικής υγείας, κινούμενο σε διαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση από ό,τι απαιτείται για ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο και μια λειτουργία πραγματικά θεραπευτικών πρακτικών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο