Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό είναι αγώνας για ζωή, αξιοπρέπεια και ελευθερία

Για 3η φορά μέσα σε δύο μήνες ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ βεβήλωσαν ξανά, με σβάστικα την πλάκα με το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, και το μνημείο των εκτελεσθέντων αντιφασιστών και κομμουνιστών του μπλόκου της Καλογρέζας, λίγες ημέρες μάλιστα πριν την επέτειο του μπλόκου στις 15 Μάρτη.

Όπως οι πρόγονοι των σύγχρονων φασιστών έκαναν στην κατοχή τη "δουλειά" τους με κουκούλες, έτσι και τούτοι δω, κρυφά τη νύχτα επιτίθενται σε στέκια, κοινωνικούς και εργατικούς χώρους, πολιτικές συλλογικότητες και αγωνιστές, βανδαλίζουν ακόμα και μνημεία, που τους υπενθυμίζουν τη σαπίλα και τα σκοτάδια του μυαλού τους.

ΠΑΝΤΑ κρυμμένοι στο σκοτάδι της νύχτας, μακριά από τα βλέμματα του λαού γιατί δεν μπορούν να τον αντικρίσουν στα μάτια, δεν μπορούν να εμφανιστούν ανοιχτά και δημόσια ΠΟΥΘΕΝΑ. Νομίζουν ότι με τα εμετικά τους σύμβολα πάνω στο μνημείο του μπλόκου της Καλογρέζας, μπορούν να βρωμίσουν την ιστορία της ΕΑΜικής αντίστασης και του αγώνα του λαού μας στην περιοχή ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό.

Και τότε και τώρα πραγματικός τους στόχος είναι η εξαφάνιση κάθε φωνής που αγωνίζεται και διεκδικεί. Το ρήγμα ανάμεσα στον κόσμο της εργασίας και το σύστημα που γεννά το φασισμό παραμένει ανοιχτό! Οι δολοφονικές τους επιθέσεις στοχεύουν στους αδύναμους, τους φτωχούς, τους μετανάστες αλλά και σε όποιον αγωνίζεται ενάντια στο κεφάλαιο και στην πολιτική κυβέρνησης ΕΕ-ΔΝΤ.

Οι χρυσαυγίτες και όλοι οι φίλοι τους ήταν, είναι και θα είναι τα καλύτερα τσιράκια των αφεντικών, σάρκα από τη σάρκα του συστήματος, μακρύ χέρι της αστυνομίας, των επιχειρηματιών και του κεφαλαίου, δολοφόνοι και μαχαιροβγάλτες, πολιτικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών, υμνητές του Χίτλερ και των ναζί και άνθρωποι του υποκόσμου, μαθημένοι στις μαχαιριές και τα μπραβιλίκια.

Για αυτό ο αγώνας ενάντια στην απειλή του φασισμού πρέπει να είναι διαρκής και καθημερινός στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές μας.

Ως Εκτός Σχεδίου θα είμαστε μαζί με κάθε συναγωνιστή και κάθε συλλογικότητα που θα αγωνίζεται μέχρι να τσακιστεί κάθε είδους φασισμός και κάθε πολιτική που γεννά το φασισμό, θα συνεχίσουμε έμπρακτα την προσπάθεια μας για τη συλλογική αγωνιστική οργάνωση των εργαζομένων και του λαού, για ψωμί-δουλειά–ειρήνη.

Καλούμε το λαό της Νέας Ιωνίας, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες που πλησιάζει η επέτειος του μπλόκου, να μιλήσουμε, για τη ζωντανή ιστορία του τόπου μας! Με τη μαζική συμμετοχή σε όλες τις δράσεις, τις κινητοποιήσεις, τις συζητήσεις που χρειάζεται να γίνουν σε κάθε σχολειό, σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε γειτονιά και πλατεία! Καλούμε σωματεία, συλλογικότητες, συναγωνιστές/τριες της περιοχής και κάθε κάτοικο στον αναγκαίο αγώνα ενάντια στους φασίστες.

Όλη η γειτονιά της Καλογρέζας, καθένας/μια από εμάς όλοι οι κάτοικοι να είμαστε σε επαγρύπνηση! Για να εντοπίσουμε, να σταματήσουμε, να διώξουμε τους βεβηλωτές του μνημείου!

Για να ξεριζώσουμε το σκοτάδι του φασισμού και του εθνικισμού από την περιοχή μας!

Στις γειτονιές μας θα εξασφαλίσουμε ότι δεν θα ξανασηκώσουν κεφάλι οι φασίστες, γιατί έχουμε την ιστορική μνήμη ότι αποτελούν εχθρό μας!

ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία