Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Σχόλια... εκτός σχεδίου #1

Πληροφορίες που θέλουν
τη δημοτική αρχή να είχε απευθύνει πρόσκληση προς το γνωστό παρεάκι Μητσοτάκη-Κεραμέως, για να επισκεφθεί σχολείο του δήμου με αίθουσες γεμάτες νερό, μετά την πρόσφατη νεροποντή της Πέμπτης 26/01, ελέγχονται ως ανακριβείς.

Άλλωστε αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, η δημοτική αρχή θα ενημέρωνε όλους τους δημότες για να τρέξουν να υποδεχτούν τους εκλεκτούς καλεσμένους, όπως έκανε και στις προηγούμενες επισκέψεις τους. 

Τι; Δεν ενημέρωσε κανέναν; Στα κρυφά ήρθαν;



Μαθαίνουμε ότι κλιμάκια δημοτικής παράταξης επισκέπτονται σχολεία του δήμου μας προς άγραν ψήφων με το ατράνταχτο επιχείρημα: η δημαρχία θα κριθεί στην μία ψήφο. 

Ψυχραιμία πάνω απ’ όλα κύριοι υποψήφιοι δήμαρχοι, μόνιμοι και μη μόνιμοι (υποψήφιοι).


Πάντως έχει δίκιο η δημοτική αρχή. Αυτό που λείπει από την πόλη δεν είναι παιδικοί σταθμοί, δεν είναι ελεύθεροι χώροι συνάθροισης, αναψυχής και άθλησης. 

Αυτό που λείπει είναι διαφημιστικές πινακίδες βεβαίως, βεβαίως. 

Κατά τα άλλα, στενάζουν οι πλατείες, οι πεζόδρομοι και εσχάτως και τα πεζοδρόμια από τα τραπεζοκαθίσματα (ή αλλιώς, τα ψηφαλάκια έχουν πάντα δίκιο).


Τελικά, εκείνο το Ιωνικό Κέντρο, ευλόγησον, θα έχει ναό ή όχι; Κι αν έχει, πόσο θα κοστίσει; Φτάνουν τα μύρια που μαζεύτηκαν μέχρι τώρα; Θα έχει και πάρκινγκ για τον δικέφαλο ή όχι;


Επιτέθηκαν, μάθαμε από τις ειδήσεις στην TV, εξωσχολικοί σε μαθητή λυκείου της πόλης μας. Και αμέσως τα αντανακλαστικά αρκετών λειτούργησαν κατά πως έχουν μάθει. Να αυξηθούν τα μέτρα αστυνόμευσης. Να περιπολεί η ΔΙΑΣ για να δικαιολογήσουν και τα 600 ευρώ. Να μπουν ψυχολόγοι στα σχολεία γιατί είναι βολικό να αποδίδονται όλα σε ψυχολογικούς λόγους. 

Λες και τα παιδιά μεγαλώνουν σε γυάλες και όχι στη συγκεκριμένη καταπιεστική και εκμεταλλευτική κοινωνία. 

Επιλέγουν να ανατρέφουν θηρία και όταν αυτά δείξουν τα νύχια τους προτείνουν να χτιστούν κλουβιά με πιο γερά κάγκελα και καλύτερες κλειδαριές. 

Μα το θέμα είναι να ανατρέφουμε ανθρώπους και όχι θηρία.


Πάντως οι βασιλόπιτες έχουν την τιμητική τους. Μέχρι και ο Αστέρας, ανασύρθηκε από τη μούχλα για να εξυπηρετήσει την αυξανόμενη προεκλογική ζήτηση. Ξέρουμε όλοι πως πριν τις γιορτές δεν ήταν «διαθέσιμος» γιατί έπρεπε να καθαριστεί από τη μούχλα. Φαίνεται πως οι εκλογές είναι το καλύτερο αντιμουχλικό.

Ελπίζουμε να μην ξανά μουχλιάσει άμεσα. Άλλωστε, οι δημότες τον πλήρωσαν για να το χρησιμοποιούν και όχι για να είναι κλειστός.



Πάντως, εκτός από τις προσωπικές και κομματικές επιδιώξεις, στις δημοτικές εκλογές κρίνεται το αν ο δήμος θα υπηρετεί τις ανάγκες των εργαζομένων ή των μικρών ή μεγαλύτερων συμφερόντων.


ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία