Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ωραία μέρα σήμερα (Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη) για τη Νέα Ιωνία!


-Στο νοσοκομείο Αγία Όλγα, οι εργαζόμενοι έκαναν συγκέντρωση και έκλεισαν τα ταμεία για να μην πληρώνει ο κόσμος το 5ευρο. Αύριο βάζουν λεωφορείο για να κατέβουν στη συγκέντρωση στο υπ. Υγείας.
-Το σωματείο εργαζομένων του δήμου μας αποφάσισε στη συνέλευσή του την κατάληψη των χώρων του Δημαρχείου, από αύριο ως τις 5 Οκτώβρη, μέρα της πανεργατικής απεργίας σε Δημόσιο-ΔΕΚΟ και νέα συνέλευση.
-Αρκετός κόσμος ήταν και στη συγκέντρωση του συλλόγου δασκάλων "Γ. Σεφέρης" στην εφορία, ενάντια στα νέα χαράτσια.
-Πλημμυρισαν οι δρόμοι της Ν. Ιωνίας σήμερα από μαθητές. Πάνω από 1000 νέα παιδιά διαδήλωναν στους δρόμους της περιοχής μας, διεκδικώντας δημόσια-δωρεάν παιδεία. Ήδη 4 σχολεία στη Νέα Ιωνία βρίσκονται υπό κατάληψη και οι μαθητές κάνουν δυναμικές εμφανίσεις!
Είμαστε μαζί τους!
Παρακάτω ακολουθεί το κείμενο που μοιράσαμε στη σημερινή πορεία:

ΜΑΘΗΤΗ, ΜΑΘΗΤΡΙΑ
Η φωτογραφία είναι από την εφημερίδα "Χτύπος"
O νέος νόμος Διαμαντοπούλου για τα πανεπιστήμια χτυπάει απο κοινού φοιτητές – μαθητές και τη μεγάλη πλειοψηφία της νεολαίας.H κυβερνηση καταργεί τη δημόσια και δωρεάν παιδεία. Αφήνει τους μαθητές χωρις βιβλια. Τα σχολεία χωρίς δασκάλους και καθηγητές. πετάει ολοένα και περισσότερους νέους εξω απο τα πανεπιστήμια και τους οδηγεί στην ανεργία.

Την ιδια στιγμη που αυτη η ιδια κυβερνηση με την ΕΕ και το ΔΝΤ μεσα απο διαρκή πακέτα μέτρων (μνημονια, μεσοπροθεσμο κλπ.) επιβαλλει τη φτωχεια, την ανεργια και την εξαθλιωση στους εργαζομενους και τις οικογενειες μας.Το έργο της φιλόδοξης μεταρρυθμίστριας υπουργού του ΠΑΣΟΚ κας Διαμαντοπούλου φαίνεται ξεκάθαρα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Το νέο σχολείο που μας έφερε η υπουργός παιδείας δεν έχει ούτε βιβλία, ούτε καθηγητές... ούτε κτήρια καλά-καλά, αφού τόσα σχολεία λειτουργούν σε διπλοβάρδια! Και αναρωτιόμαστε: τι έμεινε να ονομάζουμε σχολείο; Μια εξώπορτα που κλειδώνει; Ένα μαντρί για τοπρωινό των παιδιών...; Μα να ξεκινάει έτσι η χρονιά; 
Το βασικό επιχείρημα της εκάστοτε κυβέρνησης απέναντι στις ελλείψεις των σχολείων ήταν πως δενυπάρχουν λεφτά, πως φταίνε οι Ευρωπαίοι, το μνημόνιο, το Ελεγκτικό Συνέδριο (sic), ή γενικώς, κάποιοάλλοι. Και όταν οι καθηγητές κάνουν απεργία είναι βολεμένοι. Και όταν οι μαθητές κάνουν κατάληψη είναιτεμπέληδες, Το σχολείο πρέπει να μένει ανοιχτό ώστε να μην εμποδιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία, άσχετααπό το πώς γίνεται και τι παρέχει. Τι γίνεται όμως τώρα που την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία τηνπαρεμποδίζει το ίδιο το υπουργείο και η ίδια η κυβέρνηση;

 Όσο και αν προσπαθεί το υπουργείο να πείσει ότι το πρόβλημα της μη διανομής των σχολικών βιβλίων είναι ένα τεχνικό θέμα που άργησε να διευθετηθεί, φαίνεται ξεκάθαρα πως ο στόχος δεν είναι άλλοςαπό την απαξίωση και τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης. Το σχολικό βιβλίο μετατρέπεται σε φωτοτυπίεςκαι dvd με έξοδα των ίδιων των γονιών επιβαρύνοντας έτσι ακόμα περισσότερο το ήδη -στα όρια τηςφτώχειας- εισόδημα των λαϊκών και εργατικών οικογενειών. Η στόχευση είναι ξεκάθαρη: στο νέο σχολείο τηςεποχής του μνημονίου, του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ, του ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ, δεν χωράνε ούτε δωρεάν βιβλία ούτε δωρεάν παροχές στους μαθητές. Και ακόμα χειρότερα: οποιαδήποτε κοινωνική παροχή στην εποχή του μνημονίου θα πρέπει να πληρώνεται επί τόπου. Τέλος το κοινωνικό κράτος. Δεν έχεις; Έχασες.
Το σχολείο και η εκπαίδευση συνολικά πρέπει να συμβάλει και αυτό στην αύξηση των κερδών των επιχειρήσεων και του κεφαλαίου για το ξεπέρασμα της κρίσης. Στο νέο σχολείο της Διαμαντοπούλου, του ΠΑΣΟΚ και της Τρόικα προτεραιότητά δεν είναι η μόρφωση των παιδιών και η ενίσχυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, αλλά η απαλλαγή του κράτους από το κόστος της εκπαίδευσης, η ιδιωτικοποίηση και η επιχειρηματική λειτουργίας της, η μετακύλιση του  κόστους στους γονείς. Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος του υπουργείου. Επιδιώκει να μετατρέψει τη δωρεάν διανομή των βιβλίων από υποχρέωση του κράτους σε ατομική υπόθεση αναγκάζοντας τους γονείς να καλύψουν τη χορήγηση των βιβλίων με δικά τους έξοδα. Στο νέο σχολείο δεν χωράνε όπως φαίνεται ούτε δάσκαλοι, ούτε καθηγητές, αφού η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει με τεράστια κενά, ούτε εποπτικά μέσα, ούτε βιβλία, ούτε γυμναστική, ούτε μουσική (με τι υλικά θα γίνουν
αυτά;). Έτσι, το υπουργείο δείχνει ξεκάθαρα το δρόμο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και της ιδιωτικοποίησης: αγαπητέ κεφαλαιοκράτη άνοιξε ιδιωτικό σχολείο, τα παιδιά θα έρθουν επειδή το δημόσιο είναι χάλια.

 Την ίδια ώρα που ανοίγουν τα σχολεία χωρίς βιβλία και εκπαιδευτικούς η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας συνεχίζουν το «μεταρρυθμιστικό» τους έργο σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Μέσα στο κατακαλόκαιρο (και αν είναιδειλία αυτό το πράγμα!) ψήφισαν με τη συναίνεση της Ν.Δ.,του ακροδεξιού ΛΑΟΣ και της Ντόρας το νόμοπου υπογράφει τη διάλυση του δημόσιου, δωρεάν και δημοκρατικού πανεπιστημίου. Με το νόμο αυτόεπιχειρούν να φτιάξουν το πανεπιστήμιο του Μνημονίου και να υποτάξουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση στιςανάγκες της αγοράς και του κέρδους. Με το νόμο αυτό:
ñ      Καταργούνται στην ουσία όλες οι δημόσιες και δωρεάν παροχές στους φοιτητές όπως σίτιση,στέγαση, μεταφορές, βιβλία.
ñ      Μετατρέπονται τα πανεπιστήμια σε τρίχρονα ΙΕΚ που θα δίνουν αποσπασματική και με ημερομηνία
λήξης γνώση απαξιώνοντας έτσι τα πτυχία και τις εργασιακές σχέσεις των αποφοίτων, οι οποίοιμετατρέπονται σε εκμεταλλεύσιμους και φθηνούς εργαζόμενους.
ñ      Εισάγονται στο πανεπιστήμιο εξωπανεπιστημιακές διοικήσεις με μέλη διαπρεπείς επιχειρηματίες ή/και πολιτικούς (!!) ώστε τα πανεπιστήμια να ελέγχονται άμεσα από τους ιδιώτες, να λειτουργούν με την λογική του άμεσου κέρδους, του τώρα, να παρέχουν γνώση πλήρως υποταγμένη στις εκάστοτε ανάγκες της αγοράς και του κεφαλαίου.
ñ      Καταργείται η συμμετοχή των φοιτητών στα όργανα συνδιοίκησης εμποδίζοντας έτσι το φοιτητικό κίνημα να έχει διαίωμα λόγου, να παρεμβαίνει και να διεκδικεί.
ñ      Τέλος, καταργείται το πανεπιστημιακό άσυλο, που αποτελεί κοινωνική κατάκτηση κατόπιν ιστορικώναγώνων και που καθιστά τα πανεπιστήμια εφαλτήρια των αγώνων της νεολαίας και τωνεργαζομένων. Η κυβέρνηση ξεπερνάει με την εν λόγω κατάργηση κάθε όριο αυθαιρεσίας, δίνοντας τοελεύθερο στις δυνάμεις καταστολής να καταστέλλουν τους αγώνες με ό,τι τρόπο θέλουν.

 Για εμάς αυτή η κυβέρνηση δεν έχει σε καμία περίπτωση τη συναίνεση του λαού. Δε μπορεί η λυκοσυμμαχία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ που έχει οδηγήσει το λαό στη χρεοκοπία, να ορίζει τον τρόπο που θα σπουδάζουμε και θα δουλεύουμε, δεν μπορούν οι καλοπληρωμένοι υπόδουλοι του σάπιου συστήματος να αποφασίζουν για το μέλλον μας. Τώρα είναι ώρα για αγώνες, για συνελεύσεις και καταλήψεις διαρκείας μέχρι τη νίκη. Αυτή τη στιγμή η νεολαία αποφασίζει για το παρόν και το μέλλον της .

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

- ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ. ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΤΟ
ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ.

- ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ, Η ΕΕ, ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ (ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε.)

- ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ - ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ.

Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ, ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ, ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.


ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΘΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΕ ΚΟΙΝΑ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΦΟΙΤΗΤΩΝ – ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑΦΥΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ  ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ.

     
                                                                                                            http://ektossxediou.blogspot.com/