Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Συμμετέχουμε και καλούμε στην απεργία στις 28 Φεβρουαρίου 11:30 πμ Χαυτεία

Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους!

Είναι αναγκαίο να ενώσουμε τις φωνές μας εργαζόμενοι, φοιτητές, αγρότες για σύγκρουση και ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής  κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου που ρημάζει τις ζωές μας.
Απέναντι στην κυβερνητική επίθεση, επιδιώκουμε την οργάνωση ενός πολύμορφου αγώνα με απεργίες και συλλαλητήρια, ενός αγώνα με σχέδιο κι οργάνωση, με απεργιακούς σταθμούς, που θα επιδιώκει τον συντονισμό όλων των αγωνιζόμενων χώρων και κλάδων, για να αποτελέσει το κίνημα των εργαζομένων και της νεολαίας αντίπαλο δέος απέναντι στην κυβερνητική επίθεση, ικανό να νικήσει, για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου, για να χάσουν από τα κέρδη τους οι μεγάλες μονοπωλιακές επιχειρήσεις και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα εργαζόμενων, αγροτών και νεολαίας!


Το έγκλημα των Τεμπών να μη συγκαλυφθεί και να μην επαναληφθεί!

Η 28η Φλεβάρη  να σηματοδοτήσει μέρα αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών (μεταφορές, υγεία, παιδεία, ρεύμα, νερό, κλπ) που οδηγεί σε εγκλήματα, βάζοντας το κέρδη πάνω από τις ανθρώπινες ζωές. Ενάντια στην πολιτική της φτώχειας, του αυταρχισμού και της καταστολής!


Υγεία, παιδεία, ρεύμα και νερό δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στον λαό.

Αγωνιζόμαστε για :
Αυξήσεις στους μισθούς. 1.200 ευρώ καθαρός κατώτατος μισθός.
Κάλυψη όλων των απωλειών των μνημονίων, επαναφορά 13ου-14ου μισθού
Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του  ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής.
Διατίμηση στα τιμολόγια του ρεύματος και των καυσίμων και όλα τα βασικά αγαθά με κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για τους εργαζόμενους.
Χαμηλά ενοίκια. Προστασία της πρώτης κατοικίας από τις κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.
Πλαφόν στις τιμές πετρελαίου, βενζίνης και ρεύματος. 
Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Να περάσουν στο δημόσιο όλοι  οι  τομείς των κοινωνικών αναγκών – κοινή ωφέλεια, ενέργεια, μεταφορές, να υπερασπίσουμε τα δημόσια αγαθά. 
Κάλυψη των αναγκών με προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων. Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας. 
Όχι στην ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ – Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλες/όλους. Νίκη στον αγώνα των φοιτητών/φοιτητριών.
Λεφτά για δωρεάν δημόσια υγεία, παιδεία, ασφαλείς συγκοινωνίες, πολιτισμό, στήριξη του εισοδήματος εργαζομένων και αγροτών και όχι για στρατιωτικές δαπάνες. 
Καμιά εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους του κεφαλαίου, του  ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Όχι στους εξοπλισμούς. Λευτεριά στην Παλαιστίνη!