Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Ακολουθώντας την αποστολή στη Λέσβο (pics + vids)

Την Παρασκευή η αποστολή των αριστερών αντικαπιταλιστικών κινήσεων δήμων και περιφερειών έδωσε συνέντευξη τύπου, αλλά μόνο το site stonisi δημοσίευσε αποσπάσματα. Η κρατική ΕΡΤ Αιγαίου δεν ανέφερε το παραμικρό για την αποστολή στα δελτία ειδήσεων και ούτε δεν δημοσίευσε κάτι στην ιστοσελίδα της, παρά την παρουσία δημοσιογράφων της, στη συνέντευξη.

Το απόγευμα έγινε συνάντηση-σύσκεψη μελών της αποστολής με σωματεία εργαζομένων, εργαζόμενους και κατοίκους του νησιού.

Το πρωί του Σαββάτου η αποστολή των αριστερών αντικαπιταλιστικών κινήσεων δήμων και περιφερειών πραγματοποίησε περιοδεία στην πόλη και παρέμβαση στη αγορά της Μυτιλήνης με μοίρασμα υλικού και κάλεσμα για την απογευματινή εκδήλωση.

Το απόγευμα του Σαββάτου έγινε η πολύ ουσιαστική ανοικτή συζήτηση - εκδήλωση της αποστολής με κατοίκους του νησιού.

Την Κυριακή 1 Μαρτίου το πρωί η αποστολή των αντικαπιταλιστικών κινήσεων επισκέφτηκε το χωριό Μανταμάδο και συζήτησε με τους κατοίκους στα καφενεία.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο στρατόπεδο της Μόριας, όπου το ένα από τα αυτοκίνητα τραμπουκίστηκε και εμποδίστηκε από τα μπλόκα γιατί επέβαινε σε αυτό ένας ξένος μεταφραστής.

Επισκέφτηκε τον καταυλισμό γύρω από το στρατόπεδο της Μόριας, είδε τις συνθήκες, μίλησε με πρόσφυγες.

Το μεσημέρι, που είχαν γίνει γνωστά τα γεγονότα της ντροπιαστικής, σαδιστικής και φασίζουσας συμπεριφοράς κατοίκων στο λιμανάκι της Θερμής που δεν άφηναν να αποβιβαστούν 40 πρόσφυγες ανάμεσα τους γυναικόπαιδα και βρέφη, έκανε αντιφασιστική πορεία και συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στην πόλη και παράσταση διαμαρτυρίας στο Λιμεναρχείο.

Δημοσιεύουμε το πρώτο υλικό από βίντεο και φωτογραφίες και θα ακολουθήσει πλήρης ενημέρωση.