Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Τέρμα η κοροϊδία, ο εμπαιγμός και η ομηρεία! | Μετατροπή τώρα όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Εδώ και μήνες συνεχίζεται τα γαϊτανάκι Κυβέρνησης – Ελεγκτικού Συνεδρίου, δηλαδή κράτος με κράτος, γύρω από το ζήτημα της παράτασης των συμβάσεων μέχρι τέλος του 2017 χιλιάδων εργαζομένων στην καθαριότητα. Το Ελ. Συνέδριο ανακάλυψε τώρα ότι οι παρατάσεις είναι αντι συνταγματικές και πρέπει να απολυθούνε. Κυβέρνηση και δήμαρχοι εμπαίζαν όλο αυτό το διάστημα τους συμβασιούχους με φρούδες ελπίδες και ψεύτικες υποσχέσεις. Τώρα με το πρόσχημα της αντι συνταγματικότητας που τους δίνει το Ελεγκτικό Συνέδριο ετοιμάζουν πογκρόμ χιλιάδων απολύσεων.
Να μην τους περάσει!

Με αφορμή αυτό τον εμπαιγμό, πρέπει όλοι εργαζόμενοι και δημότες να συγκρουστούμε με αυτές τις πολιτικές που υπαγορεύουν ΕΕ, ΔΝΤ και Κεφάλαιο και εφαρμόζουν πιστά Κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές.

Οι χιλιάδες απολύσεις είναι βήμα για την υποβάθμιση των δημοτικών υπηρεσιών ώστε να δημιουργηθεί το έδαφος για την ιδιωτικοποίησή τους που σημαίνει αυτόματα και την υποβάθμισή τους για να γίνουν κερδοφόρες για τον ιδιώτη και μάλιστα την ώρα που οι εργαζόμενοι πληρώνουμε δυσβάσταχτους κρατικούς και δημοτικούς.

Για αυτό τώρα πρέπει να ξεκινήσουμε, εργαζόμενοι και κάτοικοι, έναν μεγάλο αγώνα με πολύμορφες δράσεις και συντονισμό, για να μπει τέλος στην ομηρεία, για τη μετατροπή όλων των συμβάσεων χωρίς καμία εξαίρεση σε αορίστου χρόνου για ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες.

Πρέπει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι να μπουν μπροστά και να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους με κοινή ενωτική δράση και συντονισμό πέρα από κάθε σκοπιμότητες, να οργανώσουν οι ίδιοι τον αγώνα που αφορά πρώτα απ’ όλα τη δουλειά και την ζωή τους..

Σε αυτό τον αγώνα η Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στην Νέα Ιωνία, θα βρεθεί ολόπλευρα συμπαραστάτης και θα πρωτοστατήσει στο δίκαιο αγώνα όλων των εργαζομένων, για να μπει τέλος στην ομηρεία των συμβασιούχων και όλων μας, την ανασφάλεια της δουλειάς, την κατάργηση κάθε μορφής προσωρινής και ελαστικής εργασίας, στο μεγάλο αίτημα για ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • Να μην περάσει καμία απόλυση ούτε τώρα ούτε μετά, μετατροπή τώρα όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
  • Κατάργηση κάθε μορφής προσωρινής και ελαστικής εργασίας
  • Μαζικές μόνιμες προσλήψεις σε όλες τις υπηρεσίες για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών των ΟΤΑ και της κοινωνίας.
  • Αυξήσεις στους μισθούς, λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους
  • Καμία ιδιωτικοποίηση έμμεση ή άμεση, όχι στην εκχώρηση υπηρεσιών στην κερδοσκοπία του ιδιωτικού κεφαλαίου και των εργολάβων.
ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία