Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

1η Μάη! Συγκέντρωση Πρωτοβάθμιων σωματείων 10:30πμ στο Μουσείο

…Μέρα του εργατικού κινήματος, σύμβολο του αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση, βαμμένη με το αίμα των εργαζομένων στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Από το Σικάγο του 1886, σχεδόν 130 χρόνια μετά, στις ΗΠΑ πριν 15 μέρες εκατομμύρια εργάτες στον επισιτισμό και στις μεγάλες αλυσίδες εμπορίου οργάνωσαν μέρα πανεθνικής δράσης για να απαιτήσουν την αύξηση του κατώτατου μισθού από τα 8 στα 15 δολάρια.

Από τη ματωμένη Θεσσαλονίκη του 1936, σχεδόν 80 χρόνια μετά, στις 6 Μάη εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στο εμπόριο καλούνται να εργαστούν μια ακόμα Κυριακή.

Από την Καισαριανή του 44, με την εκτέλεση των 200 κομμουνιστών από τους φασίστες-ναζιστές Γερμανούς κατακτητές, στις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα, του Σαχτζάτ Λουκμάν, τις δολοφονικές επιθέσεις κατά των συνδικαλιστών-εργατών στο Πέραμα και των εκατοντάδων μεταναστών από τους φασίστες της Χ.Α.

Η εργατική πρωτομαγιά φέτος διεξάγεται σε μια περίοδο όπου η Μεσόγειος φλέγεται από τις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ στη Συρία. Οι λαοί μπαίνουν για άλλη μια φορά στο στόχαστρο, προκειμένου να προωθηθούν τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα των ΗΠΑ και των συμμάχων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των ενεργειακών δρόμων στην περιοχή. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμφανίζεται ως ο «καλός στρατιώτης» του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Έχει μετατρέψει τη χώρα σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο, γεμίζει βάσεις όλη την Ελλάδα, ετοιμάζει νέες «αγορές του αιώνα» ενώ εμπλέκεται όλο και περισσότερο σε έναν επικίνδυνο ανταγωνισμό με την Τουρκία, για τα συμφέροντα των πολυεθνικών, για το πετρέλαιο και τις ΑΟΖ.

Την ίδια στιγμή κ παρά τις εξαγγελίες της περίφημης «εξόδου από τα μνημόνια» τον Αύγουστο 2018, ο κόσμος της δουλειάς συνεχίζει να παλεύει με την ανεργία, τη φτώχεια, την ελαστική εργασία, τα ξεχειλωμένα ωράρια και την απλήρωτη δουλειά.

Ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ ανακοινώνει «Πανεθνική Μέρα δράσης» στις 30 Μάη με εργοδοτικούς και φιλοκυβερνητικούς «επιστημονικούς φορείς» με διεκδικήσεις για την «επιχειρηματικότητα» και την «ανταγωνιστικότητα», αναζητώντας «δημιουργικές λύσεις και άλλους τρόπους πλην των απεργιών». Οι απεργοσπάστες της 12ης Γενάρη καλούν σε απεργία στήριξης του ΣΕΒ, της κυβέρνησης και της επιχειρηματικής ανάπτυξης, διευκολύνοντας την κυβέρνηση να περάσει την αντιδραστική πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου.

Καμία συνενοχή σε αυτές τις φιέστες! Παλεύουμε για εργατική απεργία, «από τα κάτω», με τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις επιτροπές αγώνα, με ταξικό περιεχόμενο, σχέδιο δράσης και κλιμάκωσης!

Καμία υποταγή, καμία αναμονή!

Οι ανάγκες μας δεν χωρούν σε “δόσεις” και διαπραγματεύσεις με ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ. Κανείς δεν πρόκειται να μας χαρίσει ούτε το ελάχιστο. Ποτέ δεν μας χάρισαν άλλωστε. Όλα κατακτιούνται με την πάλη μας, την ρήξη, και την αναζήτηση για έναν άλλο δρόμο. Ένα δρόμο ενάντια στην συναίνεση, την αναμονή και την απογοήτευση.

Για αυτό η φετινή πρωτομαγιά, πρέπει να βρει τον κόσμο της εργασίας στους δρόμους του αγώνα και της αναζήτησης ενός νέου Σικάγο. Στους δρόμους του αγώνα για ειρήνη των λαών και πόλεμο στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών. Η Πρωτομαγιά και η απεργία στις 6 Μάη θα γίνουν νικηφόρες αν συνδεθούν με ένα ενωτικό και ανεξάρτητο εργατικό κίνημα που θα βάζει τα εργατικά συμφέροντα μπροστά με αγώνα διαρκείας, ανυπακοής σύγκρουσης και ρήξης με το κεφάλαιο την ΕΕ, το ΔΝΤ τους δανειστές. Ένα κίνημα για την ανατροπή της επίθεσης και την απαλλαγή της κοινωνίας από τα δεσμά της εκμετάλλευσης και της υπαγωγής του ανθρώπου στην κερδοφορία του κεφαλαίου.

Η ιστορία γράφεται με ανυπακοή / Αγώνας – ρήξη – ανατροπή

ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία