Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

27 Νοέμβρη - ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 27/11/2014
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Τα χρόνια της μνημονιακής καταιγίδας των κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ απέδειξαν με τον πιο ωμό τρόπο ότι ο στόχος όλων των πολιτικών που διακήρυτταν τη «σωτηρία» της χώρας δεν είναι άλλος από την αφαίμαξή μας, την αντιδραστική αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, την υποτίμηση της εργατικής δύναμης, την απαξίωση της ίδιας της εργασίας και της ζωής μας. Η αύξηση των κερδών τους, προϋποθέτει την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

Αυτοί που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν με «αριστερή» φρασεολογία, υπόσχονται φιλοδωρήματα, «κοινωνικά ευαίσθητη» λιτότητα και διαχείριση των μνημονίων, χωρίς καν να θιγούν τα αίτια που μας έφεραν ως εδώ, δηλαδή την ΕΕ και συνολικά το καπιταλιστικό μοντέλο οργάνωσης της παραγωγής και της κοινωνίας.

Ωστόσο οι νεολαιίστικοι αγώνες του τελευταίου διαστήματος, οι μαζικές διαδηλώσεις στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που δέχτηκαν την ωμή βία και καταστολή της κυβέρνησης και του κράτους, μια σειρά αγώνες όπως οι για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας, οι αγώνες ενάντια στην αξιολόγηση κ.α. υπενθυμίζουν ότι η ιστορία γράφεται με ανυπακοή και αγώνα.

Μάχη ενάντια στα νέα και παλιά μέτρα. Για να ξηλωθεί όλη η πολιτική τους, να φύγουν όλοι!

Απεργία στις 27 Νοέμβρη. Ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός θέλουν μια ακόμα μια ξέπνοη συμβολική «ντουφεκιά», την ώρα που η συγκυβέρνηση, οι δανειστές- τρόικα, το ξένο και εγχώριο κεφάλαιο, προετοιμάζουν νέα βάρβαρα μέτρα για να ψηφιστούν Δεκέμβρη.

Γι αυτό η απεργία της 27 Νοέμβρη απαιτείται να έχει συνέχεια και κλιμάκωση. Για να μην περάσει, η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, οι ομαδικές απολύσεις και τα μισθολόγια πείνας. Για να μην περάσουν οι αυταρχικές ρυθμίσεις του αντισυνδικαλιστικού νόμου για την κατάργηση του δικαιώματος των σωματείων να κηρύσσουν απεργία.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία πρέπει να βρεθούν στην πρώτη γραμμή για να μην περάσουν τα νέα μέτρα και να ανατραπούν όλες οι αντεργατικές πολιτικές κυβέρνησης-Ε.Ε-ΔΝΤ και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι, είτε λέγονται μνημόνια και δανειακές συμβάσεις είτε πάρουν οποιοδήποτε άλλο όνομα. Για να φύγει η σημερινή κυβέρνηση της φτώχειας, της ανεργίας και της καταστολής και κάθε κυβέρνηση που εφαρμόζει την ίδια πολιτική. Για να βγουν οι εργατικές ανάγκες και δικαιώματα στο προσκήνιο της πολιτικής και να διεκδικήσουμε το χαμένο πλούτο. Για μια κοινωνία χωρίς χρέος – ευρώ- ΕΕ.

Όρος για την ανατροπή αυτής της κατάστασης, για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι, η νεολαία, ο λαός να ανασάνουν αποτελεί ένα ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα. Που θα παλεύει για τα δικαιώματά και τις ανάγκες του κόσμου της δουλειάς. Ανεξάρτητο από την αστική πολιτική και λογική, συγκροτημένο σε ταξική βάση, που θα ασκεί πολιτική από τους ίδιους τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους. Της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας, του μαζικού ανατρεπτικού αγώνα και όχι της διαμαρτυρίας. Της αποφασιστικής σύγκρουσης με τον κόσμο του κεφαλαίου και με την οικονομική και πολιτική εξουσία του.

Γενικευμένη αντεπίθεση τώρα !!!
Συγκέντρωση στο Μουσείο 10.30 πμ


ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία