Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Kαμία απόλυση και διαθεσιμότητα


Να κάνουμε το ρήγμα, δρόμο ανατροπής της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ και κεφαλαίου!

Νέος γύρος κοινωνικής σφαγής με 6.500 απολύσεις από τους ΟΤΑ φέτος, 2500 εκπαιδευτικούς-κυρίως των ΕΠΑΛ,  ενώ από Σεπτέμβριο ακολουθούν 1250 σε υγεία από Σεπτέμβρη και άλλοι τόσοι το Δεκέμβρη, χώρια τις 12.500 διαθεσιμότητες που έχουν προαποφασίσει κυβέρνηση και ξένοι δανειστές.

Στο θυσιαστήριο της Τρόικα, η στυγνή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μια δύσμορφη κυβέρνηση με κοντά πόδια και μακριά χέρια, προσφέρει αίμα και δάκρυα για τα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων, των τραπεζιτών, των καπιταλιστών και κάθε είδους παρασίτου της κοινωνίας.

Στο στόχαστρο αυτοί που λοιδορήθηκαν και διαπομπεύτηκαν όσο κανένα άλλο κοινωνικό στρώμα. Οι δημόσιοι υπάλληλοι και πιο ειδικά οι ΟΤΑ και οι καθηγητές.

Αυτοί που ψηφίζουν νόμους και μνημόνια για την εξόντωση όλου του λαού, αυτοί που παρουσιάζουν τους εργαζόμενους στο δημόσια σαν εικόνα και ομοίωσή τους, δηλαδή σαν ρέμπελους και άρπαγες του κοινωνικού πλούτου. Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με υπολογισμούς στυγνού δολοφόνου, πετούν εργαζόμενους έξω από οργανισμούς και Υπηρεσίες για να τις δώσουν μπιρμπαρά σε ιδιώτες μαυραγορίτες. Στις υπηρεσίες τους ο κυβερνητικός, δημαρχιακός συνδικαλισμός, τα ΜΜΕ και οι δήμαρχοι που καμώνονται τους ουδέτερους ή τους χαμηλής νοημοσύνης και το’ χουν ρίξει στα φρου φρου κι αρώματα και άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.


Η μεγαλειώδης συμμετοχή των εργαζόμενων στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο 11 και 12 Ιούλη, έδειξε την αγωνιστική διάθεση για ανατροπή της μαύρης πολιτικής των απολύσεων. Είναι πλέον καθαρό ότι οι διαθεσιμότητες-απολύσεις αφορούν όλους τους εργαζόμενους. Απλά αυτοί εφαρμόζοντας την πολιτική του «διαίρει και βασίλευε» προσπαθούν να πετύχουν τους άθλιους σκοπούς τους, τις απολύσεις.

Αποκαλύπτονται τα ψέματα των ακριβοπληρωμένων οργάνων τους στα μέσα παραπληροφόρησης ότι δήθεν δεν θα απολυθεί κανείς, απλώς θα «αξιολογηθούν» για να τακτοποιηθούν μέσω της «κινητικότητας» όπου χρειάζονται. Γιατί επικρατούσε το μπάχαλο στο δημόσιο, γι’ αυτό και το χρέος και για το οποίο κατά τον πρωθυπουργό φταίνε όχι αυτοί που κυβέρνησαν, αλλά αυτοί που δεν κυβέρνησαν!!! Γι’ αυτό χτυπάει τα κάστρα των βολεμένων. Ποιος τους βόλεψε και τι μισθούς παίρνουν αυτοί οι βολεμένοι που απολύει;

Αυτούς πάντως δεν τους βόλεψε καμία SIEMENS κύριε Υπουργέ Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οι δήμαρχοι και συγκεκριμένα ο δικός μας ή θα ταχθούν με τους εργαζόμενους για να μη χάσει κανείς τη δουλειά του, για να μη διαλυθούν οι Δήμοι με τις άμεσες τις επιπτώσεις στους πολίτες ή θα διευκολύνουν για μία ακόμη φορά την κυβέρνηση στην υλοποίηση της μνημονιακής πολιτικής. Στη δεύτερη επιλογή θα κοιμηθούν Δήμαρχοι και θα ξυπνήσουν κλητήρες όπως λέει και ο σοφός λαός.

ü  Ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου. Κάτω η κυβέρνηση του  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!

ü  Μόνιμη, σταθερή και πλήρη δουλειά σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

ü  Καμία απόλυση ή διαθεσιμότητα. Καμία κατάργηση δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ  ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΡΙΤΗ 16/07 με το Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων

 


Εκτός Σχεδίου- Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία

www.ektossxediou.blogspot.com, ektossxediou@gmail.com