Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Αγώνες για μόνιμη και σταθερή δουλειά - Για το δικαίωμα σε πραγματικά δημόσια δωρεάν παιδεία

Ως Εκτός Σχεδίου δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους αγώνες των εκπαιδευτικών αναπληρωτών και μόνιμων και τις κινητοποιήσεις των φοιτητών, ενάντια στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου, για το δικαίωμα στη δουλειά, για δημόσια δωρεάν παιδεία, για μαζικούς διορισμούς και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία.

Καταδικάζουμε την άγρια κυβερνητική καταστολή, που δέχθηκε η μαζική και μαχητική πορεία των εκπαιδευτικών την Παρασκευή 11/1/209 και προκάλεσε τραυματισμούς διαδηλωτών.

Το σχέδιο νόμου του υπουργού Παιδείας Γαβρόγλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τον τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών και των μόνιμων διορισμών νομιμοποιεί την κατεδάφιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Εμπεδώνει το «δια βίου» κυνήγι προσόντων για μία θέση -στην πραγματικότητα- 9μηνης ελαστικής εργασίας. Γενικεύει την προσωρινή, φτηνή εργασία. Καθιερώνει τη ζούγκλα του ανταγωνισμού, του ατομικού φακέλου, της ατομικής αξιολόγησης.

Εντάσσεται στους συνολικούς σχεδιασμούς του συστήματος για την εργασία και την παιδεία. Για αντικατάσταση της μόνιμης εργασίας με την φτηνή, ανασφαλή απασχόληση, για αμφισβήτηση του δικαιώματος σε δημόσια, δωρεάν παιδεία για όλους χωρίς ταξικούς φραγμούς, για υποβάθμιση του πτυχίου και εμπορευματοποίηση της γνώσης.

Αυτό επιτάσσουν τα μνημόνια, οι ντιρεκτίβες του ΟΟΣΑ και της ΕΕ και τα συμφέροντα των εργοδοτών. Αυτό σχεδίασαν προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη συμφωνία ΝΔ/ΚΙΝΑΛ και των υπόλοιπων συστημικών κομμάτων.

Ως Εκτός Σχεδίου αγωνιζόμαστε στο πλευρό εκπαιδευτικών – φοιτητών – μαθητών για ένα σχολείο των ΟΛΩΝ και των ΙΣΩΝ.

Θα συμβάλουμε σε κοινό αγώνα εργαζόμενων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, άνεργων και φοιτητών για μόνιμη και σταθερή δουλειά με αμοιβές για αξιοβίωτη ζωή.

Καλούμε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα 14/1 στις 1.30μμ στα Προπύλαια


ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ - Αριστερή Ριζοσπαστικη Κίνηση στη Νέα Ιωνία