Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Ανακοίνωση για τη φασιστική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο - Συγκέντρωση Δευτέρα 4/10, 7μμ πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου

Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου το απόγευμα, λίγες μόλις ώρες μετά τη φασιστική επίθεση σε μέλη της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη, έγινε επίθεση σε μέλη της ΚΕΕΡΦΑ και στο Νέο Ηράκλειο, λίγο πριν την έναρξη προγραμματισμένης εκδήλωσής τους, για την επέτειο ενός χρόνου από την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Μία ομάδα περίπου 10-15 ατόμων, οι περισσότεροι με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, επιτέθηκε με λοστούς και κράνη στο πλήθος που έχει συγκεντρωθεί στο σημείο, με σκοπό να μην πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, τραυματίζοντας 3 συναγωνιστές/τριες και διαλύοντας τα τραπεζάκια με το αντιφασιστικό υλικό που υπήρχαν στο χώρο.
Κοντά στο χώρο που εκδηλώθηκε η επίθεση βρισκόταν αστυνομική δύναμη, η οποία, για μία ακόμα φορά, εμφανίστηκε με χαρακτηριστική καθυστέρηση. Αυτές οι επιθέσεις δεν είναι μεμονωμένες, τυχαίες και «αυθόρμητες».

Πρόκειται για οργανωμένες, σαφώς σχεδιασμένες επιθέσεις που αποκαλύπτουν πως οι φασιστικές, ναζιστικές ομάδες και τα υπολείμματα της Χρυσής Αυγής, ενθαρρυμένες από την αστυνομική κάλυψη τις κυβερνητικές θεωρίες περί “δύο άκρων” και την ρατσιστική, αυταρχική κυβερνητική πολιτική επιχειρούν να εισβάλλουν ξανά σε δρόμους και πλατείες, στα σχολεία και στις γειτονιές μας, θέλοντας να επιτεθούν στο κίνημα και τη μαχόμενη Αριστερά.

Ένα χρόνο μετά την 7η Οκτώβρη του συγκλονιστικού αντιφασιστικού ξεσηκωμού λαού και νεολαίας θέλουν να δηλώσουν ξανά την παρουσία τους, στο κατώφλι έντονων κοινωνικών αναμετρήσεων.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ – ΔΕ ΘΑ ΣΩΠΑΣΟΥΜΕ

Η πάλη ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά, για το ξερίζωμα των συνθηκών και της πολιτικής που εκκολάπτει το αυγό του φιδιού, θα τους ρίξει και πάλι στον υπόνομο της ιστορίας.

Ως Εκτός Σχεδίου συμμετέχουμε στηρίζουμε την κινητοποίηση Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 7μμ στην πλατεία Ηρακλείου.


ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία