Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Πέμπτη 6 Μάη απεργία-11:00, Προπύλαια | Σάββατο 8 Μάη, 12:00, πλ. Σημηριώτη

 Έχει συμπληρωθεί ήδη ένας χρόνος από την εκδήλωση της πανδημίας και η ζωή μας έχει αλλάξει δραματικά. Από την μια η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση με τους χιλιάδες νεκρούς και από την άλλη η γενικευμένη αντεργατική αντιλαϊκή επίθεση στα εργασιακά, λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις, τις δημοκρατικές ελευθερίες. Έτσι, την ώρα που ο κόσμος διασωληνώνεται εκτός ΜΕΘ ή πεθαίνει αβοήθητος, η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιεί την πανδημία για την κατάργηση των τελευταίων εργασιακών κατακτήσεων δίνοντας ταυτόχρονα κάθε διευκόλυνση στο κεφάλαιο να αυξήσει τα κέρδη του.


Μετά την επίθεση στο χώρο της εκπαίδευσης και την καταστολή στα πάρκα και τις πλατείες, η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται να περάσει ένα εργασιακό νομοσχέδιο οδοστρωτήρα - κόλαση για τους εργαζόμενους. Ο υπουργός των ιδιωτικοποιήσεων (ΟΣΕ, ΔΕΗ, Ολυμπιακή κ.α), φρόντισε ανήμερα των γενεθλίων του να ισοπεδώσει ό,τι υπάρχει στο πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων, υπό τις ευλογίες της ΕΕ, του ΣΕΒ και των πιστών στηριγμάτων της κυβερνητικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Βελόπουλο, με ένα ν/σ που:
  • Καταργεί το 8ώρο έναντι της δεκάωρης εργασίας, με συμψηφισμό ρεπό και υπερωριών. Με το τυράκι της ευέλικτης εργασίας ώστε να δουλεύουμε φουλ όταν υπάρχει δουλειά και να «καθόμαστε» όταν δεν υπάρχει αντικείμενο.
  • Αυξάνει τον αριθμό υπερωριών, στις 150 ώρες ανά έτος, με κατάργηση της πληρωμής τους.
  • Καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις οπότε κάθε νέος εργαζόμενος σε μια εταιρεία θα είναι έρμαιο της συνεννόησης με τον εργοδότη.
  • Η Κυριακάτικη Αργία, κεκτημένο δεκαετιών ήρθε να χτυπηθεί στον κλάδο του εμπορίου εδώ και χρόνια, τώρα απελευθερώνεται και για άλλους κλάδους. Πλέον δουλειά την Κυριακή θα υπάρχει και για πληροφορική, data centers, αποθήκες και logistics, έτοιμο σκυρόδεμα κ.λπ.
  • Προωθεί την ηλεκτρονική ψήφο, ιδιαίτερα σε σημαντικά ζητήματα λήψης αποφάσεων όπως αυτό της απεργίας.
  • Δημιουργεί απεργοσπαστικό μηχανισμό με το μανδύα του προσωπικού ασφαλείας σε «τομείς ζωτικής σημασίας», που θα φτάνει το 40% των εργαζομένων.
  • Απαγορεύει την περιφρούρηση της απεργίας, της κατάληψης εργασιακού χώρου, ενώ αν ο εργοδότης επικαλεστεί «άσκηση ψυχολογικής ή σωματικής βίας» να κηρύσσεται η απεργία παράνομη με συνοπτικές διαδικασίες, ενισχύοντας την απεργοσπασία.
Το νέο αντεργατικό τερατούργημα αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση δόσεων από το ταμείο ανάκαμψης, που προορίζονται για το κεφάλαιο και τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Η πολιτική τους ανατρέπει της ζωές Οι αγώνες μας να ανατρέψουν την αστική πολιτική τους.

Εδώ και πολλές εβδομάδες και με αφορμή την καταστολή αλλά και την υγεία, σωματεία, φορείς, συλλογικότητες γειτονιάς δίνουν αγώνα ανατρέποντας στην πράξη την απαγόρευση κυκλοφορίας, την αστυνομοκρατία στα πανεπιστήμια, με τις φοιτητικές διαδηλώσεις, τους αγώνες των υγειονομικών, και τις εργατικές διαδηλώσεις και απεργίες να αποτελούν ρωγμές αμφισβήτησης της ασκούμενης πολιτικής και της κυβέρνησης.

Συνεχίζουμε σε αυτό τον δρόμο ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο το οποίο θάβει τις ζωές μας!

Είναι απαραίτητη η συσπείρωση των ταξικών δυνάμεων προσανατολισμένες σε απεργιακούς αγώνες έξω από την κοροϊδία συναίνεσης ΓΣΣΕ – ΝΔ, με την μεταφορά της απεργίας της Πρωτομαγιάς για τις 4/5. Καλούμε σε αγώνες από τώρα, ώστε να ρίξουμε τον νόμο.

Συμμετέχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση στις 6 Μάη, 12:00 στα Προπύλαια
Στηρίζουμε την κινητοποίηση, φορέων και συλλογικοτήτων στη Ν. Ιωνία, Σάββατο 8/5, 12:00, στην πλ. Σημηριώτη.

Να τα πάρουν όλα πίσω!

Η απεργία της Πρωτομαγιάς φέτος είναι ένας ακόμα σημαντικός κόμβος. Στις 6/5 στηρίζουμε την απεργία ενάντια στο νέο νομοσχέδιο και την κυβέρνηση, σε ανεξάρτητη συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων!

Απαιτούμε
  • Καμιά αύξηση χρόνου δουλειάς. Κάτω τα χέρια απ' το 8ωρο! Όχι στην «ευέλικτη απασχόληση». Όχι στην ζωή λάστιχο! Καμιά δουλειά τα ΣΚ για όλους τους κλάδους. Ριζική μείωση του χρόνου εργασίας - (5ημερο, 6ωρο, 30ωρο) - σταθερή και ασφαλισμένη δουλειά για όλους.
  • Όχι στις ατομικές συμβάσεις εργασίας. Πλήρης επαναφορά της ισχύος των ΣΣΕ, κατάργηση όλου του αντεργατικού μνημονιακού πλαισίου. Αύξηση του βασικού μισθού
  • Κάτω τα χέρια από τους αγώνες και τα σωματεία. Καμιά κυβερνητική/κρατική παρέμβαση. Όχι στον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό. Όχι στην αστυνομοκρατία. Να καταργηθεί ο νόμος απαγόρευσης των διαδηλώσεων.
  • Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις ίσο με τον βασικό μισθό. Πλήρης κάλυψη των απωλειών της πανδημίας για όλους τους εργαζόμενους.
  • Επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων, άμεσες προσλήψεις και ενίσχυση του ΕΣΥ, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλους. 

 

ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία