Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Μετατροπή τώρα όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Τέρμα στην κοροϊδία και την ομηρία! Κανένας εργαζόμενος απλήρωτος.

Εδώ και μήνες συνεχίζεται τα γαϊτανάκι Κυβέρνησης – Ελεγκτικού Συνεδρίου, δηλαδή κράτος με κράτος, γύρω από το ζήτημα της παράτασης των συμβάσεων μέχρι τέλος του 2017 χιλιάδων εργαζομένων στην καθαριότητα.

H απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 οδηγεί σε χιλιάδες απολύσεις όλων των συμβασιούχων στους ΟΤΑ αλλά και ευρύτερα στο δημόσιο.

Αποτελεί σταθμό στο χρονικό ενός "προαναγγελθέντος θανάτου", αυτό του δικαιώματος στην εργασία των κάθε λογής συμβασιούχων, καθώς η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ πως είναι αντισυνταγματικές οι παρατάσεις των συμβάσεων χωρίς να το συνδέει καν με το χρόνο διάρκειας τους, ενώ θέτει ζήτημα ακόμη και για την μέχρι σήμερα πληρωμή των εργαζομένων!

Το περιεχόμενο της απόφασης, ήταν σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας, που εμπαίζει όλο αυτό το διάστημα τους συμβασιούχους δίνοντας εκ νέου ψεύτικες υποσχέσεις για οριστική λύση του προβλήματος και «τακτοποίησης» τους με άμεση νομοθετική ρύθμιση. Τα ψέματα και η υποκρισία όμως κάποια στιγμή τελειώνουν.

Η άρνηση της κυβέρνησης για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου έρχεται να επιβεβαιώσει ότι εκτός από τις χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων, δρομολογεί την ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών, που σημαίνει ταυτόχρονα και την υποβάθμισή τους, και επιταχύνει την υλοποίηση της μνημονιακής της δέσμευσης για συρρίκνωση συνολικά του δημοσίου και εκτεταμένη ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και λειτουργιών του.

Να μην τους περάσει!

Τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσουμε, εργαζόμενοι και κάτοικοι, έναν μεγάλο αγώνα με πολύμορφες δράσεις και συντονισμό, για τη μετατροπή όλων των συμβάσεων χωρίς καμία εξαίρεση σε αορίστου χρόνου σε σύγκρουση με τις πολιτικές που επιβάλλουν ΕΕ, ΔΝΤ και Κεφάλαιο και εφαρμόζουν πιστά Κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές.

Πρέπει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι να μπουν μπροστά και να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους με κοινή ενωτική δράση και συντονισμό πέρα από κάθε σκοπιμότητες, να οργανώσουν οι ίδιοι τον αγώνα που αφορά πρώτα απ’ όλα τη δουλειά και την ζωή τους.

Σε αυτό τον αγώνα η Εκτός Σχεδίου– Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στην Νέα Ιωνία, θα βρεθεί ολόπλευρα συμπαραστάτης και θα πρωτοστατήσει στον αγώνα όλων των εργαζομένων, για να μπει τέλος στην ομηρεία των συμβασιούχων και όλων μας, την ανασφάλεια της ανεργίας, την κατάργηση κάθε μορφής προσωρινής και ελαστικής εργασίας, στο μεγάλο αίτημα για ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, για ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες.
  • Να μην περάσει καμία απόλυση ούτε τώρα ούτε μετά, μετατροπή τώρα όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Κανένας εργαζόμενος απλήρωτος
  • Κατάργηση κάθε μορφής προσωρινής και ελαστικής εργασίας
  • Μαζικές μόνιμες προσλήψεις σε όλες τις υπηρεσίες για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών των ΟΤΑ και της κοινωνίας.
  • Αυξήσεις στους μισθούς, λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους
  • Καμία ιδιωτικοποίηση έμμεση ή άμεση, για δήμους στην υπηρεσία του λαού και όχι στην εκχώρηση, στην κερδοσκοπία του ιδιωτικού κεφαλαίου και των εργολάβων.
ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία