Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Εχθρός μας είναι ο Καπιταλισμός! (Όχι οι μετανάστες)

Τη Κυριακή 25 Μάρτη, στις 6μμ, στη Πλατεία Σημηριώτη στη Ν.Ιωνία, Πακιστανοί μετανάστες δέχτηκαν επίθεση με βρισιές και χτυπήματα, την ώρα που πήγαιναν στο περίπτερο να πάρουν τσιγάρα. Γυναίκα αυτόπτης μάρτυρας, αντιδρώντας στην απρόκλητη και αδικαιολόγητη επίθεση προσπάθησε να παρέμβει, εμποδίστηκε και δέχτηκε φραστικές προσβολές και απειλές, οπότε κάλεσε την αστυνομία. Κατά περίεργο τρόπο σε μόλις δέκα λεπτά έφτασαν οκτώ  Οι αστυνομικοί με μηχανές και σε λίγο γέμισε η πλατεία με δεκάδες αστυνομικούς! Αυτοί ωστόσο αντί να συλλάβουν τους δράστες, πέρασαν χειροπέδες στα θύματα της επίθεσης και εκεί στο δρόμο συνέχισαν να τους χτυπάνε από κοινού, πιθανόν και με σιδερογροθιά,- με αποτέλεσμα ένας μετανάστης να χρειαστεί ιατρική περίθαλψη-και τους οδήγησαν στο Α.Τ. Ν. Ιωνίας.

Οι επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες αυξάνονται και αποτελούν κομμάτι του σκηνικού που στήνουν σήμερα οι κυρίαρχες πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις, προκειμένου να περάσουν τα σχέδια της φτωχοποίησης του λαού. Τα συχνά και ανησυχητικά κρούσματα νεοναζιστικής βίας πριμοδοτούνται από το Μαύρο Μέτωπο της συγκυβέρνησης του Μνημονίου, από «μεγάλα» τηλεοπτικά κανάλια, φυλλάδες και εταιρίες δημοσκοπήσεων, από την πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της αστυνομοκρατίας. Επιδιώκουν να μας σύρουν στις εκλογές με αυτό το θέμα για να ξεχάσουμε τα πραγματικά προβλήματα, τη φτώχεια και εξαθλίωση που οδηγούν το λαό. Συνειδητά και συνέχεια παρουσιάζουν το πρόβλημα της μετανάστευσης ως την «πηγή του κακού» για ότι συμβαίνει σήμερα στην κοινωνία με μόνο στόχο να αποπροσανατολίσουν τον λαό και να στρέψουν την μία κοινωνική ομάδα ενάντια στην άλλη. Το σύστημα και οι μηχανισμοί του κατασκευάζουν τους νέους Χίτλερ, πατώντας πάνω στην ανασφάλεια και την εξαθλίωση του κόσμου, ώστε να μας πείσουν ότι για την επιδείνωση της ζωής μας φταίνε οι μετανάστες, με μόνο στόχο να μην απειληθεί ποτέ η κυριαρχία αυτών που πραγματικά μας εξαθλιώνουν. Θέλουν να στρέψουν την οργή των εργαζομένων και των ανέργων μακριά από τους συλλογικούς αγώνες για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας. Θέλουν τους εργαζόμενους δούλους των αφεντικών, ψηφοφόρους «μετριοπαθών» ή φασιστών απατεώνων, φοβισμένους ιδιώτες που θα εκλιπαρούν τους «ισχυρούς ηγέτες» να αποφασίζουν για τη ζωή τους.



Οι ίδιοι λοιπόν που συμφωνούν, επιδοκιμάζουν ή ακόμα οργανώνουν και συμμετέχουν σε τέτοιους είδους φασιστικές επιθέσεις, αδυνατούν να απαντήσουν στα ερώτημα γιατί αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν εδώ. Δεν ξέρουν τίποτα για τις κυβερνήσεις που καταστρέφουν τις χώρες τους και αναγκάζουν τον κόσμο σε βίαιο ξεριζωμό. Αγνοούν τις φυλακίσεις βασανισμούς και εκτελέσεις  που γίνονται για πολιτικούς λόγους; Κάνουν τα στραβά μάτια στους εργοδότες που εκμεταλλεύονται τους μετανάστες για να πλουτίσουν. Αρνούνται να καταλάβουν ότι με την πολίτική που εφαρμόζει το Μαύρο Μέτωπο όλοι μας θα είμαστε σε λίγο καιρό μετανάστες, είτε εντός είτε εκτός Ελλάδας. Μας βάζουν να μοιράζουμε την ανεργία όχι θέσεις εργασίας.  Έχουν βρει τον «εχθρό» τους και, εξαιτίας και της ανωτερότητας τους και δημοκρατικού τους DNA από την εποχή του Περικλή, προσπαθούν να τον εξοντώσουν.

Σε μία κοινωνία λοιπόν με τσαλαπατημένη την έννοια δημοκρατίας και διαλυμένο τον κοινωνικό ιστό, μεγαλώνει η εγκληματικότητα και η τυφλή κοινωνική βία. Οι έλληνες και ξένοι γκαουλάιτερ – που φυλάσσονται από χιλιάδες αστυνομικούς – ανοίγουν τις πύλες της κολάσεως: θέλουν να μετατρέψουν τον λαό σε φασιστικό όχλο, ενθαρρύνουν την οπλοχρησία και στήνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης. Δημιουργούν, λένε, θέσεις ανθρωποφυλάκων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ξοδεύοντας 240 εκατ. Ευρώ, την ίδια ώρα που κλείνουν σχολεία, εργοστάσια και νοσοκομεία. Αυτή είναι η φρικιαστική ευρωπαϊκή προοπτική ανάπτυξης. Οι προσκυνημένοι οπαδοί του Ράιχενμπαχ και του PSI, τα φερέφωνα του βιομήχανου Μάνεση, των εφοπλιστών και των μεγαλοεργολάβων – όποια μάσκα κι αν φορούν – συμπεριφέρονται σαν Τάγματα Ασφαλείας, στην υπηρεσία της καπιταλιστικής κατοχής.

Ποια είναι όμως η μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας;

Η Ελλάδα, ως μέλος της ΕΕ έχει μετατραπεί σε κεκαλυμμένο στρατόπεδο φύλαξης ανθρώπων σε πλήρη σύμπλευση με την εγχώρια πολιτική ελίτ που εκμεταλλεύεται αυτήν την κατάσταση με κάθε τρόπο. Η υπογραφή της συνθήκης του Δουβλίνου ΙΙ υποχρεώνει την Ελλάδα να κρατάει παγιδευμένους χιλιάδες ανθρώπους οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει τις πατρίδες τους μετά τις ιμπεριαλιστικές εισβολές των ΝΑΤΟικών δυνάμεων και αυτών της Ε.Ε, μέλος των οποίων είναι και η Ελλάδα.

Η υποχρέωση αυτή απορρέει από τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ε.Ε , της ίδιας που αποτελεί τον πολιορκητικό κριό για τη διάλυση και την καταστροφή εργατικής δύναμης προς όφελος του κεφαλαίου.

Ο διαχωρισμός μπορεί να είναι μόνο ταξικός

Δεν ανήκουμε στην ίδια πατρίδα με τον Μπόμπολα, τον Λάτση, τον Κόκκαλη, τους τραπεζίτες και τους πολιτικούς - τσιράκια τους. Το κεφάλαιο δεν είχε και δεν πρόκειται να έχει ποτέ πατρίδα. Πατρίδα όλων αυτών είναι τα κέρδη τους και στόχος τους η εκμετάλλευση των εργαζομένων, Ελλήνων και μεταναστών.

Απλώνουμε το χέρι στους κολασμένους της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, τους εργάτες, τους ανέργους, τους νέους, έλληνες και μετανάστες. Δεν είναι οι έλληνες που σήμερα μεταναστεύουν για να βρουν μια καλύτερη ζωή «τεμπέληδες», όπως δεν είναι και οι μετανάστες στην Ελλάδα «εγκληματίες» και «μιάσματα». Μιάσματα είναι οι καπιταλιστές και οι τραπεζίτες που κλέβουν τον πλούτο που εμείς οι εργαζόμενοι Έλληνες και ξένοι παράγουμε, εγκληματίες είναι οι πολιτικοί και τα κόμματα που μας καταδικάζουν σε μισθούς Κίνας και στρατολογούν φασιστικές συμμορίες - μπράβους στην υπηρεσία τους.

Στη  Νέα Ιωνία δε  χωράει ο Φασισμός!

Το φαινόμενο της ρατσιστικής βίας είναι τελείως αντίθετο με την ιστορική αναφορά των κατοίκων της γειτονιάς μας, που ξεκίνησε ως συνοικισμός προσφύγων και οι κάτοικοί της ξέρουν τι θα πει ξεριζωμός. Δυστυχώς όμως το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τα φαινόμενα αυτά απέναντι στους μετανάστες ακόμα και στη Νέα Ιωνία με αποκορύφωμα το παραπάνω περιστατικό. Μερίδα του τοπικού τύπου, φορείς της περιοχής και διάφοροι πολιτικάντηδες σιγοντάρουν το ρατσιστικό μίσος επιδιώκοντας να μετατρέψουν την περιοχή σε δεύτερο Άγιο Παντελεήμονα. Ο Δήμος, με τοποθετήσεις του στον Τοπικό Τύπο αλλά και σε Δημοτικά Συμβούλια, παίρνει θέση ενάντια στον ρατσισμό, δεν ξεχνάμε όμως ότι πριν από λίγους μήνες η δημοτική αστυνομία, με εντολή της δημοτικής αρχής, από κοινού με κλιμάκιο της ΕΛΑΣ εκδίωξε μετανάστες και κατέστρεψε το εμπόρευμά  των μικροπωλητών της Μικράς Ασίας που βγάζουν ένα κομμάτι ψωμί, μετά από πιέσεις του Εμπορικού Συλλόγου της περιοχής. Λες και τα εμπορικά καταστήματα της περιοχής κλείνουν από τους μετανάστες μικροπωλητές και όχι από την πολιτική του Μνημονίου.

Η ιστορία της Ν. Ιωνίας είναι βαθιά δεμένη με τους αγώνες ενάντια στο φασισμό και τους αγώνες για τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες. Οι παππούδες μας ήταν πρόσφυγες, οι γονείς μας μετανάστες, εμείς δεν μπορούμε και δεν θα γίνουμε ποτέ ρατσιστές! Με αλληλεγγύη και εξεγερμένη αξιοπρέπεια να βάλουμε φραγμό στον εκφασισμό της κοινωνίας, στην τυφλή βία και την παρακμή!

Καταδικάζουμε αυτές τις ενέργειες από όπου και να προέρχονται. Η ενότητα του λαού (εργαζόμενων και άνεργων, συνταξιούχων, νεολαίας, μεταναστών) είναι η δύναμη μας ενάντια σε κυβέρνηση, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., τραπεζίτες και τους μεγιστάνες του πλούτου που οδηγούν στη συντριβή εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις. Να μην επιτρέψουμε να δηλητηριάσει το λαό και τη νεολαία το μίσος ενάντια στους μετανάστες. Να αντιδράσουμε στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Καλούμε σε διαρκή κινητοποίηση τους νεοιωνιώτες-ισσες. Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής μας να παλέψουμε για ίσα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων (ελλήνων και μεταναστών), ενάντια στις ρατσιστικές πολιτικές και την ξενοφοβία από όποιον και αν προωθούνται.

·         Να καταργηθεί το απαράδεκτο σύμφωνο μετανάστευσης της ΕΕ και η συνθήκη του Δουβλίνου ΙΙ που απαγορεύει την μετακίνηση των μεταναστών σε χώρες εντός της Ε.Ε. Να διαλυθεί η FRONTEX.

·         Νομιμοποίηση των μεταναστών. Άσυλο στους πρόσφυγες.

·         Ίσα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα για όλους τους εργάτες, δουλειά για όλους.

·         Κοινός Αγώνας ελλήνων και μεταναστών ενάντια στα μέτρα κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.


Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία