Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Ανακοίνωση της Επιτροπής κατοίκων Πευκακίων-Περισσού για τη PhoneMarketing

Οι εργαζόμενοι της Phone Marketing θα νικήσουν!

Μία εβδομάδα μετά τις εκλογές και οι εργαζόμενοι της Phone Marketing βρίσκονται στην 56η μέρα απεργίας, αντιδρώντας στον εκβιασμό της εργοδοσίας για εκ περιτροπής εργασία, με 8 ώρες δουλειά την εβδομάδα και 140 ευρώ μηνιαίο μισθό!
Τα αντεργατικά μέτρα που εφάρμοσαν  με  σκληρή  βία οι δύο τελευταίες κυβερνήσεις των μνημονίων  ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.-ΛΑΟΣ σε συμφωνία με την τρόικα, μας οδηγούν στη φτώχεια και στην  εξαθλίωση.
Πρωτοπόρος αυτών των μέτρων, για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, για μείωση του κατώτατου μισθού, των συντάξεων και των επιδομάτων ανεργίας, ο εργοδότης της επιχείρησης  εκβίασε τους εργαζόμενους  για εκ περιτροπής εργασία.
Ο λαός όμως έδειξε και με την ψήφο του αυτό που έδειχνε με τους αγώνες του επί δυόμιση χρόνια:   πως απαιτεί κατάργηση της πολιτικής των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων. Να πάρουν πίσω όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που ψήφισαν. Να αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις. Το  χρέος τους δεν είναι δικό μας. Αρνούμαστε να το πληρώσουμε.
Ενωμένοι όλοι οι εργαζόμενοι να ανατρέψουμε τα μνημόνιά τους, να επιβάλλουμε άλλη φιλεργατική  πολιτική. Είμαστε οι παραγωγοί του πλούτου και μας ανήκει.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των απεργών της Phone Marketing.  Η αγωνιστική άρνησή τους να δεχθούν τα αντεργατικά μέτρα μας αφορά όλους.
Καλούμε το λαό  της Νέας Ιωνίας, να συμπαρασταθεί  έμπρακτα στον αγώνα τους με την παρουσία του, αλλά και οικονομικά, ενισχύοντας το απεργιακό τους ταμείο.
Καλούμε όλες τις συλλογικότητες της Νέας Ιωνίας, σωματεία εργαζομένων, επιτροπές κατοίκων κ.λπ. σε συντονισμό του αγώνα μαζί με την  απεργιακή επιτροπή των εργαζομένων στην επιχείρηση.
Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας. Ιδιαίτερα σήμερα που με την κατάργηση της μετενέργειας οι εργαζόμενοι μετατρέπονται σε σύγχρονοι σκλάβοι, είναι αναγκαίο να οικοδομήσουμε ένα αγωνιστικό κίνημα ανατροπής των αντιλαϊκών σχεδίων και της αντεργατικής πολιτικής με όποια κυβέρνηση και αν προωθούνται. Σ’ αυτή την κατεύθυνση είναι αναγκαίο να προσθέτουμε δυνάμεις ανοίγοντας τις κινητοποιήσεις στην τοπική κοινωνία, αλλά και γενικότερα, οργανώνοντας την αλληλεγγύη στους αγώνες  των εργαζομένων για νικηφόρα κατάληξη.



ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ PHONE MARKETING

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ



Επιτροπή Κατοίκων Πευκακίων - Περισσού

epitropipefkakiaperissos.blogspot.com, epitropipefkakiaperissos@gmail.com
τηλ. Επικοινωνίας : 6977694653, 6972691952