Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ! ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΕΕ – ΔΝΤ

Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερις μήνες από τις ανακοινώσεις του Υπουργού Οικονομικών και Αντιπροέδρου της τότε κυβέρνησης «Παπανδρέου», Ευάγγελου Βενιζέλου, που αφορούσαν την επιβολή Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε), το γνωστό σε όλους μας Χαράτσι της ΔΕΗ. Ένα χαράτσι που, όπως έχει φανεί, δεν πρόκειται να είναι «Έκτακτο» αλλά μόνιμο. Ένα χαράτσι που ουσιαστικά αποτελούσε και αποτελεί μέρος της εφαρμογής του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Σταθερότητας και που μόνο στόχο έχουν την ανελέητη αφαίμαξη του Λαού για την πληρωμή του «χρέους». Ενός χρέους που δεν δημιούργησε ο ίδιος.

Το χαράτσι όμως έμελλε να είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της απελπισίας και της οργής για εκατομμύρια ανθρώπους οι οποίοι πλέον διαβιούν σε ένα πραγματικό καθεστώς φτώχειας, γενικευμένης ανασφάλειας και ανεργίας. Όλοι μας γίναμε μάρτυρες των δυναμικών κινητοποιήσεων του κόσμου που σαν αποτέλεσμα είχαν την πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου και την δημιουργία της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ. Στόχος όμως και αυτής της κυβέρνησης αποτελεί η συνέχιση μιας ακόμη περισσότερο αντιδραστικής και αντιλαϊκής πολιτικής με την λήψη και νέων μέτρων, πάντα υπό τον εκβιασμό της χρεοκοπίας, δείχνοντας όχι απλά το μέγεθος της αναλγησίας, αλλά και το θράσος της κυβέρνησης και της τρόικας απέναντι σε έναν λαό που καλείται να σηκώσει στην πλάτη του το βάρος μιας κρίσης που δεν δημιούργησε αυτόςΜίας πολιτικής που τα αποτελέσματα της είναι παντού ορατά. Οι απολύσεις έχουν ρίξει 1 εκατομμύριο κόσμο στην ανεργία, ενώ από τα επίσημα στοιχεία προκύπτει ότι τον Οκτώβρη είχαμε 1450 ανέργους κάθε μέρα. Το μισθολόγιο - φτωχολόγιο φέρνει νέες περικοπές μισθών, διάλυση των εργασιακών σχέσεων και «πειθάρχηση» των εργαζομένων. Καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις και επιβάλουν εργασιακή ζούγκλα, απολύσεις, ανεξέλεγκτη μείωση και μη καταβολή μισθών, κυριαρχία της μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης. Διαλύουν και τα τελευταία απομεινάρια δημόσιας υγείας, παιδείας, κοινωνικής ασφάλισης, ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία. Τίποτα δεν θα είναι δωρεάν, για όλα θα πληρώνουμε ξανά και ξανά. Με την επίσπευση της ψήφισης του νέου προϋπολογισμού σφαγιάζουν κι άλλο τις δημόσιες δαπάνες, εξολοθρεύουν τον δημόσιο τομέα και φέρνουν νέα φορομπηξία. Οι «ειδικές» και «έκτακτες» εισφορές έχουν πλέον αποκτήσει μόνιμο και γενικό χαρακτήρα. H Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η τρόικα (ΕΕ-ΔΝΤ), με τη συναίνεση των ΝΔ και ΛΑΟΣ έχουν βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη της εργατικής οικογένειας, φτάνοντας τους μισθούς σε επίπεδα ελεημοσύνης, ενώ παράλληλα έχουν εξαπολύσει έναν πόλεμο ακρίβειας με τις αλλεπάλληλες αυξήσεις στο Φ.Π.Α. Η επιβίωση τίθεται πλέον στην ημερήσια διάταξη της καθημερινότητας με τρόπο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε εδώ και δεκαετίες.


ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ

Είμαστε εργαζόμενοι και άνεργοι που έχουμε κάθε δικαίωμα να ορίζουμε τις ζωές μας. Δεν δουλεύουμε για να πληρώνουμε τις τράπεζες και το χρέος τους. Δουλεύουμε για να ζούμε με αξιοπρέπεια, απαιτούμε να έχουμε δωρεάν παιδεία, υγεία, συγκοινωνία. Σ αυτούς που δεν τους νοιάζει αν θα έχουμε ρεύμα για να μπορούμε να ζήσουμε, αν θα υπάρχουν βιβλία στα σχολεία, αν θα υπάρχει γιατρός στα νοσοκομεία, να τους πούμε ότι δεν θα πληρώσουμε ούτε δεκάρα τσακιστή για να σώσουμε τις τράπεζες τους. Δεν πληρώνουμε την χρεοκοπημένη πολιτική τους, δεν εκβιαζόμαστε με την απειλή της χρεοκοπίας αφού έτσι κι αλλιώς τα μέτρα τους την έχουν φέρει ήδη στην καθημερινότητά μας. Για αυτό, ο αγώνας ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ αλλά και ενάντια σε κάθε χαράτσι για να είναι νικηφόρος, πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί γιατί ούτε «εύκολες νίκες» αλλά ούτε και «μαγικές συνταγές» υπάρχουν. Ο αγώνας ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ είναι κυρίαρχα πολιτικός αγώνας, είναι αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, τη ληστρική πολιτική που επιβάλλει αυτό αλλά και κάθε άλλο χαράτσι, που θέλει να φορτώσει στο λαό και τους εργαζόμενους ένα χρέος που ούτε δημιούργησαν και δεν ευθύνονται για αυτό.

ΔΗΜΟΣ Ν.ΙΩΝΙΑΣ : ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΑΡΑΤΣΙ Ή ΚΟΛΠΑ ΔΙΧΩΣ ΟΥΣΙΑ;

Στις 24/01/2011, ο δήμος της Ν. Ιωνίας οργάνωσε συγκέντρωση με θέμα το χαράτσι στην οποία παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος. Έγινε ενημέρωση για τις νομικές κινήσεις που έχει κάνει ο Δήμος και υπήρξε η διαβεβαίωση ότι κανένα σπίτι που δε θα πληρώσει το χαράτσι δε θα μείνει δίχως ρεύμα. Παρότρυνε μάλιστα τους δημότες να καταλύσουν τις ηλεκτρονικές φόρμες της εφορίας που υπάρχουν για της αιτήσεις εξαίρεσης ενώ δήλωσε ότι το χαράτσι θα έπρεπε να εισπράττεται από την εφορία και όχι από μια ανώνυμη κοινωφελή επιχείρηση όπως είναι η ΔΕΗ.

Δεν ξέρουμε αν η κυβέρνηση παρακολουθεί τι λέει ο δήμος μας, αλλά μια εβδομάδα μετά με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, η είσπραξη του χαρατσιού για τα ακίνητα περνά, για όσους δεν το καταβάλλουν μαζί με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ στην εφορία και, πλέον, οι ιδιοκτήτες απειλούνται ακόμη και με κατασχέσεις. Πιστεύουμε πως η πρόταση και λογική αυτή μπερδεύει τον κόσμο και δημιουργεί αδιέξοδες καταστάσεις.

·                  Το χαράτσι δεν πρέπει να πληρωθεί από κανέναν, είτε έχει είτε δεν έχει, γιατί το χρέος δεν είναι δικό μας και δεν το αναγνωρίζουμε. Είτε έρχεται μέσω της ΔΕΗ είτε απευθείας από την εφορία.

·                  Αρνούμαστε το διαχωρισμό σε ευπαθείς και μη ευπαθείς ομάδες. Η αίτηση εξαίρεσης αποτελεί νομιμοποίηση και αποδοχή του χαρατσιού.

·                  Το χαράτσι της ΔΕΗ, μαζί με κάθε άλλο φοροεισπρακτικό και αντιλαϊκό μέτρο, πρέπει να καταργηθούν οριστικά. Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί.


ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ! ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, απέναντι σε εκείνους που πολύ εύκολα μας τρομοκρατούσαν ότι θα κοπεί το ρεύμα αν δεν πληρώσουμε το χαράτσι, επιλέξαμε την αγωνιστική αλληλεγγύη και όχι το φόβο. Επιλέξαμε να πορευτούμε με τους γείτονες μας και να δημιουργήσουμε όλοι μαζί ένα πυρήνας δράσης που θα ακυρώνει κάθε προσπάθεια εκβιασμού.Επιλέξαμε τις συνελεύσεις των επιτροπών κατοίκων, το συντονισμό με άλλες περιοχές, το δρόμο της ανυπακοής.

Για τον λόγο αυτό στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις δύο επιτροπές κατοίκων που δημιουργηθήκαν στην Νέα Ιωνία (Περισσού – Πευκακίων και Καλογρέζας) και θα συνεχίζουμε να ενισχύουμε κάθε κινηματική προσπάθεια,  κάθε αγώνα που θα συμβάλλει στην ανατροπή της επίθεσης και κάθε αντιλαϊκής πολιτικής

Είναι ο δρόμος του συλλογικού, ανυποχώρητου αγώνα με το λαό στο προσκήνιο, ο δρόμος των εργαζόμενων της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» που βρίσκονται εδώ και πάνω από δύο μήνες σε απεργία, αλλά και των εργαζομένων στο ALTER, την Ελευθεροτυπία και πολλούς άλλους εργασιακούς χώρους, που αντιστέκονται στις απολύσεις και την εργοδοτική τρομοκρατία, αποδεικνύοντας ότι η ταξική αλληλεγγύη και η συλλογικότητα είναι το πιο δυνατό όπλο που μπορούμε να έχουμε στα χέρια μας. Είναι το όπλο που μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε αντιλαϊκή πολιτική. Η κυβέρνηση - χούντα των τραπεζών, από κοινού με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, που ποντάρουν στη δική μας χρεοκοπία, ήρθαν για να αφήσουν καμένη γη και στάχτη. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για τον αποκρουστικό τους χαρακτήρα. Κάθε μέρα γίνεται πιο φανερό ότι ο λαός μας, δεν αντέχει άλλο την καταστροφή που επιφέρει η συνέχιση της παραμονής μας στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ. Πρέπει να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά!

‘Η ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ! Με αυτούς μέλλον δεν έχουμε. Να κόψουμε το δικό τους μέλλον, να τους ανατρέψουμε, για να έρθουν στο προσκήνιο οι ανάγκες οι δικές μας, οι ανάγκες του λαού, το μέλλον των παιδιών μας. Να οργανώσουμε τη ζωή μας αλλιώς, χωρίς εκμετάλλευση, με αλληλεγγύη ο ένας στον άλλο.


Μαζί με όλα τα σωματεία και τις συλλογικότητες που θέλουν να αγωνιστούν σε συντονισμό για τη συλλογική άρνηση πληρωμής, την οριστική κατάργηση των χαρατσιών, την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, τράπεζες ΕΕ, ΔΝΤ

ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ παιδεία, υγεία, δημόσια περιουσία

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, την κρίση και το χρέος τους.

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. 

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!

Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία

 ektossxediou@gmail.com, ektossxediou.blogpot.com