Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ

Σαν ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ καταθέσαμε το παρακάτω αίτημα προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλκίου ώστε να συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.


Προς
τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νέας Ιωνίας,
τη Δήμαρχο,
τους Δημοτικούς Συμβούλους


ΘΕΜΑ: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ


Κύριε Πρόεδρε,

Έχει περάσει περισσότερος από ένας χρόνος από τότε που εξαιτίας της πανδημίας και των περιορισμών που επιβλήθηκαν, τα Δημοτικά Συμβούλια γίνονται με τηλεδιάσκεψη.

Ως Εκτός Σχεδίου έχουμε εκφράσει την άποψη μας σχετικά με τις διαδικτυακές συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, θεωρώντας πως ήταν ο μόνος τρόπος διεξαγωγής του το διάστημα που ίσχυαν τα περιοριστικά μέτρα λόγω covid-19. Από ότι φαίνεται, όμως, ο τρόπος αυτός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου τείνει να παγιωθεί ακόμα και σε περιόδους που δεν υφίστανται σχετικοί περιορισμοί.

Ζητάμε λοιπόν το επόμενο δημοτικό συμβούλιο να γίνει δια ζώσης, σε χώρο που να μπορούν να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. στο δήμο μας υπάρχουν αρκετοί χώροι οι οποίοι και προτάθηκαν (Συνεδριακό Κέντρο, Δημοτικό Θέατρο, Κινηματογράφος Αστέρας, κλειστά Γυμναστήρια κλπ) που επιτρέπουν την πραγματοποίηση των συνεδριάσεων με συνθήκες απόλυτης υγειονομικής ασφάλειας.


Εκ μέρους της ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία
Ο Δημοτικός Σύμβουλος
Παναγιώτης Κουτσός