Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Νίκη στον αγώνα των χαλυβουργών!Σήμερα,Τετάρτη 6/6/2012, αντιπροσωπεία αντικαπιταλιστικών κινήσεων πόλης, πρωτοβάθμιων σωματείων, συνελεύσεων γειτονιών στάθηκε στο πλευρό των απεργών στην Ελληνική Χαλυβουργία ενάντια στην (αποτυχημένη) προσπάθεια εργοδοτών, απεργοσπαστών κι αστυνομίας να σπάσουν την απεργία, για ακόμα μια φορά.


Διαβάστε την ανακοίνωση καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Ελληνικής Χαλυβουργίας:ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

«Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ– ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΑ

5-6-2012

Το Δ.Σ.του σωματείου καταγγέλει την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, να βγάλει παράνομη μια ηρωική απεργία 220 ημερών. Μια απεργία σύμβολο για όλη την εργατική τάξη της χώρας μας και διεθνώς. Την έβγαλε παράνομη με το σαθρό επιχείρημα της εργοδοσίας, ότι η απόφαση για την έναρξη της απεργίας στις31/10/2011 πάρθηκε χωρίς μυστική ψηφοφορία και χωρίς να ειδοποιηθεί 24 ώρες πριν την έναρξή της η επιχείρηση. Την έβγαλε παράνομη ως προς το τυπικό της διαδικασία, χωρίς να τολμήσει να αμφισβητήσει το δίκαιο των αιτημάτων της. Η δικαιοσύνη απέδειξε για άλλη μια φορά το ταξικό της πρόσωπο. Έβγαλε μια δίκαιη απεργία παράνομη και νομιμοποίησε τις παρανομίες του Μάνεση, το αντεργατικό του σχέδιο για 180 απολύσεις.


Είναι γελασμένοι όσο νομίζουν ότι μπορούν με τα δικαστήρια να τρομοκρατήσουν και να σταματήσουν τους αγώνες. Ιδιαίτερα να σταματήσουν τον αγώνα των ηρωικών Χαλυβουργών, που όχι μόνο έχει νομιμοποιηθεί στη συνείδηση όλων των εργαζομένων στη χώρα μας και διεθνώς, αλλά τον έχουν κάνει δικό τους αγώνα.

Εμείς συνεχίζουμε τώρα πιο αποφασιστικά και ενωμένα την απεργία μας. Με την τελευταία απόφαση της συνέλευσής μας, έχουμε στείλει στα σκουπίδια και το τελευταίο επιχείρημα της εργοδοσίας, ψηφίζοντας με μυστική ψηφοφορία όπου 204 ψήφισαν υπέρ της συνέχισης με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και 42 κατά. Τώρα το επιχείρημά τους για παράνομη απεργία δεν ισχύει πλέον. Τα αντίθετα που υποστηρίζει η εργοδοσία με ανακοίνωσή της δεν ισχύουν, είναι ψέματα και στόχο έχουν να φοβίσουν και να τρομοκρατήσουν. Ο Μάνεσης δεν μπορεί να κρύβεται άλλο,είναι υποχρεωμένος να καθήσει, να συζητήσει και να δώσει λύση στα αιτήματά μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους Χαλυβουργούς, τώρα να συσπειρωθούν πιο πολύ γύρω από το σωματείο μας κι ενωμένοι να συνεχίσουμε τωρα πιο αποφασιστικά τον αγών μας. Να τον περιφρουρήσουμε από τις προσπάθειες του πληρωμένου απεργοσπαστικού μηχανισμού της εργοδοσίας να στήσει τις επόμενες μέρες πιθανές προβοκάτσιες σε συνεργασία με ανθρώπους από τα ΜΜΕ, για να δυσφημίσουν τον αγώνα μας.

Καλούμε όλη την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τους νέους να στηρίξουν πιο αποφασιστικά τον αγώνα μας, δυναμώνοντας την υλική και ηθική συμπαράσταση και αλληλεγγύη.

Καλούμε τα συνδικάτα, τα εργατικά κέντρα, όλους τους μαζικούς φορείς να καταγγείλουν το γεγονός, να πάρουν μέτρα να οργανώσουν την πάλη σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς. Στις δύσκολες συνθήκες που περνάμε, στις θύελλες που έρχονται, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να γίνουμε όλοι Χαλυβουργοί.

Η ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ