Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015

Παραστάσεις διαμαρτυρίας σε όλη την χώρα, την Παρασκευή 13 Φλεβάρη στις 6 μμ, σε καταστήματα της Migato

Την Παρασκευή 13/02, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καλεί όλα τα Σωματεία και κάθε συλλογικότητα σε γειτονιές ή εργατικούς χώρους, να στηρίξουν και να οργανώσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας στα καταστήματα της MIGATO σε όλη την Ελλάδα, ενάντια στην απόλυση εγκύου συναδέλφου τους.

Ως Εκτός Σχεδίου, στηρίζουμε και θα συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις αυτές στην περιοχή μας!

Εδώ μπορείτε να δείτε το κάλεσμα του Σωματείου: http://somt.gr/node/3998

Συγκεκριμένα, η εταιρεία απέλυσε εργαζόμενη μηχανικό, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, αμέσως μόλις ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της. Η μηχανικός εργαζόταν υπό το άθλιο καθεστώς του δελτίου παροχής υπηρεσιών, και μόλις ενημέρωσε ότι είναι έγκυος η εργοδοσία την ανάγκασε να υποβάλλει την παραίτησή της, επικαλούμενη υπογραφή νέας σύμβασης με αλλαγή των όρων εργασίας. Η νέα σύμβαση δεν κοινοποιήθηκε ποτέ στην εργαζόμενη. Αντιθέτως, στις συνεχείς ερωτήσεις της, η εταιρία απάντησε ότι δεν τίθεται ζήτημα καθώς θεωρεί ότι πρόκειται για οικειοθελή αποχώρηση!

Το Σωματείο έχει ήδη οργανώσει τρεις κινητοποιήσεις για την επαναπρόσληψή της, στα κεντρικά γραφεία της MIGATO και παράσταση διαμαρτυρίας στην επιθεώρηση εργασίας στις 4/02 που συζητήθηκε η υπόθεση. Οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας ζήτησαν αναβολή για τις 20/02. Στις 3/02 πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση στην Ερμού, όπου έγινε και πορεία και ταυτόχρονα παραστάσεις διαμαρτυρίας – παρεμβάσεις σε Νέα Σμύρνη, Περιστέρι, Κερατσίνι από εργατικές λέσχες.

Στην περιοχή μας, το Σωματείο εργαζομένων του δήμου Νέας Ιωνίας, καθώς και η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας-«υδραγωγείο», ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, καλούν σε στήριξη των κινητοποιήσεων την Παρασκευή 13/2 στις 18:00 στο κατάστημα της MIGATO, στη Λ. Ηρακλείου 322 .


Aκολουθούν οι ανακοινώσεις

της Εργατικής Λέσχης Νέας Ιωνίας, την οποία μπορείτε να δείτε και εδώ

ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ Η ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΣΗ

Η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας "Υδραγωγείο", ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 13 Φλεβάρη στις 6 μμ, στο κατάστημα της MIGATO στην Λεωφόρο Ηρακλείου 322 στη Νέα Ιωνία.

Η εταιρία MIGATO προχώρησε στην παράνομη και καταχρηστική απόλυση εγκύου, που εργαζόταν στην εταιρεία, υπό το άθλιο καθεστώς του δελτίου παροχής υπηρεσιών, όταν αυτή ανακοίνωσε στην εταιρία την εγκυμοσύνη της.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο εργοδοτικών αυθαιρεσιών, που με την πολιτική των κυβερνήσεων, των μνημονίων και της ΕΕ, μας έχουν φέρει 100 χρόνια πίσω, Οι εργαζόμενοι βαφτίζονται «συνεργάτες», με στόχο να μην τολμούν να διεκδικήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα, να εκβιάζονται, να απειλούνται και να εργάζονται μέσα στην ανασφάλεια και το φόβο.

Εμείς τους απαντάμε ότι δεν θα αφήσουμε αναπάντητα την επίθεση στη μητρότητα, τη τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, την εργοδοτική ασυδοσία, την καταστρατήγηση των εργατικών δικαιωμάτων και τη χειροτέρευση της ζωής μας και των όρων εργασίας μας.

Συλλογικά και αγωνιστικά στέλνουμε μήνυμα στην εργοδοσία της MIGATO, αλλά και σε κάθε αφεντικό που νομίζει ότι μπορεί να αυθαιρετεί σε βάρος των εργαζομένων, ότι θα μας βρίσκουν μπροστά τους. Σε ανυποχώρητους, μαχητικούς αγώνες για την αξιοπρέπεια στη ζωή και τη δουλειά. Καμία απειλή, καμία απόλυση, καμιά αυθαιρεσία δεν θα μείνει αναπάντητη.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και ανέργους της Νέας Ιωνίας, καθώς επίσης και κάθε συλλογικότητα και σωματείο της περιοχής, να στηρίξουν την παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 13/2 στις 18:00 στο κατάστημα της MIGATO της περιοχής μας, ενώ παράλληλα ενημερώνουμε ότι η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας "Υδραγωγείο" θα είναι πάντα ανοιχτή για όποιον εργαζόμενο της περιοχής αντιμετωπίζει αντίστοιχα προβλήματα εργοδοτικών αυθαιρεσιών.

Η συλλογικότητα είναι το όπλο μας! Με αγώνες σπάμε την εργοδοτική τρομοκρατία.

Να ανακληθεί άμεσα η παράνομη και καταχρηστική απόλυση της εργαζόμενης εγκύου από τη MIGATO.

Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη και την πλήρη ηθική αποκατάσταση της εργαζόμενης!


Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας - Υδραγωγείο
Ελευθερίου Βενιζέλου 84, Νέα Ιωνία | τηλ: 6940 980 810
www.ydragogeio.gr, elni.ydragogeio@gmail.com


και του Σωματείου εργαζομένων του δήμου Νέας Ιωνίας:

Ανακοίνωση - Καταγγελία
για την απόλυση εγκύου εργαζόμενης από την MIGATO AE

Το Δ.Σ. σωματείου μας καταγγέλλει την εταιρία MIGATO AE για την παράνομη και καταχρηστική απόλυση εγκύου εργαζόμενης.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο εργοδοτικών αυθαιρεσιών, που με την πολιτική των κυβερνήσεων, των μνημονίων και της ΕΕ, μας έχουν φέρει 100 χρόνια πίσω, Οι εργαζόμενοι βαφτίζονται «συνεργάτες», με στόχο να μην τολμούν να διεκδικήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα, να εκβιάζονται, να απειλούνται και να εργάζονται μέσα στην ανασφάλεια και το φόβο.

Το σωματείο μας καταγγέλλει την εργοδοτική ασυδοσία και δηλώνουμε πως ότι δεν θα αφήσουμε αναπάντητη την επίθεση στη μητρότητα, τη τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, την καταστρατήγηση των εργατικών δικαιωμάτων και τη χειροτέρευση της ζωής μας και των όρων εργασίας μας.

Είμαστε αλληλέγγυοι στην απολυμένη συνάδελφο και θα παλέψουμε μαζί με τα Σωματεία και τις άλλες συλλογικότητες και για την επαναπρόσληψη και την άμεση και πλήρη ηθική και οικονομική αποκατάσταση της συναδέλφου!

Πιστεύουμε ότι συλλογικά μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το φόβο και την επίθεση στη δουλειά και την αξιοπρέπειά μας.

Στην πρωτοφανή επίθεση που δεχόμαστε στεκόμαστε στο πλευρό κάθε εργαζόμενου που προσπαθεί να υπερασπιστεί το δικαίωμά του να ζει και να δουλεύει με αξιοπρέπεια.

Κανένας εργαζόμενος μόνος του!
Με συλλογικούς αγώνες σπάμε την εργοδοτική τρομοκρατία.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο πρόεδρος                                         Η γραμματέας
Αδαμόπουλος Νίκος                      Γεωργακοπούλου Αναστασία