Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ. – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Με τις εντολές της ΤΡΟΙΚΑ και των δανειστών η κυβέρνηση, διαλύει μεθοδικά τις παροχές, όσες έχουν απομείνει, της δημόσιας υγείας.

Με συνοπτικές διαδικασίες:
  • Μείωσαν τους ασφαλισμένους που δικαιούνται δημόσιες παροχές υγείας ψηφίζοντας, μάλιστα, νόμους που αφήνουν χωρίς κάλυψη τους μακροχρόνια ανέργους.
  • Αύξησαν τη συμμετοχή των ασφαλισμένων, μείωσαν τις λίστες φαρμάκων, επέβαλαν τα γενόσημα προσφέροντας στις πολυεθνικές δώρο εκατομμυρίων.
  • Έβαλαν τηλεφωνικές εταιρίες να κλείνουν ραντεβού στα νοσοκομεία επιβαρύνοντας με παράλογες χρεώσεις τον κόσμο,
  • Επέβαλαν εισιτήριο των 5 ευρώ για κάθε επίσκεψη,
  • Έβγαλαν εκτός ταμείων 300 εξετάσεις ενώ έβαλαν το 1 ευρώ ανά συνταγή.
  • Αποφάσισαν μείωση της κρατικής δαπάνης 20% ανά γιατρό, σε σχέση με πέρυσι, στις συνταγές φαρμάκων, ενώ
  • Κλείνουν νοσοκομεία, κέντρα υγείας, μονάδες ψυχικής υγείας, αφήνοντας τους ψυχικά άρρωστους στη μοίρα τους, όπως και τους καρκινοπαθείς χωρίς φάρμακα.
Στα τρία τελευταία χρόνια της κρίσης που έχει προκαλέσει η καταστροφική πολιτική της δικομματικής κυβέρνησης ,του ΔΝΤ και της ΕΕ και γεννά εκατομμύρια ανασφάλιστους, φτωχούς και ανήμπορους, η κυβέρνηση προωθεί μέσω του υπουργείου υγείας την διάλυση του ΕΟΠΥΥ, και τη μετατροπή του σε αποκλειστικά αγοραστή υπηρεσιών υγείας. Τα Κέντρα Υγείας μαζί με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ (τα πρώην πολυϊατρεία του ΙΚΑ), τα δημοτικά ιατρεία, περιφερειακά ιατρεία, πολυδύναμα περιφερειακά ιατρεία, εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, οι συμβεβλημένοι ιδιώτες γιατροί στον ΕΟΠΥΥ, τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, συγκροτούν αυτό που η κυβέρνηση ονομάζει «Ενιαία Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας» (ΠΦΥ).

Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση μιλά για «ενιαία ΠΦΥ», «ελευθερία επιλογής» γιατρού και γιατρό «κοντά στον πολίτη», εννοώντας ως «ελευθερία» το να αγοράζει ο κόσμος πανάκριβα υπηρεσίες Υγείας, από την ενιαία αγορά ενός δικτύου «σούπερ μάρκετ» Υγείας δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα. Με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ανοίγει ο δρόμος για το κλείσιμο δεκάδων πολυιατρείων του πρώην ΙΚΑ σπρώχνοντας στην απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες φτωχούς εργαζόμενους και χαμηλοσυνταξιούχους, για να μην μιλήσουμε για τα εκατομμύρια ανασφάλιστους που στριμώχνονται στο κοινωνικό περιθώριο χωρίς καμιά δωρεάν πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας!

Η λεηλασία των δομών των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) συμπληρώνεται με το μεγαλύτερο κύμα διαθεσιμότητας- απολύσεων από την έναρξη της επιβολής των μνημονίων. Συκοφαντώντας τους εργαζόμενους, μεθοδεύουν την αφαίρεση δικαιωμάτων τους, αξιοποιώντας ανάμεσα στα άλλα την κινητικότητα-διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.

Παράλληλα σπρώχνουν μεγάλο κομμάτι στην ιδιωτική υγεία, μέσω των ιδιωτικών ασφαλιστικών που κάνουν «ελκυστικές» προσφορές σε διάφορα ιδιωτικά κέντρα.

Στην περιοχή μας, τη Νέα Ιωνία, η ΤΜΥ Νέας Ιωνίας του ΕΟΠΥΥ εξυπηρετεί ασφαλισμένους από την Νέα Ιωνία αλλά και από Πατήσια, Καλογρέζα, Ηράκλειο, Μεταμόρφωση, συνολικά πάνω από 200.000 κόσμο, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, 200000 ανθρώπους που δεν θα έχουν πρόσβαση σε στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας!

Τη στιγμή που η χούντα κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ με τον εντολοδόχο υπουργό τους Α. Γεωργιάδη, δίνουν την χαριστική βολή στις στοιχειώδεις ανάγκες για πρωτοβάθμια υγεία της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας μια πρώτη απάντηση δίνει η ηρωική απεργία διαρκείας των γιατρών των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ, που με καθολική συμμετοχή και μαζικές δημοκρατικές διεκδικήσεις, αρνούνται να συναινέσουν στη διάλυση της δημόσιας υγείας και στον επαγγελματικό τους αφανισμό.

Ως Εκτός Σχεδίου, συμπαραστεκόμαστε στους απεργούς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ στον αγώνα τους

Ο αγώνας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ για εργασιακά δικαιώματα και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας είναι αγώνας όλων μας.
  • Δωρεάν υγεία για όλους χωρίς προϋποθέσεις
  • Κανένας εργαζόμενος να μην απολυθεί
  • Να μην κλείσει καμία μονάδα υγείας
  • Άμεση πρόσβαση όλων των κατοίκων στις μονάδες υγείας και στην περίθαλψη.
Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ


ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία