Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Διαδήλωση την Πέμπτη 4/4 6:30 μ.μ. πάρκο Ελευθερίας

 

Η συμπλήρωση 75 χρόνων από τη συγκρότηση της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ στις 4 Απρίλη συμπίπτει με μια σειρά εξελίξεις οι οποίες φέρνουν στο προσκήνιο τους οξύτατους αστικούς ανταγωνισμούς και την πολεμική απειλή σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ με την έμπρακτη στήριξη ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και ελληνικής κυβέρνησης συνεχίζεται. Πρόκειται για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Ο παλαιστινιακός λαός αρνείται το μέλλον της κατοχής, της υποταγής και της εξορίας. Δεν θα τον αφήσουμε μόνο του. Ο αγώνας των Παλαιστινίων είναι αγώνας απόκρουσης και ανατροπής των πολεμικών σχεδιασμών του Ισραήλ, αλλά και του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού ευρύτερα.  

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται πάνω από δύο χρόνια, με τρομακτικές απώλειες και από τις δύο πλευρές. Οι πολεμικές επιχειρήσεις έχουν αναθερμανθεί το τελευταίο διάστημα, ενώ η πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στα περίχωρα της Μόσχας, με πάνω από 130 νεκρούς, έριξε λάδι στη φωτιά. Εκδηλώνονται σοβαροί κίνδυνοι επέκτασης του πολέμου στην περιοχή για ένα κομμάτι από τη λεία λόγω των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών – από τη μία η Ρωσία και από την άλλη οι ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ. 

Το ΝΑΤΟ ενισχύεται τα τελευταία δύο έτη, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με νέα μέλη (Σουηδία, Φινλανδία), μεγάλη άνοδο των εξοπλιστικών δαπανών, ανάπτυξη στρατευμάτων και βάσεων, ασκήσεις και επιθετικά σχέδια, ενώ στην πολεμική προετοιμασία του ΝΑΤΟ έχει μπει πιο ενεργά και η ίδια η ΕΕ. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ ευθυγραμμίζεται πλήρως στα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, εμπλέκοντας τη χώρα σε μια σειρά ιμπεριαλιστικές αποστολές (από το Κόσοβο μέχρι τη Σαουδική Αραβία και με φρεγάτες σε Ερυθρά θάλασσα, Λίβανο, Λιβύη κ.α.). Η Ελλάδα πρωτοστατεί στις «Aspides» (μία από τις τέσσερις χώρες της ΕΕ που έστειλαν πολεμικό πλοίο, ανάληψη διοικητικών ευθυνών από το στρατηγείο στη Λάρισα). Οι πολεμικές δαπάνες απογειώνονται, την ώρα που η ακρίβεια συνεχίζει να χτυπά το λαϊκό εισόδημα. Συνολικά το ελληνικό κεφάλαιο επιδιώκει την αναβάθμιση του στην περιοχή και την απόσπαση μεγαλύτερου κομματιού από την οικονομική λεία, στο πλαίσιο και του ανταγωνισμού του με την αστική τάξη της Τουρκίας. 

Αυτή η πολιτική είναι αντιδραστική και αντιλαϊκή και πρέπει να ανατραπεί! 

Λευτεριά στην Παλαιστίνη, καμιά συνενοχή στη σφαγή στη Γάζα. Διακοπή κάθε εμπλοκής και συνεργασίας με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, νίκη στην Παλαιστινιακή αντίσταση

Πάλη ενάντια στους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου – Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία 

Ήττα της φιλοπόλεμης πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης 

Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες, όχι για τους πολεμικούς εξοπλισμούς.

Έξοδος από το ΝΑΤΟ – να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου

Μπλοκάρισμα της συμμετοχής της Ελλάδας στις πολεμικές επιχειρήσεις ΝΑΤΟ και ΕΕ – Καμία αποστολή έξω από τα σύνορα

Ειρήνη, φιλία και ελευθερία των λαών – Πόλεμος στους πολέμους του κεφαλαίου

Καλούμε στην αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στις 4 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ., από το Πάρκο Ελευθερίας στην αμερικανική και ισραηλινή πρεσβεία.