Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Φτάνει πια με τα χαράτσια τους!

Ενάμιση και πλέον χρόνο μετά από την «ιστορική» μέρα στο Καστελόριζο, όπου ο Πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε την, προαποφασισμένη, είσοδό μας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης όλα είναι ξεκάθαρα. Τα νέα «τελευταία» μέτρα για την διάσωση της πατρίδας διαδέχονται το ένα το άλλο, με αποτέλεσμα την εξαθλίωση και την αφαίμαξη των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Η εφαρμογή του Μνημονίου, του Μεσοπρόθεσμου και του Πολυνομοσχεδίου εξυπηρετεί έναν και μοναδικό σκοπό, την διάσωση των Τραπεζών, του Κεφαλαίου και του συστήματος γενικότερα.

Μέσα λοιπόν σε μία κοινωνία που η ανεργία καλπάζει, που η φορολογία των μικρών και μεσαίων στρωμάτων αυξάνεται δραματικά με την μείωση του αφορολόγητου και τις «έκτακτες εισφορές»  και που οποιαδήποτε κοινωνική παροχή μοιάζει μακρινή ανάμνηση, η λαομίσητη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΕΕ – ΔΝΤ απαιτεί και απειλεί. Απαιτεί την πληρωμή νέων χαρατσιών ακίνητης περιουσίας ακόμα και από ανθρώπους, που εξαιτίας της δικής τους πολιτικής, έχουν βρεθεί στην ανεργία, και απειλεί ότι όποιος δεν πληρώσει θα του κόψει το ρεύμα. Στην πράξη, απλά και εκβιαστικά, απαιτεί να πληρώσει την κρίση αυτός που δεν την δημιούργησε, αυτός που κάθε μέρα ζει ακόμα πιο κοντά στο όριο της φτώχειας.

Η Κυβέρνηση, η ΕΕ και η Τρόικα έχουν επιλέξει ότι για να σωθούν αυτοί και οι Αγορές θα πρέπει εκατομμύρια άνθρωποι να ζουν σε ένα πραγματικό καθεστώς φτώχειας, γενικευμένης ανασφάλειας και ανεργίας. Καθημερινά η Κυβέρνηση και οι «παπαγάλοι» τους στα ΜΜΕ δημιουργούν νέα ψευτοδιλήμματα με τον εκφοβισμό της χρεοκοπίας, μίας χρεοκοπίας όμως που στην πραγματικότητα έχει έρθει στην ζωή όλων μας. Κανείς δεν μπορεί να πιστεύει ότι η συνέχεια της πολιτικής του Μνημονίου και της Τρόικας θα οδηγήσει την χώρα έξω από την κρίση.

Μέσα σε όλα αυτά η μεγάλη 48ώρη απεργία στις 19 και 20 Οκτωβρίου έδωσε την πρώτη απάντηση, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το είχαν αφήσει οι απεργίες του περασμένου Ιουνίου. Ακόμα πιο ηχηρό ήταν το «όχι» του λαού στις μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις σε όλη την χώρα. Ένα όχι στην οικονομική υποδούλωση που προσπαθούν να του επιβάλουν και ένα όχι στην Κυβέρνηση, τους σύγχρονους ταγματασφαλίτες, που συνεργάζονται με τον «κατακτητή» για το ξεπούλημα και την λεηλασία της χώρας και του λαού.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ
Είμαστε εργαζόμενοι και άνεργοι που έχουμε κάθε δικαίωμα να ορίζουμε τις ζωές μας. Δεν δουλεύουμε για να πληρώνουμε τις τράπεζες και το χρέος. Δουλεύουμε για να ζούμε με αξιοπρέπεια, απαιτούμε να έχουμε δωρεάν παιδεία, υγεία, συγκοινωνία. Σε αυτούς που δεν τους νοιάζει αν θα έχουμε ρεύμα για να μπορούμε να ζήσουμε, αν θα υπάρχουν βιβλία στα σχολεία, αν θα υπάρχει γιατρός στα νοσοκομεία, τους απαντάμε ότι δεν θα πληρώσουμε ούτε δεκάρα τσακιστή για να σώσουμε τις τράπεζες τους.

Δεν Πληρώνουμε και Δεν Εκβιαζόμαστε.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!
Όλο αυτόν τον ενάμιση χρόνο η κυβέρνηση προσπαθεί να στρέψει την μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της. Κατηγορεί και λοιδορεί οποιονδήποτε προσπαθεί να αντισταθεί. Κάνει πράξη τον στοίχο «η φτώχεια είναι πιο φρόνιμη αν νιώθει ότι φταίει» επιχειρώντας να μας κάνει να νιώσουμε συνυπεύθυνοι της σημερινής κατάστασης, για να εξασφαλίσει την ανοχή μας. Όταν όμως ο κόσμος μαζικά και συλλογικά διεκδικεί, τότε τρέχει πανικόβλητη να σωθεί με επικοινωνιακά τρικ και πολιτικούς χειρισμούς.

Η λαϊκή αντίδραση έχει δείξει την δύναμη της και πρέπει να συνεχιστεί. Η ανυπακοή στα νέα χαράτσια δεν αποτελεί ζήτημα ατομικής στάσης αλλά μαζικής απάντησης. Για τον λόγο αυτό καλούμε κάθε συλλογικότητα, τους φορείς και τα σωματεία της περιοχής μας, να αγωνιστούμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Ο Δήμος Νέας Ιωνίας, αισθανόμενος την πίεση των δημοτών και των τοπικών φορέων, καλεί σε άρνηση πληρωμής μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες. Η πολιτική κάλυψη της ανυπακοής από κρατικούς θεσμούς(όπως είναι ο δήμος) είναι αρκετά σημαντική, για να πετύχει όμως χρειάζεται το κόσμο να αντιδρά με απεργίες, διαδηλώσεις και καταλήψεις δημοσίων κτηρίων. Και πρέπει να είναι συνολική, να φτάνει μέχρι το τέλος, να αμφισβητεί όχι μόνο τα χαράτσια που μας επιβάλλουν, αλλά το σύνολο της πολιτικής τους.

Η έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Κατακτήσεις και δικαιώματα μόλις μέσα σε ένα χρόνο έχουν γίνει παρελθόν, και τώρα έρχονται κανονικά να μας κλέψουν και τα τελευταία χρήματα που μας έχουν μείνει στην τσέπη. Είτε έχουμε το ΠΑΣΟΚ  στην κυβέρνηση είτε έχουμε  κυβέρνηση εθνικής ενότητας είτε ό,τι άλλο το σίγουρο είναι ότι για να σωθούμε σαν λαός από αυτήν την κατάσταση πρέπει να  αντισταθούμε συλλογικά.

Δεν περιμένουμε καμία αλλαγή πολιτικής μέσα από μία εκλογική διαδικασία ούτε μέσα από τη συναίνεση των κομμάτων. Ανεξάρτητα από τις εκλογές και τις πολιτικές μανούβρες της κυβέρνησης, ακόμα περισσότερο τώρα, στη διαφαινόμενη κυβέρνηση «Εθνικής Σωτηρίας», θεωρούμε αναγκαία την οργάνωσή μας παντού, σε επίπεδο γειτονιάς, στη δουλειά στο σχολείο, με στόχο την πλήρη ανατροπή.

Όλοι μαζί μέσα από το συλλογικό δρόμο, συντονισμένα, πρέπει να οργανώσουμε την δράση μας για να μπορέσουμε να απαντήσουμε στις απειλές της Κυβέρνησης για κόψιμο του ρεύματος. Κάθε γειτονιά να γίνει ένας πυρήνας δράσης που θα ακυρώνει κάθε προσπάθεια εκβιασμού. Να αποδείξουμε στην πράξη ότι η αλληλεγγύη και η συλλογικότητα μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε αντιλαϊκή πολιτική. Όλοι μαζί μπορούμε.


ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ.

ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ, ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ!

Οργανώνουμε την δράση μας στη γειτονιά μας, στην πολυκατοικία μας. Συντονιζόμαστε όλοι οριζόντια, συλλογικότητες, πολιτικοί φορείς, σωματεία, σύλλογοι, κάτοικοι. Παίρνουμε τη κατάσταση στα χέρια μας.



ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΔΝΤ, ΤΡΟΪΚΑ, ΕΕ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ !

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ


Εκτός Σχεδίου  – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία