Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Αντιπολεμικός ξεσηκωμός ενάντια στην κτηνωδία του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία. Πορεία 15/3, 7μμ Προπύλαια

Είμαστε όλοι μάρτυρες της φρίκης του πολέμου με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Για άλλη μια φορά η εργαζόμενη πλειοψηφία γνωρίζει το σκληρό πρόσωπο της κόντρας των κυρίαρχων αυτού του κόσμου. Όσο η πολεμική σύγκρουση εξελίσσεται αυξάνεται ο αριθμός νεκρών, αναπήρων, τραυματιών και προσφύγων. Μέσα σε αυτό τον ζόφο και ενώ ο κίνδυνος εξάπλωσης του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή είναι υπαρκτός, ΗΠΑ – ΕΕ – ΝΑΤΟ από τη μια και Ρωσία από την άλλη παίζουν στα ζάρια τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων. 

Το καθεστώς Ζελένσκι έχει την πλήρη κάλυψη του ΝΑΤΟ με τις ΗΠΑ να πρωτοστατούν και την ΕΕ να ακολουθεί, με τα κράτη – μέλη της να διαφοροποιούνται ως προς την τακτική τους η οποία στηρίζει σε κάθε περίπτωση το Κίεβο και την ακροδεξιά κυβέρνηση του. Η Ρωσία έχοντας εισβάλλει στην Ουκρανία πραγματοποιεί πολεμικές επιχειρήσεις σε μεγάλο μέρος της χώρας προκειμένου να επιβάλλει τις δικές της απαιτήσεις. Στα πλαίσια αυτά το ελληνικό κράτος και η κυβέρνηση της ΝΔ έχοντας την ουσιαστική συναίνεση ΣΥΡΙΖΑ / ΠΑΣΟΚ εμπλέκουν την Ελλάδα στον πόλεμο με την αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία και την παραχώρηση εδαφών στην πολεμική μηχανή των ΗΠΑ (Σούδα, Αλεξανδρούπολη κ.α.) κινήσεις που εντάσσονται στην πολιτική πρόσδεσης στο ΝΑΤΟ. Ενώ αμερικανικά και γαλλικά πολεμικά σκάφη περιπολούν στις ελληνικές θάλασσες συνοδευόμενα από το ελληνικό πολεμικό ναυτικό, γεγονός που αποτελεί μια εξαιρετικά ανησυχητική εξέλιξη. 

Αυτός ο πόλεμος δεν είναι δίκαιος, ούτε είναι των λαών! Είναι έκφραση του οικονομικού, εμπορικού, ενεργειακού ανταγωνισμού των καπιταλιστικών κρατών. 

Όλοι όσοι πρωτοστάτησαν στις πολεμικές επιχειρήσεις για την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και τους πολέμους σε Λιβύη, Ιράκ και Συρία με αποτέλεσμα διαμελισμό, σκλαβοπάζαρα, προσφυγιά και θρησκευτικό σκοταδισμό καλά θα κάνουν να μην επικαλούνται το διεθνές δίκαιο κατά το δοκούν. Το ρωσικό κράτος μπορεί να διαρρηγνύει τα ιμάτια του ότι ενδιαφέρεται για τα δικαιώματα των ρωσώφωνων μπροστά στα καθόλα υπαρκτά φασιστικά πογκρόμ του τάγματος Αζόφ, αλλά για το μόνο που νοιάζεται είναι η προώθηση των συμφερόντων του ρωσικού καπιταλισμού στην περιοχή της Ουκρανίας κι ευρύτερα για αυτό καταστέλλει άγρια τις αντιπολεμικές διαδηλώσεις στη Ρωσία και αναπτύσσει αντικομουνιστική ρητορική. 

Οι συνέπειες της πολεμικής σύγκρουσης αποδεικνύουν ακόμα μια φορά ότι οι μοναδικοί χαμένοι είναι οι λαοί Το ράλι της τιμής της βενζίνης έχει πάρει την ανιούσα με την τιμή να έχει ξεπεράσει τα €2/lt και να είναι θέμα να αγγίξει τα €3/lt. Φυσικά οι ανατιμήσεις παίρνουν σαν χιονοστιβάδα και τις τιμές αγαθών και υπηρεσιών με την τιμή ρεύματος να έχει αυξηθεί πριν ακόμα ξεσπάσει ο πόλεμος και ενώ διανύουμε ένα από τους ψυχρότερους χειμώνες των τελευταίων ετών. Η αδίστακτη ληστεία που βιώνουν οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε παροδική, ούτε οφείλεται μόνο στον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως λέει η κυβέρνηση και τα συστημικά ΜΜΕ, που πάντα ανακαλύπτουν κάποια άλλη αιτία πέρα από την πολιτική τους και το σύστημα που υπηρετούν. Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η τρομερή όξυνση των καπιταλιστικών ανταγωνισμών ενισχύουν ακόμα παραπέρα όλες τις υπάρχουσες παθογένειες του συστήματος της αγοράς. 

Το αντιπολεμικό κίνημα έχει ήδη δώσει απάντηση ενάντια στον ιμπεριαλισμό ΕΕ - ΗΠΑ – ΝΑΤΟ & Ρωσίας. Απαιτούμε να παύσει οιαδήποτε συμμετοχή του ελληνικού κράτους στις πολεμικές επιχειρήσεις. Για εμάς η φιλία και η αλληλεγγύη των λαών είναι η μόνη που μπορεί να πάει την κοινωνία μπροστά κόντρα στα κέρδη της βιομηχανίας όπλων και του Κεφαλαίου γενικότερα. Κόντρα στην πολεμοχαρή και απάνθρωπη πολιτική της ΝΔ, λογική συνέχεια της ακραιφνούς καταπίεσης, φτωχοποίησης του λαού και αδιαφορίας των αναγκών του και της καταστροφής της φύσης ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για ΨΩΜΙ & ΕΙΡΗΝΗ.

ΕΞΩ ΗΠΑ – ΕΕ – ΝΑΤΟ & ΡΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ / ΔΙΑΛΥΣΗ  ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΑΤΛΑΝΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ