Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Ανακοίνωση των εργαζομένων στο Πηνελόπειο


Εμείς, οι εργαζόμενοι του "ΠΗΝΕΛΟΠΕΙΟ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ" επανερχόμαστε 8 μήνες μετά την επίσχεση εργασίας που κάναμε τον Οκτώβριο του 2010, θέλοντας να τονίσουμε ότι τα προβλήματα παραμένουν άλυτα.
Υπενθυμίζουμε, ότι το ΠΗΝΕΛΟΠΕΙΟ είναι ένας Παιδικός Σταθμός, που λειτουργεί με φιλανθρωπικό χαρακτήρα στην Νέα Ιωνία από το 1975. Φιλοξενεί περίπου 100 παιδιά και επιχορηγείται από την πρώην Νομαρχία Αθηνών, νυν περιφέρεια και έχει συνάψει σύμβαση με το Ι.Κ.Α.
Τονίζουμε το πάγιο αίτημα του Σωματείου μας για δωρεάν Παιδικούς Σταθμούς, που θα φιλοξενούν το σύνολο των παιδιών της πόλης μας. Πάγια θέση μας είναι ότι όλα τα παιδιά προσχολικής ηλικίας έχουν δικαίωμα σε αυτό.
Παρά τις διαβεβαιώσεις την Διοίκησης, ότι θα καταβάλλονται κανονικά οι αποδοχές μας, παραμένουμε απλήρωτοι από το Δεκέμβριο του 2010.
Καταλαβαίνοντας τα σοβαρά προβλήματα που θα έχουν οι γονείς – όλοι εργαζόμενοι – αν διακοπεί η λειτουργiα του σχολείου, προσπαθήσαμε και το κρατήσαμε ανοικτό όλους αυτούς τους μήνες.
Η ανοχή και η υπομονή μας ξεπέρασε τα όρια και προχωράμε σε κινητοποιήσεις.
Σας ενημερώνουμε ότι αρχίζουμε επίσχεση εργασίας την Παρασκευή 13/5, ζητώντας άμεσα την καταβολή όλων των δεδουλευμένων μας, καθώς και δέσμευση για το αυτονόητο:

ΝΑ ΠAIΡΝΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ!
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΠΗΝΕΛΟΠΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΜΑΙΟΥ 2011, ΩΡΑ 10:00 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
Καλούμε το Δ.Σ. να δώσει άμεση και αξιοπρεπή λύση.
Καλούμε τους μαζικούς φορείς την πόλης να σταθούν στο πλευρό μας.
Καλούμε την Πολιτεία (Υπουργείο Υγείας, Ι.Κ.Α., Περιφέρεια Αθηνών), να αναλογιστεί τις ευθύνες της.
Την παρούσα επιστολή απευθύνουμε στους παρακάτω φορείς:

Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας
Υπουργείο εργασίας
Περιφέρεια Αττικής
Επιθεώρηση Εργασίας
Δήμαρχο Νέας Ιωνίας
Πολιτικούς φορείς
Γ.Ε.Σ.Ε.Ε.
Ε.Κ.Α.
Και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, ζητώντας την αλληλεγγύη και υποστήριξή τους.
Το παρόν έγγραφο πρόκειται να κοινοποιηθεί σε όλα τα Μ.Μ.Ε.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΕΙΟΥ