Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

OΛΟΙ ΣΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

http://kerateaartres1stance.blogspot.com/

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ!
8-9-10/4 στο μπλόκο της ΒΙΟΠΑ

Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των κατοίκων της Λαυρεωτικής ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ, την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και τη βάρβαρη καταστολή. Η μάχη της Κερατέας αποτελεί ένα από τα πιο ελπιδοφόρα παραδείγματα κοινωνικής πάλης ενάντια στην ταπείνωση των εργαζομένων και της φύσης, στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Η Κερατέα κατακτά μια καινούργια περηφάνια αντίστασης στη σύγχρονη «χούντα» κυβέρνησης - ΕΕ – ΔΝΤ, σκιαγραφεί τη δυνατότητα νίκης του κινήματος και ανατροπής της επίθεσης.  
Θεωρούμε ότι στην Κερατέα συντελείται ένα κοινωνικό, περιβαλλοντικό και πολιτιστικό έγκλημα. Πρόκειται για μια ακόμη έκφραση της κυβερνητικής πολιτικής, της υποταγής των πάντων στα συμφέροντα των μεγάλων εργολάβων και του καπιταλιστικού κέρδους.  Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής και διαχείρισης απορριμμάτων και την πραξικοπηματική και φωτογραφική παράδοση του όλου έργου σε εκπροσώπους του κατασκευαστικού κεφαλαίου, πανάκριβες λύσεις με θηριώδη εργοστάσια. Το αποτέλεσμα θα είναι η περαιτέρω περιβαλλοντική υποβάθμιση, καθώς και η μετακύλιση του κόστους στους κατοίκους ακόμη και με τριπλασιασμό των δημοτικών τελών για τα σκουπίδια, μας το λένε καθαρά «πληρώνω ότι πετάω». Είναι η άλλη όψη της πολιτικής που φορτώνει τα βάρη της κρίσης με το Μνημόνιο των άγριων περικοπών, των μαζικών απολύσεων στους Δήμους και στις υπηρεσίες για να ξεπληρωθεί το ληστρικό χρέος στους τραπεζίτες. Το πρόβλημα είναι καθαρά πολιτικό.

Σε μια περίοδο, όπου το κίνημα στην Κερατέα αντιμετωπίζει την πιο σκληρή καταστολή, αλλά και τη συστράτευση όλων των μηχανισμών του συστήματος και των κυρίαρχων ΜΜΕ για να το συκοφαντήσουν, στεκόμαστε δίπλα θεωρώντας τον αγώνα τους και δικό μας αγώνα. Παίρνουμε κουράγιο στους αγώνες μας για το Ελληνικό, τις δωρεάν συγκοινωνίες στις αντιστάσεις μας στους χώρους δουλειάς, στην κατάληψη του Δημαρχείου της Αθήνας για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, στα σχολεία, στις γειτονιές.

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΕΡΑΤΕΑ


Αγωνιστική Κίνηση Αντι-ΘΕΣΕΙΣ, Αγία Βαρβάρα
Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας
Αριστερή Κίνηση Περιστερίου
Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία
Εκτός των Τειχών – Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση στο Μαρούσι
Μια Πόλη Ανάποδα – Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης
Πρωτοβουλία Κατοίκων στα Νότια (ΠΡΩΚΑΤ)