Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

Η μαύρη οθόθνη της τηλεόρασης συμβολίζει τη μαύρη πολιτική του φασισμού τους!


Η μαύρη οθόνη πάνω στη συχνότητα της ΕΡΤ αναδεικνύει, τόσο σε κυριολεκτικό, όσο και σε συμβολικό επίπεδο, την μαύρη καταχνιά της επίθεσης κυβέρνησης – EE – ΔΝΤ απέναντι σε όλη την κοινωνία.

Η συγκυβέρνηση των προθύμων χτες βράδυ έκοψε το σήμα όλων των σταθμών της ΕΡΤ, κατέβασε ακόμα και τις ιστοσελίδες της ΕΡΤ, προσπάθησε να εμποδίσει την αναμετάδοση από άλλε συχνότητες, ζητούσε την εκκένωση των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ απειλώντας με επέμβαση των ΜΑΤ, εκβιάζοντας κ προσπαθώντας για άλλη μια φορά να φοβίσει τον κόσμο.

Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και  οι εργαζόμενοι σε αυτήν αποτελούν το πρώτο κύμα των 14.500 απολύσεων που έχουν αποφασιστεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου. Θα ακολουθήσουν και χιλιάδες άλλες μέσω της συγχώνευσης και κατάργησης των οργανισμών του Δημοσίου, η πλήρης διάλυση του οποίου αποτελεί στόχο και της κυβέρνησης και της τρόικας. Θύματα δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, θύματα είμαστε όλοι, που βλέπουμε καθημερινά να στερούμαστε στοιχειώδεις κοινωνικές υπηρεσίες τα κλείνουν νοσοκομεία, σχολεία, πανεπιστήμια, να καταρρέουν  ασφαλιστικά ταμεία, μισθοί κ συντάξεις. Μαζί με τις απολύσεις πάνε πακέτο τα χαράτσια, η φοροληστεία οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Δίπλα στον απολυμένο της ΕΡΤ είναι ο απεργός της Μεβγάλ που του χρωστάνε πέντε μισθούς.

Για να πράξουν το έγκλημα, προχωράνε σε μια χυδαία, οργανωμένη, σχεδιασμένη και καλά πληρωμένη εκστρατεία συκοφάντησης και σπέκουλας, ενάντια σε κάθε κλάδο εργαζομένων.

Συκοφαντούν και απαξιώνουν τους γιατρούς για να διαλύσουν και να ξεπουλήσουν τη δημόσια υγεία.

Συκοφαντούν και απαξιώνουν τους εκπαιδευτικούς για να κλείσουν σχολεία και να διαλύσουν τη δημόσια παιδεία.

Συκοφαντούν και απαξιώνουν τους εργαζόμενους σε ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, λιμάνια, ΕΥΔΑΠ… για να τα παραδώσουν στο κεφάλαιο.
Η κυβέρνηση των τραπεζών και του κεφαλαίου  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΩΡΑ!

Αν δεν τους σταματήσουμε θα συνεχίσουν μέχρι να γίνουμε όλοι δούλοι των 400 ευρώ, άνεργοι και αναξιοπρεπείς που θα σκοτωνόμαστε  με τον διπλανό μας για λίγα ψίχουλα.

Στο χέρι μας είναι να αποτρέψουμε αυτό το ενδεχόμενο και να μην επιτρέψουμε στους εντολοδόχους του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, στην τρισάθλια τρικομματική κυβέρνηση της χειρότερης επίθεσης που γνώρισε ποτέ ο κόσμος της εργασίας, να βυθίσουν στη μαύρη σιωπή, μαύρη σαν την χούντα τους, όλη την κοινωνία.

Ο αγώνας για να μη γίνουν απολύσεις στην ΕΡΤ, για την περιφρούρηση της δημόσιας περιουσίας της, των αρχειακών θησαυρών της και του ‘εργατικού της πλούτου’, συμπυκνώνει τώρα τις διεκδικήσεις ολόκληρου του εργαζόμενου λαού. Το μέγαρο της ΕΡΤ, πρέπει να γίνει κέντρο αγώνα για όλο το εργατικό κίνημα. Ήρθε η ώρα να φύγει η άθλια χούντα του κεφαλαίου

Από τις λαϊκές συνελεύσεις μέχρι τις γενικές απεργίες, από τις καταλήψεις μέχρι τα οδοφράγματα της Κερατέας και της  Χαλκιδικής, από τις συλλογικότητες αλληλεγγύης μέχρι τις σωματειακές δράσεις, από τους συντονισμούς σωματείων μέχρι τα στέκια στις γειτονιές, όλοι να δώσουμε το παρόν!

--για να δικαιωθεί ο αγώνας των χαλυβουργών, των εργαζόμενων της ΜΕΒΓΑΛ, των ναυτεργατών, των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, των καθηγητών

--για να κάνουμε το βήμα το  πρωτόγνωρο, το μεγάλο το ανατρεπτικό…


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Τετάρτη 12/6, 18:00, Ραδιομέγαρο ΕΡΤ

Πέμπτη 13/6, 11:00, Ραδιομέγαρο ΕΡΤ


Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία
www.ektossxediou.blogspot.com, ektossxediou@gmail.com