Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΜΕ LED – ΚΥΒΙΣΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΟΥΡΟΞΥΠΝΗΜΑΤΑ

Το τελευταίο καιρό δημοσιεύτηκαν τόσο ανακοίνωση του Δήμου όσο και δήλωση της Δημάρχου για το έργο της αντικατάστασης του δημοτικού φωτισμού με φωτιστικά και λαμπτήρες LED, ενώ παράλληλα το συγκεκριμένο έργο απασχόλησε και το δημοτικό συμβούλιο. Αφήνοντας στην άκρη το ότι για όλα φταίνε πάντα κάποιοι άλλοι, την ώρα που ο Δήμος επεμβαίνει στο δίκτυο οδοφωτισμού («ζητούμε την κατανόηση των Δημοτών μας για τα όποια προβλήματα φωτισμού παρατηρούνται σε κάποιες γειτονιές και οφείλονται στη ΔΕΗ»), θα θέλαμε να σχολιάσουμε τα εξής:

1. Προκαλεί εντύπωση το πώς η παράταξη της κας. Θωμαΐδου, που δεν ψήφισε το έργο γιατί θεωρούσε ότι δεν είναι τεχνικά άρτιο, καταφέρνει και κάνει τέτοια πολιτική κυβίστηση δηλώνοντας ότι «πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που αναβαθμίζει την ποιότητα της ζωής, ενισχύει την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου, ενώ ταυτόχρονα πρόκειται για ένα «πράσινο» έργο αφού μειώνει το «περιβαλλοντικό αποτύπωμα» μέσω της εξοικονόμησης ενέργειας που επιτυγχάνει». Μήπως πρέπει να αποφασίσει τελικά τι από τα δύο ισχύει;

2. Την ίδια εντύπωση προκαλεί και η παράταξη του κου. Μανούρη, που χάρη στις ψήφους της παράταξής του υλοποιείται το έργο, αγουροξυπνημένοι τώρα αναρωτιούνται αν είναι τεχνικά άρτιο, κάτι που από την μεριά μας είχαμε φροντίσει να το αναδείξουμε και να ενημερώσουμε όλες τις παρατάξεις, τόσο αποστέλλοντας σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους τα σχετικά στοιχεία, όσο και με τις τοποθετήσεις μας εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου.

Στην πραγματικότητα καμία εντύπωση δεν μας προκαλούν τα παραπάνω. Δυστυχώς είναι σύνηθες, για τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, άλλα να λέει πριν και άλλα μετά τις εκλογές, για το «καλό μας» πάντα, αναλόγως στο σε ποια θέση βρίσκεται και σε τι αποσκοπεί. Άλλωστε είμαστε σίγουροι ότι αν οι ρόλοι ήταν αντίστροφα, το ίδιο αντίστροφες θα ήταν και οι τοποθετήσεις τους.

Από την μεριάς μας είχαμε, από την πρώτη στιγμή, καταθέσει δημόσια την αντίθεσή μας για το συγκεκριμένο έργο, τόσο από άποψη τεχνική, αλλά ακόμα περισσότερο από άποψη πολιτική. Ο Δήμος θα συνεχίσει να λειτουργεί ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός, μέσα στο πλαίσιο του Καλλικράτη και των πολιτικών των Κυβερνήσεων, των Δανειστών, της ΕΕ, του ΔΝΤ.


ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία