Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ. ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΕΕ – ΔΝΤ

Μετά από ενάμιση χρόνο εφαρμογής του Μνημονίου και ανελέητης αφαίμαξης των εργαζομένων και συνταξιούχων, τα νέα χαράτσια της κυβέρνησης έρχονται να θέσουν ζήτημα επιβίωσης πλέον για την πλειοψηφία της κοινωνίας.
Η μείωση του αφορολόγητου, η «έκτακτη εισφορά» και το νέο χαράτσι στα ακίνητα (το οποίο θα καταβάλουν μέχρι και οι άνεργοι με την απειλή της διακοπής ρεύματος) αποτελούν τη σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι της απελπισίας αλλά και της οργής για εκατομμύρια ανθρώπους οι οποίοι πλέον διαβιούν σε ένα πραγματικό καθεστώς φτώχειας, γενικευμένης ανασφάλειας και ανεργίας.
Η λήψη και νέων μέτρων υπό τον εκβιασμό της χρεοκοπίας δεν δείχνει απλώς το μέγεθος της αναλγησίας αλλά και το θράσος της κυβέρνησης και της τρόικας απέναντι σε έναν λαό που καλείται να σηκώσει στην πλάτη του το βάρος μιας κρίσης που δεν δημιούργησε αυτός.
Ενάμιση χρόνο μετά το Μνημόνιο και λίγους μήνες μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου τα αποτελέσματα της πολιτικής τους είναι παντού ορατά. Η ανεργία καλπάζει σε νούμερα που μας πηγαίνουν δεκαετίες πίσω, η σχολική χρονιά ξεκινάει χωρίς βιβλία, η δημόσια υγεία και η κοινωνική ασφάλιση διαλύονται, η δημόσια περιουσία βγαίνει στο σφυρί.
Οι «ειδικές» και «έκτακτες» εισφορές μόνο τέτοιες δεν είναι, αφού έχουν πλέον αποκτήσει μόνιμο και γενικό χαρακτήρα. H Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η τρόικα (ΕΕ-ΔΝΤ) , με τη συναίνεση των ΝΔ και ΛΑΟΣ έχουν βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη της εργατικής οικογένειας κόβοντας ουσιαστικά 2-3 μισθούς, ενώ παράλληλα έχουν εξαπολύσει έναν πόλεμο ακρίβειας με τις αλλεπάλληλες αυξήσεις στο Φ.Π.Α. Η επιβίωση τίθεται πλέον στην ημερήσια διάταξη της καθημερινότητας με τρόπο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε εδώ και δεκαετίες.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ
Είμαστε εργαζόμενοι και άνεργοι που έχουμε κάθε δικαίωμα να ορίζουμε τις ζωές μας. Δεν δουλεύουμε για να πληρώνουμε τις τράπεζες και το χρέος. Δουλεύουμε για να ζούμε με αξιοπρέπεια, απαιτούμε να έχουμε δωρεάν παιδεία, υγεία, συγκοινωνία. Σ αυτούς που δεν τους νοιάζει αν θα έχουμε ρεύμα για να μπορούμε να ζήσουμε, αν θα υπάρχουν βιβλία στα σχολεία, αν θα υπάρχει γιατρός στα νοσοκομεία, να τους πούμε ότι δεν θα πληρώσουμε ούτε δεκάρα τσακιστή για να σώσουμε τις τράπεζες τους. Δεν πληρώνουμε την χρεοκοπημένη πολιτική τους, δεν εκβιαζόμαστε με την απειλή της χρεοκοπίας αφού έτσι κι αλλιώς τα μέτρα τους την έχουν φέρει ήδη στην καθημερινότητά μας.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!
Μέσα από το συλλογικό δρόμο να οργανώσουμε την πάλη μας. Η ανυπακοή στα νέα χαράτσια δεν αποτελεί ζήτημα ατομικής στάσης αλλά μαζικής απάντησης. Καλούμε κάθε συλλογικότητα και ιδιαίτερα τα σωματεία της περιοχής μας όλοι μαζί, οργανωμένα, να αγωνιστούμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις στην κατεύθυνση της άρνησης πληρωμής των χαρατσιών με την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων και δράσεων μαζικής ανυπακοής.

ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, τράπεζες ΕΕ, ΔΝΤ
ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ παιδεία, υγεία, δημόσια περιουσία
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, την κρίση και το χρέος τους

ü      Καλούμε στην συγκέντρωση που διοργανώνεται μαζί με σωματεία και άλλους φορείς την Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη στις 18:30 έξω από το υπουργείο οικονομικών.

ü      Καλούμε και στηρίζουμε την απόφαση του Σωματείου εργαζομένων του δήμου Ν Ιωνίας για συγκέντρωση στην πλατεία Σημηριώτη, την Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη στις 18:00.

ü      Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα χαράτσια την Κυριακή 25 Σεπτέμβρη στις 19:00 στην πλατεία Συντάγματος.

ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΤΡΟΙΚΑΣ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ


Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία
www.ektossxediou.blogspot.com, ektossxediou@gmail.com