Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Η θέση της Λαϊκής Συνέλευσης Νέας ιωνίας για τους μετανάστες της πόλης μας


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ

Πρόσφατα δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση στο δημοτικό συμβούλιο λόγω της εκδίωξης των μεταναστών μικροπωλητών από τον πεζόδρομο της Μ. Ασίας, την επιβολή προστίμων 7000€ στον καθένα, την καταστροφή του εμπορεύματός τους και την εισβολή αστυνομικών σε σπίτια , για την κατάσχεση της πραμάτειας τους. Ταυτόχρονα είχαμε επέμβαση του Δήμου στην περιοχή της Ομορφοκλησιάς, με την εκδίωξη και την κατεδάφιση παραγκών αθίγγανων και όλα αυτά με την αγαστή συνεργασία Δημοτικής και Ελληνικής αστυνομίας.
Ως Λαϊκή συνέλευση Ν.Ιωνίας, μέλος του κινήματος Συνελεύσεων, που από την πλατεία Συντάγματος αγκάλιασε κάθε πόλη  και κάθε γειτονιά, που μετέφερε την άσκηση πολιτικής από τους δήθεν αντιπροσωπευτικούς θεσμούς μιας κίβδηλης και διεφθαρμένης πολιτείας, στην πρόσωπο με πρόσωπο άσκηση πολιτικής, στην ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, θέτουμε τα παρακάτω ερωτήματα:

1)Ποιος θα έφευγε από τη χώρα του αν είχε ένα καλό επίπεδο ζωής;
H μετανάστευση φτωχών και εξαθλιωμένων ανθρώπων, μανάδων με μικρά παιδιά, που ξεπουλάν όλο τους το βιός προκειμένου να πληρώσουν τους δουλεμπόρους που θα τους μεταφέρουν στο όνειρο μιας καλύτερης ζωής, έχει σαφώς πολιτικά και οικονομικά αίτια ,που σ’ ένα βαθμό ευθύνεται και η χώρα μας. Μήπως δεν συμμετέχουμε σε οικονομικούς και στρατιωτικούς συνασπισμούς που εκμεταλλεύονται στυγνά μέσω σύγχρονων μορφών αποικιοκρατίας τον τρίτο κόσμο; Μήπως δεν συμμετέχει η χώρα μας άμεσα ή έμμεσα σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους με χιλιάδες θύματα; Φτώχεια, εκμετάλλευση, πολιτική και θρησκευτική καταπίεση, αναζήτηση καλύτερης ζωής, εξαναγκάζουν τους ανθρώπους, ανά τους αιώνες, στην μετανάστευση. Από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι τις ημέρες μας οι Έλληνες μεταναστεύουν, ενώ μετά την Μικρασιατική καταστροφή 1,5 εκατ. Έλληνες πρόσφυγες ήρθαν στην Ελλάδα, όπου πολλές φορές έτυχαν ρατσιστικής υποδοχής ως «Τουρκόσποροι». Εκατομμύρια άνθρωποι επίσης έφυγαν απ’ τα χωριά τους για τις μεγάλες πόλεις, ως εσωτερικοί μετανάστες, ενώ πολλοί σήμερα , ιδίως οι νέοι αναζητούν στην Ελλάδα του μνημονίου, καλύτερη τύχη στο εξωτερικό. Εδώ λοιπόν στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην προσφυγούπολη Ν.Ιωνία πρέπει να είμαστε πολύ ευαίσθητοι, γιατί ο ρατσισμός και η ξενοφοβία αρχίζουν να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και στη χώρα μας

2)Παράνομοι ή νόμιμοι μετανάστες;
Δεν φταίνε οι μετανάστες γιατί πεθαίνουν καθημερινά στα ναρκοπέδια του Έβρου και στα χωρικά ύδατα του Αιγαίου. Δεν φταίνε οι μετανάστες γιατί λιμοκτονούν σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης στα στρατόπεδα-κέντρα υποδοχής, στα βρώμικα διαμερίσματα της Αθήνας, στις παράγκες της Μανωλάδας. Λύσεις υπάρχουν στη βάση της ανθρώπινης αλληλεγγύης και της αντίστασης στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στις διώξεις  και στην εκμετάλλευση του τρίτου κόσμου. ΑΥΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΛΗΘΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ. Εμείς ως κοινωνία και ως πολιτεία οφείλουμε να συνεργαστούμε με τις Ενώσεις αλλοδαπών μεταναστών και τους αθίγγανους, ώστε να τους βοηθήσουμε να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία(διατηρώντας την πολιτιστική τους ταυτότητα), να εργαστούν νόμιμα, να δοθούν άδειες σε όσους ζητούν για να φύγουν σε άλλες χώρες και σε όσους επιθυμούν να παραμείνουν. Οι μετανάστες δεν είναι εγκληματίες, πολλοί αναγκάζονται από τη φτώχεια να παραβατούν και κάποιοι λίγοι εγκληματούν εναντίον όλων μας (όπως και πολλοί Έλληνες) και αυτοί με τη συνεργασία των κοινοτήτων των μεταναστών θα απομονωθούν και θα αντιμετωπιστούν. Ή κοινωνία μας με διάλογο, σεβασμό και συνεργασία μπορεί να επιλύσει το μεταναστευτικό θέμα. Άραγε πώς όμως θα επιλύσουμε το πρόβλημα των σύγχρονων δουλεμπόρων της ζωής μας, Ελλήνων κομπιναδόρων, ληστών που σε συνεργασία με το πολιτικό κατεστημένο-συνεργό τους και σε αγαστή συμπαιγνία με τους γραφειοκράτες-υπηρέτες του διεθνούς κεφαλαίου, λεηλατούν με τα διάφορα Μνημόνια τη ζωή μας;

3)Θεωρούμε ρατσιστικές τις ενέργειες της Δημοτικής αρχής;
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι αντιρατσιστικές ευαισθησίες πολλών δημοτικών συμβούλων και του Δημάρχου θα εκδηλωθούν έμπρακτα στο μέλλον, χωρίς ο Δήμος μας να καταφεύγει σε απαράδεκτες ενέργειες καταστολής. Χρειάζεται διάλογος, συνεργασία με τους μετανάστες της πόλης μας, ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα αξιοπρεπούς διαβίωσης, χωρίς να τους ωθούμε με την καταστολή στην παραβατικότητα για να επιζήσουν. ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ που καταστρέφουν τη ζωή όλων μας και προσπαθούν εμάς τους Έλληνες-χώρα μεταναστών να μας στρέψουν ενάντια σε φτωχούς μετανάστες, ως αίτιους των δικών μας προβλημάτων που εκείνοι προκαλούν.

4)Φταίνε οι μετανάστες για τη μείωση της εμπορικής δραστηριότητας στη Ν.Ιωνία;
Οι μετανάστες μικροπωλητές είναι ελάχιστοι, ούτε 15, με μέσο ημερήσιο τζίρο 20€, άρα δεν είναι απειλή για τον εμπορικό κόσμο. Οι έμποροι έχουν να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης που εξαφανίζουν την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων, τη φορολογική πολιτική , τις ληστρικές τράπεζες και τα διάφορα Μall, που τσακίζουν τις μικρές επιχειρήσεις. Το ουσιαστικό την παρούσα στιγμή είναι να αντιπαρατεθούμε με αυτούς που προκαλούν αυτά τα προβλήματα. Η απομάκρυνση των μεταναστών μικροπωλητών δεν πρόκειται να ωφελήσει στο ελάχιστο τον μέσο έμπορο της Νέας Ιωνίας, απλώς τον αποπροσανατολίζει από το πραγματικό πρόβλημα και από τις πραγματικές αιτίες της οικονομικής και κοινωνικής του απαξίωσης.

5)Ποια είναι η λύση για τους μικροπωλητές μετανάστες και τους αθίγγανους;
α)Πιστεύουμε ότι πρέπει να διαγραφούν τα πρόστιμα και να τους δοθεί από το Δήμο οικονομικό βοήθημα μιας και κατέστρεψε την πραμάτεια τους και δεν μπορούν να επιβιώσουν. Επίσης να βρεθεί χώρος για να μπορέσουν να εργαστούν ως μικροπωλητές, χωρίς προστριβές με τους εμπόρους. Τέλος η δημοτική αστυνομία να μην ξαναεμπλακεί σε κατασταλτικές ενέργειες σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ.
β) Οι αθίγγανοι επίσης είναι άνθρωποι που όπως πολλοί άλλοι φτωχοί Έλληνες, αρκετοί αδυνατούν οικονομικά ή δεν θέλουν να ζήσουν σε πολυκατοικίες και ζουν σε αυθαίρετα μικροπαραπήγματα. Η φτώχεια τους και η χρόνια καταστολή του Ελληνικού κράτους τους ωθεί στην παραβατικότητα, ενώ κάνει τα στραβά μάτια στις αυθαίρετες βίλες των πλουσίων και στη «νόμιμη» κλοπή των ισχυρών. Μια άλλη ανθρώπινη, δημοκρατική και προοδευτική πολιτική του Δήμου μας θα ήταν με εξάντληση του διαλόγου να απομακρυνθούν βεβαίως από περιοχή αναδασωτέα, χωρίς να πεταχτούν κυριολεκτικά τα πράγματά τους στον δρόμο, όπως και έγινε, αλλά να μεταφερθούν σε χώρο με υποδομές μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης. Η καταστολή που εξασκήθηκε καταγγέλλεται από εμάς ως απάνθρωπη και πολιτικά επικίνδυνη  και ως μόνο αποτέλεσμα έχει να μεταφέρεται το πρόβλημα αλλού, μεγαλώνοντας το μίσος μεταξύ ντόπιων και αθίγγανων ή αλλοδαπών.

Ζητάμε τη συμπαράσταση κάθε δημοκρατικού και προοδευτικού πολίτη για να γίνει η Ν.Ιωνία παράδειγμα μιας άλλης πολιτικής, ευαίσθητης κοινωνικά και ριζοσπαστικής πολιτικά, ενάντια στον κοινό μας αντίπαλο. Το μεγάλο διεθνές κεφάλαιο και τους εδώ υποστηρικτές του.


ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Ν.ΙΩΝΙΑΣ
www.lsnionia.wordpress.com, sinelefsinionia@gmail.com