Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις – η πολιτική δράση δεν θα μπει σε καραντίνα

Η Εκτός Σχεδίου καταγγέλλει την σύλληψη των 5 συντρόφων/σων του ΣΕΚ (ανάμεσά τους και της Εκτός Σχεδίου) που το Σάββατο 21/11 το πρωί, στην λαϊκή αγορά στα Πευκάκια, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, πραγματοποιούσαν εξόρμηση καλώντας στην Πανεργατική Απεργία στις 26 Νοέμβρη, που έχει κηρυχθεί από το ΕΚΑ και την ΑΔΕΔΥ. Τους αποδίδονται, όπως συνηθίζεται τελευταία, κατηγορίες για "διέγερση σε εγκλήματα" και "παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών”.

Τέσσερις μόλις μέρες μετά το μαχητικό σπάσιμο της χουντικής εμπνεύσεως απαγόρευσης των πορειών για την επέτειο του Πολυτεχνείου, η κυβέρνηση της ΝΔ και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί δείχνουν πως η μόνη τους έγνοια είναι η επιβολή «καραντίνας» στα πολιτικά και δημοκρατικά δικαιώματα νεολαίας και εργαζομένων. Οι κινήσεις αυτές από την μεριά της κυβέρνησης φανερώνουν την χρεωκοπία της, τον πανικό της για την αποτυχία της στην αντιμετώπιση της πανδημίας και το φόβο της μπροστά στη συσσωρευμένη λαϊκή οργή και αγανάκτηση.

Η κυβέρνηση και το κεφάλαιο όχι μόνο έχουν αφήσει τελείως απροστάτευτο τον κόσμο της εργασίας κατά την περίοδο της πανδημίας (καμία ενίσχυση του ΕΣΥ, των ΜΜΜ, δωρεάν μαζικά τεστ, λειτουργία των χωρών παραγωγής χωρίς μέτρα ασφαλείας κλπ), αλλά παράλληλα μετατρέπουν την περίοδο αυτή σε ευκαιρία ώστε να περάσουν όλα τα αντεργατικά και αντιδραστικά νομοσχέδια που χρειάζονται ώστε και αυτή η κρίση να φορτωθεί στις πλάτες των εργαζομένων (εκπαίδευση, πτωχευτικός κώδικας, εργασιακά κλπ). 

Γι’ αυτό και εμείς από την μεριά μας, απέναντι σε αυτό το όργιο καταστολής και τρομοκράτησης που εξαπέλυσε η κυβέρνηση, απαντάμε:

Στις 17 Νοέμβρη σπάσαμε την χουντικού τύπου απαγόρευση στους δρόμους.

Στις 26 Νοέμβρη συνεχίζουμε με απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα: 

  • για το δικαίωμά μας στην ζωή και την υγεία, ενάντια στην άθλια κυβερνητική πολιτική που άφησε τον λαό έκθετο στην πανδημία στο όνομα των συμφερόντων των ξενοδόχων, των κλινικαρχών, και των βιομήχανων. 
  • για το δικαίωμα στην δουλειά, τους αξιοπρεπείς μισθούς και τις συμβάσεις ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης, που καταργεί το 8ωρο και τις υπερωρίες, το δικαίωμα στην απεργία και τον αγώνα, στην διάλυση των σωματείων. 
  • για το δικαίωμα στον αγώνα, στη διεκδίκηση, τη διαδήλωση. Ενάντια στην καταστολή και την αστυνομοκρατία. Για υπεράσπιση και διεύρυνση των λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων. 

Απαιτούμε την άμεση παύση των διώξεων των συντρόφων/σων
Όσο αφήνουμε την καταστολή να συλλαμβάνει αγωνιστές τόσο αυτή θα διευρύνεται. 

 

ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία