Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Η 1η ΜΑΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ!


Ζούμε σε μια περίοδο άγριας επίθεσης σε όλα τα κεκτημένα του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Η συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) από κοινού με την ΕΕ και το ΔΝΤ αλλά και τους μεγαλοεπιχειρηματίες έχουν επιδοθεί σε μια εκστρατεία λεηλασίας και τρόμου.
Τα μέτρα εξαθλίωσης του λαού είναι καθημερινά από την κυβέρνηση και ολοένα πιο σκληρά. Η απόφαση για απολύσεις στο δημόσιο, η διάλυση παιδείας, υγείας, ασφάλισης, η ρατσιστική πολιτική των στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών και τοξικομανών, η κατάργηση της Ε.Σ.Σ.,  είναι μέτρα που επιβάλει πλήρως συνειδητά κυβέρνηση, υπακούοντας στις εντολές των εργοδοτών και συνδυάζονται με την καταστολή κάθε φωνής και κινητοποίησης ενάντια τους, τη λασπολογία από τα ΜΜΕ και την ποινικοποίηση αγωνιστών. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η μεταφορά της 1ης Μάη (ως αργία) μιας και δεν βολεύει τους μεγαλοκαταστηματάρχες (ΕΣΕΕ) και τις πολυεθνικές. Θέλουν, όπως λένε, «να τονώσουν την αγορά» όμως, όλοι οι άνθρωποι της εργασίας και των φτωχών στρωμάτων γνωρίζουν ότι δεν είναι ο χρόνος που μας λείπει άλλα τα χρήματα για να μπορούμε να ζούμε αξιοπρεπώς.
Η 1η Μάη αποτελούσε ανέκαθεν πολύ σημαντική ημέρα για τους εργαζόμενους όλου του κόσμου. Από το 1886 και την εξέγερση του Σικάγο με αίτημα την καθιέρωση του 8ώρου έως και σήμερα κύλισε πολύ νερό στο μύλο. Με την θέσπιση της μέρας αυτής ως αργία οι κυβερνήσεις και οι εργοδότες απέκρυπταν το πραγματικό νόημα της. Δηλαδή ότι είναι μια ακόμα ημέρα αγώνα και διεκδικήσεων για καλύτερες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης για την εργαζόμενη πλειοψηφία.

Η απόφαση για τη μεταφορά της αποσκοπεί μόνο στον ευτελισμό της Πρωτομαγιάς αλλά και των αγώνων. Τους ενοχλεί να υπάρχει μια μέρα όπου θα τιμούνται οι αγώνες χιλιάδων ανθρώπων για 8ωρο, ασφάλιση, τροφή, στέγαση, παιδεία, υγεία κ.λπ. Σε αυτή την πρόταση της ΕΣΕΕ συμφώνησε και η ηγεσία (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ) των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Αυτοί είναι οι αγώνες που ονειρεύονται.
Ήδη, δεκάδες σωματεία, και εργατικές συλλογικότητες και ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με απόφαση της πρόσφατης παναττικής του συνέλευσης, καλεί όλα τα σωματεία να κηρύξουν απεργία και να διοργανώσουν εργατική απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 1η Μάη, 10:30 στο Μουσείο.
Καλούμε όλους τους κατοίκους της περιοχής μας, τους εργαζόμενους, τα πρωτοβάθμια σωματεία, σε κάθε χώρο σε κάθε γειτονιά να συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις της εργατικής πρωτομαγιάς. Για να γίνει η φετινή πρωτομαγιά σταθμός στην πάλη για την κλιμάκωση των αγώνων, ως την ανατροπή τους!

Για να διώξουμε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ
Για τις σύγχρονες ανάγκες και δικαιώματά μας


Εκτός Σχεδίου - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία
www.ektossxediou.blogspot.com, ektossxediou@gmail.com