Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Κάλεσμα για συντονισμένη Αντιφασιστική Παρέμβαση

Το προηγούμενο διάστημα σε όλη τη χώρα, ακόμα και σε πόλεις του εξωτερικού, πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις στα πλαίσια του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη. Η καμπάνια του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παυλου Φύσσα από μέλος της ΧΑ.

Η δολοφονία του Π. Φύσσα είναι ένα από τα πολλά περιστατικά φασιστικής βίας, καθώς μια σειρά από επιθέσεις ρατσιστικού και πολιτικού χαρακτήρα σε ντόπιους και μετανάστες εργαζόμενους έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, όπως αυτή που κατέληξε στο θάνατο του Σ Λουκμαν τον Γενάρη του 2013, επιθέσεις εναντίων απεργών σε εργοστάσια, συνδικαλιστών στα ναυπηγεία, ανθρώπων, οι ομοφοβικές επιθέσεις κ.α. και ποιος ξέρει πόσες ακόμα…

Οι ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις αποτελούν το ένα πρόσωπο του φασισμού. Ο φασισμός είναι πλευρά του καπιταλισμού, ενισχύεται από την κρίση του συστήματος και δυστυχώς απλώνεται γρήγορα σε πάρα πολλές πλευρές της καθημερινότητας μας. Ταυτόχρονα ο φόβος για απόλυση με το παραμικρό, η αστυνομική καταστολή σε λαϊκές κινητοποιήσεις και το φάντασμα της “χρεοκοπίας” που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ για να γίνει αποδεκτή από την κοινωνία η αντίληψη ότι τα μέτρα πρέπει να περάσουν αλλιώς χαθήκαμε είναι επίσης όψεις της φασιστικοποίησης και του φόβου που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και η τρόικα.

Σε αυτό το πλαίσιο η Χρυσή Αυγή αποτελεί την αιχμή του δόρατος, ήταν, είναι και θα είναι μια χρήσιμη εφεδρεία του συστήματος. Χρησιμοποιεί υποκριτικά λόγια για τα συμφέροντα των ελλήνων εργαζομένων, ενώ δεν συμμετείχε ποτέ και σε κανέναν αγώνα που έχει δώσει ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές. Και αυτό με μόνο σκοπό να κρύψει τον πραγματικό της ρόλο, που είναι η έμπρακτη στήριξη του κεφαλαίου, ο αποπροσανατολισμός των λαϊκών στρωμάτων από τον αγώνα ενάντια σε αυτούς που πραγματικά ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση (κυβέρνηση, Τρόικα, ντόπιο και ξένο κεφάλαιο).

Στην ουσία δρα σαν μια «δύναμη δρόμου» για να κάνει τη βρώμικη δουλειά επιτιθέμενη σε απεργούς, μετανάστες, αριστερούς, αναρχικούς (ποτέ όμως σε τραπεζίτες (ο πιο ένθερμος οπαδός της Χρυσής Αυγής είναι το σάιτ bankingnews) ή εργοδότες που εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους) συμπληρώνοντας την ήδη οξυμένη κρατική καταστολή, απέναντι στο κίνημα.

Οι δράσεις που λαμβάνουν χώρα από διάφορες συλλογικότητες στη Νέα Ιωνία όλο το αυτό το διάστημα, τόσο αυτές που αφορούν την πάλη για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, όσο και οι αντιφασιστικές δράσεις, αποτελούν ανάχωμα για αυτούς που θέλουν να μας βυθίσουν στη φτώχια, να ριζώσει μέσα μας ο φόβος, να οδηγηθούμε στο δρόμο της μετανάστευσης, του ωχαδερφισμού και της λογικής «να φάω το διπλανό μου για να επιβιώσω».

Ως ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ πιστεύουμε ότι τη μάχη με το φασισμό μπορεί να τη δώσει με επιτυχία μόνο η ενωμένη λαϊκή αντιφασιστική κινητοποίηση μέσα από σωματεία, συνελεύσεις, επιτροπές, συλλόγους, σε κάθε γειτονιά. Να τον τσακίσουμε πριν είναι πολύ αργά. Πριν η ιδεολογία του φασισμού ριζώσει στις ψυχές των νέων παιδιών!

Παίρνουμε την πρωτοβουλία και καλούμε τον κάθε πολίτη της Νέας Ιωνίας την κάθε συλλογικότητα, το κάθε σωματείο, σύλλογο, μαθητική κοινότητα, τους γονείς και τους δασκάλους, να βρεθούμε την Τετάρτη 15 Οκτώβρη στις 19:00, στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου στο δημαρχείο Ν Ιωνίας, Αγ Γεωργίου 40, σε μια ανοιχτή συνέλευση που θα συζητήσει και θα αποφασίσει συντονισμένες δράσεις αντιφασιστικής παρέμβασης στην περιοχή. Έχοντας επίγνωση των διαφορετικών προσεγγίσεων που υπάρχουν στο θέμα και με σεβασμό στην αυτοτέλεια της κάθε συλλογικότητας και του καθένα/μιας πιστεύουμε ότι μπορούν να υπάρξουν κοινές δράσεις που :
  • Να αποκαλύπτουν τον πραγματικό ρόλο της ΧΑ και της φασιστικής ιδεολογίας που είναι η πιο βάρβαρη έκφραση του καπιταλισμού, οι νέοι δουλέμποροι των αγορών και των τραπεζών. Να αποκαλύπτουν τη στενή σχέση της φασιστικής ΧΑ με τους εφοπλιστές, το κεφάλαιο, την εργοδοσία, τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της αστυνομίας και του στρατού.
  • Να έχουν ξεκάθαρο μέτωπο ενάντια στην αιτία που μπολιάζει τις φασιστικές ιδέες στην κοινωνία. Την πολιτική της ΕΕ και του ΔΝΤ που υπηρετεί πιστά η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
  • Να αντιστέκονται στη φασιστική παρουσία σε χώρους δουλειάς, συλλόγους, σχολεία, στις γειτονιές της πόλης μας. Να αποτρέψουμε κάθε εμφάνιση και δράση των απογόνων του Χίτλερ.
  • Να απονομιμοποιούν στη λαϊκή συνείδηση και τη νεολαία, τις ιδέες των φασιστών. Να διώξουμε το δηλητήριο της φασιστικής ιδεολογίας αναπτύσσοντας αντιφασιστικές συνειδήσεις της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης, της συλλογικότητας, του αγώνα
  • Να οργανώσουν και να ξεδιπλώσουν σε κάθε σχολείο, σε κάθε γειτονιά, παντού, μια αντεπίθεση, λαϊκού πολιτισμού και ιστορικής μνήμης.

ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία