Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

1η ιδρυτική συνέλευση της Εργατικής Λέσχης στη Νέα Ιωνία την Τρίτη 5/2, στις 19.30 στο ΚΕΠ της Νέας Ιωνίας





Εδώ και 3 χρόνια βιώνουμε την πιο επιθετική πολιτική από τη μεταπολίτευση και μετά. Οι διαδοχικές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/ΛΑΟΣ/ΔΗΜΑΡ σε συνεργασία με την τρόικα, ψηφίζοντας το ένα μνημόνιο πίσω απ το άλλο, έχουν νομοθετήσει μέτρα που δεν μπορούσαν να περάσουν επί  20 χρόνια. Κάθε μέρα χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται μπροστά στην απειλή της απόλυσης, βιώνοντας παράλληλα την άγρια εκμετάλλευση της εργοδοσίας. Η ακρίβεια έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο τη ζωή των περισσοτέρων. Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση και άλλα δημόσια αγαθά ιδιωτικοποιούνται και περικόπτονται για αυτούς που πραγματικά τα δικαιούνται και τα χρειάζονται.


Αυτή η επίθεση από μέρους του κεφαλαίου έχει ξαφνιάσει τους εργαζόμενους οι οποίοι ψάχνουν να βρουν μία διέξοδο από όλη αυτή τη λαίλαπα. Έχουμε, πλέον καταλάβει, ότι ο ατομικός δρόμος είναι αδιέξοδος και αφήνει τον καθένα μας ανυπεράσπιστο. Γι αυτό, οφείλουμε να δημιουργήσουμε τις δικές μας δομές αυτοοργάνωσης, αλληλεγγύης, αντίστασης και αγώνα σε μια εποχή όπου πλέον το αυτονόητο καθίσταται περιττό και επιζήμιο, στις μέρες όπου η ανθρώπινη αξιοπρέπεια κοστίζει ακριβά.

Έτσι, λοιπόν, καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία του δήμου μας να αγκαλιάσει και να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία που παίρνουμε για τη δημιουργία της Εργατικής Λέσχης «Υδραγωγείο», στη Νέα Ιωνία.  Είναι ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα, κ για εμάς. Κυρίαρχος σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι να συμβάλει στην οργάνωση της αντίστασης και ανατροπής αυτής της πολιτικής αλλά και στην οργάνωση του λαού  για να απαντήσει στο πρόβλημα της επιβίωσης που καθημερινά γίνεται όλο και πιο οξύ.


Από αυτή τη σκοπιά, μέσα από τη λειτουργία της εργατικής λέσχης  θέλουμε να προβάλλουμε μία άλλη αλληλεγγύη, αυτή μεταξύ των εργατών και της τάξης μας, μακριά από τις φιλανθρωπίες της εκκλησίας που διαχειρίζονται τεράστιες περιουσίες, του ΣΚΑΪ και άλλων επιχειρηματιών που μας εμπαίζουν, δίνοντάς μας ένα ξεροκόμματο, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζουν τις πολιτικές που οδηγούν στην φτωχοποίηση της κοινωνίας.

Σε αυτή την κατεύθυνση σκοπεύουμε να αναλάβουμε μία σειρά από δράσεις, που προβάλλουν ως αναγκαιότητα στη σημερινή εποχή που ζούμε. Δράσεις όπως η οργάνωση δωρεάν υποστηρικτικών μαθημάτων σε παιδιά  γυμνασίου κ λυκείου, η στήριξη εργατικών αγώνων κ διεκδικήσεων εργαζομένων της περιοχής, η βοήθεια στη συλλογική οργάνωση εργαζομένων και ανέργων, η συμβολή στη δημιουργία ενός άλλου εργατικού πολιτισμού.


Πιστεύουμε ότι υπάρχουν δρόμοι αντίστασης που δεν έχουμε ακόμα περπατήσει.

Σας καλούμε την Τρίτη 5/2, στις 19.30 στο ΚΕΠ της Νέας Ιωνίας

για να γνωριστούμε και να τους περπατήσουμε μαζί.


Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας «Υδραγωγείο»