Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Δελτίο τύπου για την εκδήλωση της "Εκτός Σχεδίου" για την εκπαίδευση

«Και να αδερφέ μου που μάθαμε να κουβεντιάζουμε ήσυχα κι απλά»
Και να που οι πλατείες της Νέας Ιωνίας μπορούν να ζωντανέψουν και χωρίς τραπεζοκαθίσματα

To Σάββατο 6/6 πραγματοποιήθηκε  η συγκέντρωση-συζήτηση που οργάνωσε η «Εκτός Σχεδίου» στην μικρή πλατεία δίπλα στο στέκι της παράταξης (Νισύρου 77 και Πάτμου) στην Ελευθερούπολη, με αφορμή την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου για την παιδεία και την προσπάθεια της κυβέρνηση να καθιερώσει ως «κανονικότητα» την «εξ αποστάσεως» μεταφορά πληροφοριών και την απ ευθείας αναμετάδοση των μαθημάτων μέσα από τις σχολικές αίθουσες.


Στη συζήτηση συμμετείχαν πολλοί εκπαιδευτικοί της περιοχής, όλων των βαθμίδων, διατυπώθηκαν απόψεις και γόνιμοι προβληματισμοί σε μια προσπάθεια να φωτιστούν όλες οι πλευρές των αντιδραστικών επιδιώξεων της άρχουσας τάξης στο χώρο της εκπαίδευσης και όχι μόνο.
Η συζήτηση συνεχίστηκε δίπλα στο στέκι της παράταξης και συνοδεύτηκε με ψήσιμο και φαγοπότι οικονομικής ενίσχυσης.






Η μικρή πλατεία ζωντάνεψε από τις φωνές των μικρών παιδιών που παραβρέθηκαν μαζί με τους γονείς τους δίνοντας και μια άλλη διάσταση στον τρόπο που μπορούν και πρέπει να χρησιμοποιούνται οι πλατείες της πόλης μας μικρές και μεγάλες.
Από τους παρευρισκόμενους ανανεώθηκε το ραντεβού για μια μελλοντική συνάντηση και συμφωνήθηκε πως πάντα «το μυαλό είναι ο στόχος» .