Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Ιερά σχέδια για ευλογημένες μπίζνες

Πολλές φορές ακούμε ότι η εκκλησία δεν ασχολείται με τη πολιτική, είναι ουδέτερη, υπεράνω… κλπ. Εμείς, βέβαια, δεν το πιστεύαμε ποτέ αυτό. Και επιβεβαιωνόμαστε, καθώς βλέπουμε συνεχώς το νέο μητροπολίτη Ιωνίας Φιλαδέλφειας που από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το πόστο του, έδειξε πως μάλλον… τον ενδιαφέρει και μάλιστα, αρκετά.
Έτσι:
  • Θέλει να διδάξει στα σχολεία σωστά θρησκευτικά, καθώς μάλλον… δεν φτάνουν οι θεολόγοι.
  • Πραγματοποιεί μεγάλες εκδηλώσεις για τον μικρασιατικό πολιτισμό… στο Μέγαρο, στο Ηρώδειο, με όλα τα προσφυγικά σωματεία. 
  • Καλεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να κόψει κορδέλα για την ανακαίνιση του παιδικού σταθμού της εκκλησίας (ούτε καν δηλαδή, για νέο παιδικό σταθμό), με χορηγία φίλου του από τη Panama Papers(sic!).
  • Αφού, πρώτα, έχει φροντίσει να απενοχοποιήσει το γεγονός ότι «ο πλούτος δεν είναι ενοχή και δεν είναι εμπόδιο για τον Θεό», σε διάλεξη στο 10° Επιχειρηματικό Συνέδριο «CEO Summit 2016», ξέχασε να πει ότι είναι «είναι πλούτος που έχει κλαπεί μέσω της βαριάς εκμετάλλευσης και εξαθλίωσης από τους ανθρώπους της εργασίας».
  • Τις τελευταίες μέρες φρόντισε ο αθωωμένος και αποκαθαρμένος της μονής Βατοπεδίου γνωστός μας Εφραίμ, με την εικόνα της Παναγίας της Βηματαρίτισσας (για την ακρίβεια, αντίγραφο της εικόνας) να κάνει πρεμιέρα στη Νέα Ιωνία, και από κοντά βρέθηκαν αρκετοί πιστοί τοπικοί δημογέροντες για να μαζέψουν κανέναν ψήφο.
  • Τελευταίο γεγονός (… για την ώρα), η ημερίδα «ελληνισμός και ορθοδοξία» και άλλα τέτοια, σε συνεργασία με το ΚΕΜΙΠΟ (…) με το γνωστό «απολίτικο» δημοσιογράφο Α. Παπαχελλά και… πάλι, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας καλεσμένο, για να μας πει ότι είμαστε « αναπόσπαστο μέρος του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος και της ΕΕ», που σέβεται το Διεθνές Δίκαιο των φραχτών, των αποκλεισμών και των πνιγμών…
Το πρόβλημα για εμάς είναι ότι προσπαθούν να κρύψουν τα σχέδιά τους, είτε για αναρρίχηση στην ιεραρχία της εκκλησίας είτε στην πολιτική, πίσω από δήθεν μη πολιτικές θρησκευτικές εκδηλώσεις. Προσπαθούν να κρύψουν τα πραγματικά τους συμφέροντα και στην περιοχή μας, που δεν είναι άλλα από το real estate στο οικόπεδο της ΚΥΔΕΠ (σεισμόπληκτα στον Περισσό), …ίσως και με τη βοήθεια του Ηγουμένου Εφραίμ, που… ξέρει από επενδύσεις.

Και όλα αυτά με τη …σιγή της Δημοτικής αρχής, που όχι μόνο δεν καταγγέλλει τα σχέδια του μητροπολίτη για τις μπίζνες της εκκλησίας στο ΚΥΔΕΠ, αλλά δεν έχει υλοποιήσει (γιατί άραγε;) τις διαδοχικές αποφάσεις που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο το 2011 και το 2014 για τη χρήση του συγκεκριμένου οικοπέδου (ως χώρος αθλητικών/πολιτιστικών/εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων), προς διευκόλυνσή των εκκλησιαστικών συμφερόντων.

Η διαπλοκή με τον κόσμο του χρήματος, η τράπεζα Πειραιώς που χαρίζει το οικόπεδο, και γενικώς τα γρανάζια της εξουσίας σπέρνουν σκοταδισμό, ανορθολογισμό και αθωώνουν τον καπιταλισμό.

Αυτό, δε θα το θελε ούτε κι ο Θεός… (Αν υπήρχε)

ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία