Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Σχόλια... εκτός σχεδίου #2

Μάθαμε ότι ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Αχαρνών ήταν παρών στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του έγκλειστου καταδικασμένου εγκληματία και φασίστα χρυσαυγιτη Κασιδιάρη. Μάθαμε επίσης ότι πλέον δεν είναι πρόεδρος μετά την ανασυγκρότηση του ΔΣ. Η Ένωση Γονέων Νέας Ιωνίας θα πάρει θέση ή όχι; Θα καταδικάσει ή θα σφυρίξει αδιάφορα; Πιστεύουμε πως όχι.


Σε άλλα νέα της ημέρας, άπρακτη άφησε να περάσει η προθεσμία για υποβολή ένστασης ο Δήμος Νέας Ιωνίας σε σχέση με τις νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων που ισχύουν από 1/1/2023. Μάλλον εκεί στην Δημοτική Αρχή θεωρούν ότι η αύξηση των αντικειμενικών αξιών κατά 16-20% είναι θετικό για τους κατοίκους της περιοχής αφού η αύξηση των τιμών συμπαρασύρει τα τεκμήρια και μια σειρά φόρων ακίνητης περιουσίας (ΕΝΦΙΑ, ΤΑΠ, φόρος μεταβίβασης κ.λπ.). Με αυτό τον τρόπο λοιπόν έβαλε και αυτή το λιθαράκι της ώστε το δικαίωμα της λαϊκής οικογένεια για την απόκτηση στέγης να φαντάζει ακόμα πιο μακρινό όνειρο.

 

Επίσης υποθέτουμε ότι η Δημοτική Αρχή και η πάντα απούσα, υπεύθυνη (;) Αντιδήμαρχος διαβάζουν με αγανάκτηση τις ατεκμηρίωτες, ακοστολόγητες και φυσικά πολιτικά καθοδηγούμενες απαιτήσεις από τους γονείς του βρεφικού τμήματος του 2ου Παιδικού Σταθμού Νέας Ιωνίας που ζητάνε να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο μπαλκόνι και να ολοκληρωθούν οι εργασίες στην αυλή ώστε να εξασφαλιστεί ο σωστός προαυλισμός όλων των παιδιών του 2ου Παιδικού Σταθμού.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, έρχονται και οι γονείς από το 9ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας, όπου τα παιδιά φιλοξενούνται «προσωρινά» εδώ και 4 χρόνια (και θα δούμε και για πόσα χρόνια ακόμα) σε προκάτ αίθουσες, να ζητάνε ένα σχολείο που να αξίζει στα παιδιά μας. Αν είναι δυνατόν!!! Θέλουν και σχολεία.

Ποιοι νομίζουν ότι είναι, η τοπική Μητρόπολη που κατάφερε και εξασφάλισε (πως άραγε και με την στήριξη ποιών) 55εκατ. € κρατικό χρήμα για το ιδιωτικό της έργο στον Περισσό.


Πάντως δεν μπορούμε να πούμε, από δελτία τύπου πάμε πολύ καλά. Διαφημίζει η Δήμαρχος ακόμα και το έργο αντικατάστασης του δημοτικού φωτισμού με φωτιστικά LED στο οποίο παλαιότερα σαν αντιπολίτευση ψηφίζμε λευκό. Λίγο από αντιπρόεδρος Εδεσσαϊκού κάνει αυτό, αλλά δεν πειράζει. Ίσως πλέον να μπορέσουν να απαντήσουν και σε ερώτημά που είχαμε βάλει σχεδόν 3 χρόνια πριν για σοβαρά θέματα σε σχέση με την υλοποίηση της συγκεκριμένης προμήθειας.


Τέλος να ενημερώσουμε ότι πληροφορίες αναφέρουν ότι την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου θα γίνει η 5η (ολόγραφος ΠΕΜΠΤΗ) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου μας. Αναρωτιόμαστε αν είμαστε η μόνη Δημοτική Παράταξη που μας απασχολεί το πότε η Δημοτική Αρχή της πόλης μας έχει σκοπό να συγκαλέσει και κανένα Δημοτικό Συμβούλιο, ή απλά θα πρέπει να περιμένουμε να τελειώσουν πρώτα όλοι με τις πίτες τους.




ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία