Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Καλοκαιρινό ψήσιμο | Πέμπτη 18/7 9μμ | Νισύρου & Πάτμου στέκι Εκτός Σχεδίου

Καλοκαίριασε για τα καλά, οπότε  είπαμε να βρεθούμε στο καθιερωμένο μας ραντεβού πριν σκορπίσουμε για κοντινές (ή μακρινές) παραλίες,  να ψήσουμε, να φάμε και να πιούμε, αλλά και να κουβεντιάσουμε χαλαρά, στο στέκι μας.

Καλούμε, λοιπόν, όλους τους φίλους και φίλες μας, την Πέμπτη 18/7, από τις 21:00 και μετά, στο στέκι της κίνησης, Νισύρου 77 κ' Πάτμου στην Ελευθερούπολη.



Σας περιμένουμε!


ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ 

Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Αγωνιστική Υποδοχή στον υπουργό υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, Παρασκευή 12/7 10πμ

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση  στην Ψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου «Αγία Όλγα» που  καλούν οι εργαζόμενοι την Παρασκευή 12 Ιουνίου στις 10.00 π.μ., εξαιτίας της επίσκεψης  του Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ προγραμματίζουν στάση εργασίας 9.00 π.μ. με 12.00 μ.μ.

Ως Εκτός Σχεδίου, έχουμε πολλές φορές μιλήσει για τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της υγείας αλλά και ιδιαίτερα στο νοσοκομείο της Αγίας Όλγας, ένα νοσοκομείο "αγαπημένο" στον υπουργό, μιας και κάθε τρις και λόγο ανακοινώνει επισκέψεις σε αυτό. 

Κάθε φορά ωστόσο, οι εργαζόμενοι τον υποδέχονται "αγωνιστικά", και αναγκάζεται να αναβάλλει ή να έρχεται άλλες ώρες και μέρες απο τις ανακοινωμένες.

Ιδιαίτερα στον τομέα της ψυχικής υγείας με το νομοσχέδιο που αυτή τη στιγμή είναι σε διαβούλευση, προωθείται η οριστική αποδιάρθρωση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και απεξάρτησης και η πλήρη ιδιωτικοποίησή τους, οδηγώντας στα άκρα την υπάρχουσα, ήδη αβίωτη, κατάσταση στο χώρο της ψυχικής υγείας, κινούμενο σε διαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση από ό,τι απαιτείται για ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο και μια λειτουργία πραγματικά θεραπευτικών πρακτικών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο



Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Όχι στους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς που μετατρέπουν Δήμους και Περιφέρειες σε επιχειρήσεις και σε εμπόρευμα υπηρεσίες τους

Στο δημοτικό συμβούλιο της  25ης Ιούνη αποφασίστηκε η συμμέτοχη του δήμου στην αναπτυξιακή Εύδημος.  Η απόφαση για την δημιουργία Αναπτυξιακού Οργανισμού Α.Ε, που πάρθηκε με τις ψήφους της παράταξης του κ. Μανούρη , που στηρίζεται από  ΠΑΣΟΚ, και ΝΔ, ενώ καταψηφίστηκε από το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Οι αναπτυξιακοί οργανισμοί A.E. , σε δήμους και περιφέρειες, θεσμοθετήθηκαν από την κυβέρνηση της ΝΔ το 2020, σε συνέχεια των Ανώνυμων Εταιριών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας να συγκεντρωθούν σε αυτούς, οι διαχειριστικοί φορείς υλοποίησης  ευρωπαϊκών και εθνικών κονδυλίων και έργων με στόχο την "προσέλκυση" μεγάλων επενδύσεων.

Μέσα απ’ αυτά τα νέα διευρυμένα επιχειρηματικά σχήματα (Αναπτυξιακοί Οργανισμοί) και χρηματοδοτικά εργαλεία που αξιοποιούνται (ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης), θα προωθούν επενδύσεις και σχέδια επιχειρηματικής αξιοποίησης σε τομείς και υποδομές π.χ. άρδευσης, ύδρευσης, απορριμμάτων, αλλά και στις κοινωνικές υπηρεσίες , τα ΚΑΠΗ, τους παιδικούς σταθμούς, τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου κ.α.

Αυτός ήταν και ένα βασικός στόχος των αλλεπάλληλων μεταρρυθμίσεων που προώθησαν στην Τοπική Διοίκηση, όλες οι προηγούμενες  κυβερνήσεις, σε Περιφέρειες και Δήμους, μέσω Καποδίστρια, Καλλικράτη, Κλεισθένη, Βορίδη, Θεοδωρικάκο  και τόσους άλλους νόμους και τώρα με τους νόμους της Ν.Δ, γίνεται ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα.

Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός, δεν στοχεύει γενικά,  όπως ισχυρίστηκε ο κ. Μανούρης, να κάνει περισσότερα, πιο αποτελεσματικά και με λιγότερα χρήματα για το λαό, ούτε να λύσει τα (υπαρκτά) προβλήματα στη λειτουργία του δήμου μας,  αντίθετα,  αξιοποιώντας και την διαχρονική πολιτική υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης των δήμων, να προωθήσει την παραπέρα ιδιωτικοποίηση τομέων δραστηριότητας και υποδομών του. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για επιχείρηση, με διευρυμένες αρμοδιότητες αλλά και χώρο δράσης, καθώς συνενώνει μία σειρά από δήμους ή και περιφέρειες, ενώ προωθείται μέσω αυτού, η ολοένα και μεγαλύτερη ελαχιστοποίηση της χρηματοδοτικής συμβολής του Δημοσίου με ταυτόχρονη εμπορευματοποίηση και ανταποδοτικότητα υπηρεσιών  του δήμου, που σήμερα είναι χωρίς αντίτιμο.