Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ



Η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ υλοποιώντας πλήρως τις απαιτήσεις της τρόικας και του ελληνικού κεφαλαίου, αποφάσισε: ο ελληνικός λαός να καταδικαστεί σε θάνατο μέσω της οικονομικής και κοινωνικής ασφυξίας που θα επιβληθεί με το νέο συντριπτικό πακέτο μέτρων κοινωνικού ολοκαυτώματος που προωθεί. Η τρόικα εσωτερικού προχωρά σε εγκληματική λεηλασία όσων έχουν απομείνει από τα εργατικά-λαϊκά εισοδήματα και δικαιώματα, με στόχο δήθεν την αποφυγή της χρεοκοπίας, ενώ οδηγεί ολοταχώς στη χρεοκοπία του λαού.
Η υποτιθέμενη επαναδιαπραγμάτευση που υποσχέθηκαν προεκλογικά, αποδείχτηκε ένα ακόμη μεγάλο ψέμα, με σκοπό την εξαπάτηση των εργαζόμενων και της νεολαίας.
Αυτό που τελικά έμεινε από αυτήν είναι τα 11,5 δις ευρώ που θα είναι τελικά πολύ παραπάνω  και η «ματωμένη» καρδιά  της Μέρκελ, ενώ ο άνθρωπος που έχει αναλάβει να κάνει τη βρώμικη δουλειά, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας δηλώνει  σαν άλλη Μαρία Αντουανέτα ότι το «βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού έχει πέσει αλλά όχι δραματικά». Η ξεδιαντροπιά και η γελοιότητα όσων ζουν σε φρουρούμενες βίλλες στα ακριβά προάστια, ήταν πάντα χαρακτηριστικό τους.
Το τελευταίο (μέχρι το επόμενο) πακέτο μέτρων της κυβέρνησης περιλαμβάνει:
  • Νέα τεράστια μείωση μισθών και συντάξεων και  κόψιμο των ήδη κουτσουρεμένων δώρων.
  • Μείωση ή κατάργηση κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων (ΕΚΑΣ, οικογενειακά, αναπηρικά, πολυτεκνικά κλπ).
  • Κατάργηση ή  συγχώνευση εκατοντάδων δημοσίων οργανισμών.
  • Εφεδρεία και απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός των 150.000 αποχωρήσεων μέχρι το 2015.
  • Συγχωνεύσεις - καταργήσεις νοσοκομείων, σχολείων, παιδικών σταθμών. Αυτό σημαίνει λιγότερα κρεβάτια για τους ασθενείς στα νοσοκομεία, λιγότερους δασκάλους για τα παιδιά μας στα σχολεία
  • Περιορισμό των δημοσίων δαπανών για παιδεία, υγειονομική και φαρμακευτική περίθαλψη. Δηλαδή περαιτέρω υποβάθμιση για το λαό των ήδη χαμηλών υπηρεσιών περίθαλψης και εκπαίδευσης.
Ταυτόχρονα τα κυβερνητικά παπαγαλάκια αφήνουν σκόπιμα «διαρροές» περί νέων απαιτήσεων της τρόικας στον ιδιωτικό τομέα, που έρχονται κατ’ απαίτηση των εργοδοτών νέα αντεργατικά μέτρα για μεγαλύτερη ευελιξία να προσλαμβάνουν, να απολύουν, να απασχολούν τους εργαζόμενους όπως και όποτε τους βολεύει, που αυξάνουν στο έπακρο την εκμετάλλευση: διεύρυνση της ελαστικής εργασίας με κατάργηση του πενθήμερου και του οχτάωρου, γενίκευση της εκ περιτροπής εργασίας με δραστική μείωση των μισθών, κατάργηση της αποζημίωσης για τις απολύσεις.
Δεν πάει άλλο. Αυτή τη στιγμή πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία δεν μπορεί να συνεχίσει να ζει έτσι. Επί δυόμιση χρόνια επιχειρείται η μεγαλύτερη κοινωνική λεηλασία, η μεγαλύτερη αφαίμαξη στην πρόσφατη ιστορία, εργατικών δικαιωμάτων και εισοδήματος. Την ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει τη χαριστική βολή, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ παρακολουθούν με απάθεια χωρίς να μπορούν να οργανώσουν στοιχειωδώς την πάλη του λαού μας για επιβίωση και ανατροπή της λαίλαπας. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι άνεργοι πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Με ενωτική προσπάθεια στη βάση, στα πρωτοβάθμια σωματεία και τους συλλόγους, με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας, με οριζόντιο συντονισμό των συνδικάτων, με αποφασιστικές μορφές πάλης, με συσπείρωση των ανέργων και των ελαστικά εργαζόμενων.

  • Ανατροπή της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ.  Να μην ψηφιστούν τα εφιαλτικά μέτρα των 11,5 δις
  • Να ακυρωθούν τα μνημόνια, η δανειακή σύμβαση και όλο το νομοθετικό πλαίσιο που σκλαβώνει τον λαό στην δικτατορία του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • Αποδέσμευση της χώρας από την Τρόικα και τα επαχθή δάνεια. Διαγραφή του χρέους, ρήξη με το ευρώ αποδέσμευση από την  ΕΕ.
  • Κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και των μεγάλων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, χωρίς αποζημίωση με εργατικό έλεγχο.
  • Υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών και επιχειρήσεων. Υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας. Όχι στο ξεπούλημα δημόσιων υποδομών. Καμιά ιδιωτικοποίηση.
  • Υπεράσπιση των μισθών, των συλλογικών συμβάσεων, των συντάξεων και των δικαιωμάτων μας. Να καταργηθούν  όλα τα χαράτσια που επιβλήθηκαν στον λαό. Απαγόρευση των απολύσεων, όχι στην εφεδρεία.
  • Δημόσια και δωρεάν παιδεία – υγεία – κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας για όλους. 


ΟΛΟΙ ΣΤΗ 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 Σεπτέμβρη 10.30πμ στο Μουσείο


Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση της Νέα Ιωνία