Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015

Συλλαλητήριο Αλληλεγγύης Σάββατο 17 Οκτώβρη ώρα 11.30πμ στο παλιό τέρμα (Γαλατσίου και Βεΐκου) και πορεία προς το ΠΑΛΑΙ

Σήμερα Δευτέρα 5.10.2015, εμείς οι εκπρόσωποι και μέλη φορέων, συλλογικοτήτων και κάτοικοι της περιοχής, σε συγκέντρωσή μας στο Δημαρχείο Γαλατσίου δηλώνουμε ότι καλωσορίζουμε στην πόλη μας, στο Παλαί, τους πρόσφυγες, από το Αφγανιστάν και άλλες εμπόλεμες ζώνες.

Ήδη εκφράζεται ένα μαζικό κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από τους πολίτες του Γαλατσίου και των γύρω περιοχών. Σε αυτήν την κατεύθυνση καλούμε συλλόγους, σωματεία, φορείς και κάθε ένα πολίτη ξεχωριστά, να συνδράμει υλικά, ηθικά και με όποιον άλλο τρόπο μπορεί, στην υποστήριξή τους.

Η μετανάστευση δεν είναι φυσικό φαινόμενο, αλλά αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και των πολέμων που αφήνουν πίσω τους χάος, θάνατο, προσφυγιά. Και είναι γεμάτη υποκρισία η στάση της Ευρωπαϊκής Ενωσης απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, γιατί ενώ από τη μια συμμετέχει στους πολέμους και στην καταστροφή των χωρών τους, από την άλλη βάζει εμπόδια στο να διαφύγουν τα θύματα από το θάνατο, με φράχτες, όπως στον Έβρο και στην Ουγγαρία ή με στρατόπεδα συγκέντρωσης και μηχανισμούς, όπως η Frontex.
  • Καλούμε τον κόσμο να παλέψει για την κατάργησή τους. Δεν θέλουμε άλλους πνιγμούς μικρών παιδιών στο Αιγαίο και σε όλη τη Μεσόγειο, αλλά ασφαλή είσοδο από τα σύνορα, άσυλο για τους πρόσφυγες και διευκόλυνσή τους να πάνε στις χώρες προορισμού τους.
  • Παλεύουμε για να σταματήσουν όλες οι επεμβάσεις και απαιτούμε να μη συμμετέχει η Ελλάδα στους πολέμους που διεξάγουν ΕΕ – ΝΑΤΟ – ΗΠΑ στην περιοχή.
  • Απαιτούμε από την κυβέρνηση την άμεση διάθεση των απαραίτητων πόρων, μέσων και προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες των προσφύγων στο Παλαί ανάμεσά τους εκατοντάδες γυναίκες και μωρά παιδιά αξιοπρεπή σίτιση, στέγαση και υγιεινή, γιατρούς και φάρμακα.
  • Aπαιτούμε από το Δήμο να διεκδικήσει και να παράσχει τις αναγκαίες υποδομές, τα απαραίτητα μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό.
  • Θεωρούμε ότι ο χώρος του ΠΑΛΑΙ πρέπει να είναι ανοιχτός και ελεύθερος για κάθε πολίτη και συλλογικότητα που θέλει να συνδράμει.
  • Απαιτούμε να μην ιδιωτικοποιηθεί το ΠΑΛΑΙ, αλλά να παραμείνει ανοιχτός δημόσιος χώρος, προσβάσιμος στους νέους και στους πολίτες του Γαλατσίου. Επισημαίνουμε ότι η άμεση και ταχεία αποκατάσταση του ΠΑΛΑΙ μπροστά στην επιτακτικήανάγκη στέγασης των προσφύγων, απέδειξε ότι ήταν προσχηματική η χρόνια άρνηση της Πολιτείας να λειτουργήσει αυτός ο δημόσιος χώρος.
Εμείς οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι στο Γαλάτσι και τις γύρω περιοχές, προχωράμε στη συγκρότηση Επιτροπής Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, ενωμένοι όλοι μαζί, ντόπιοι, πρόσφυγες, μετανάστες, σε ένα μαζικό κίνημα αντίστασης και αλληλεγγύης. Σε αυτήν την κατεύθυνση συντονιζόμαστε με ανάλογες επιτροπές και πρωτοβουλίες.

Συλλαλητήριο Αλληλεγγύης
Σάββατο 17 Οκτώβρη ώρα 11.30πμ στο παλιό τέρμα (Γαλατσίου και Βεΐκου).

Θα ακολουθήσει πορεία προς το ΠΑΛΑΙ