Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Γιατί ενόχλησαν τα πανό μας για το οικόπεδο στον Περισσό και την εκδήλωσή μας;

Ως Εκτός Σχεδίου, έχουμε πολλές φορές εκφράσει τις απόψεις μας για τους ελεύθερους δημόσιους χώρους της πόλης μας, και δεν κρίνουμε σκόπιμο να επανέλθουμε αυτή την στιγμή.

Συνοπτικά μόνο να αναφέρουμε ότι η άποψή μας για την πόλη που ζούμε απαιτεί μεταξύ άλλων χώρους για πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες καθώς και χώρους πρασίνου. Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο χώρος του ΟΤ 445 στο Περισσό, όπου για αρκετά χρόνια ο δήμος δέσμευε με διαδοχικές αποφάσεις του, ώστε να αποδοθεί στο δημόσιο ως χώρων κοινωφελών χρήσεων, μέχρι πρόσφατα όπου ήρε την απόφασή του αυτή, ώστε να διευκολύνει την τράπεζα Πειραιώς (ιδιοκτήτρια του χώρου) να τον παραχωρήσει στη μητρόπολη για δημιουργία πολυχώρου.

Από την αρχή, σταθήκαμε ενάντια στην απόφαση αυτή, στη διαπλοκή δήμου/εκκλησίας/επιχειρηματικών συμφερόντων στην περιοχή μας.

Στην προσπάθεια δημοσιοποίησης των απόψεων μας σχετικά, καλούμε σε εκδήλωση/ συζήτηση, με συλλογικότητες και κατοίκους της περιοχής, σήμερα Δευτέρα 4/2, στο καφενείο του Μπούρχα.

Για το λόγο αυτό, βάλαμε αφίσες σε διάφορα σημεία της πόλης μας, που, λίγες ώρες μετά… δεν υπήρχαν, ενώ φτιάξαμε και τοποθετήσαμε τρία πανό, σε διαφορετικές-μακρινές μεταξύ τους γειτονιές της πόλης μας , τα οποία, και αυτά κατά μυστήριο τρόπο…. εξαφανίστηκαν.

Από την μεριά μας ξαναβάζαμε και τις αφίσες και τα πανό γιατί, όπως έχουμε πει και στις ανακοινώσεις μας, δεν δηλώνουμε απλά την διαφωνία μας στο συγκεκριμένο σχέδιο, αλλά θα προσπαθήσουμε να δημιουργηθεί ένα κίνημα στην πόλη που θα αντισταθεί στο συγκεκριμένο έργο και θα παλέψει για δημόσιους ελεύθερους χώρους και χώρους για αθλητισμό και πολιτισμό, δωρεάν για τους κατοίκους!

Συνεχίζουμε!

Ως Εκτός Σχεδίου έχουμε δηλώσει πως θα πάρουμε το επόμενο διάστημα μια σειρά πρωτοβουλίες για να ανοίξει στους κατοίκους της Νέας Ιωνίας η συζήτηση για το θέμα των ελεύθερων χώρων και της προοπτικής τους στην πόλη μας.

Η πρώτη μας πρωτοβουλία λοιπόν, είναι σήμερα!

Σας περιμένουμε όλους/ες στο καφενείο του Μπούρχα, 7.30μμ, να συζητήσουμε και να δούμε από κοινού τα επόμενά μας βήματα!


ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία