Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12/11, 10:30 ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Η πανελλαδική πανεργατική απεργία της 12ης Νοεμβρίου αναμένεται να αποτελέσει μια πρώτη αναμέτρηση με στόχο να δοθεί το έναυσμα για αγωνιστική κλιμάκωση, να σπάσει το κλίμα συναίνεσης και υποταγής στους χώρους δουλειάς, για να ανατραπούν τα βάρβαρα μέτρα.

Μέσα σε λίγους μόλις μήνες οι υποσχέσεις Τσίπρα για κατάργηση των μνημονίων "με ένα νόμο και ένα άρθρο" πήγαν περίπατο. Η ελπίδα δεν ήρθε ποτέ, στη θέση της ήρθε όμως ένα δυσβάσταχτο 3o μνημόνιο, με νέα μέτρα που φορτώνουν στις πλάτες του εργαζόμενου λαού τα σπασμένα της κρίσης του συστήματος.

Η κυβέρνηση, από τη μεριά της, «δικαίωσε» τις εκτιμήσεις ότι με βήμα ταχύ θα συνεχίσει και θα κλιμακώσει την αντεργατική επίθεση στο πλαίσιο εφαρμογής του τρίτου μνημονίου, αλλά και όλων όσα δεν πρόλαβαν να περάσουν στην ελληνική κοινωνία τα δύο προηγούμενα μνημόνια των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Υπερψήφισε, έστω και με πλειοψηφία μόλις 3 βουλευτών, το δεύτερο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα και πλέον ετοιμάζεται για τον «έντιμο συμβιβασμό», όπως υποκριτικά χαρακτηρίζει, την παράδοση της πρώτης. Εφαρμόζει το πρόγραμμα «καταπολέμησης της ανεργίας», αυξάνοντας τα ποσοστά της ανεργίας και βουλιάζοντας στη μισο-εργασία/ μισο-ανεργία τη νέα γενιά με τα προγράμματα ΟΑΕΔ-ΕΣΠΑ. Μέσα σ’όλα αυτά καταδικάζει με το νέο ασφαλιστικό όχι μόνο τη νεολαία, αφού γίνεται ξεκάθαρο ότι οι νέοι εργαζόμενοι και άνεργοι δεν θα πάρουν σύνταξη ποτέ, αλλά και τους παλαιότερους που θα πρέπει να δουλεύουν μέχρι τα 67 για να πάρουν τελικά μια σύνταξη πείνας, και τους συνταξιούχους που θα δουν τα δικαιώματά τους να διαλύονται.

Ήδη το βάρος της κρίσης οι εργοδότες το μεταφέρουν στις πλάτες των εργαζομένων (με τις μειώσεις μισθών, με τα voucher, τις απολύσεις κτλ.) Η νέα επίθεση στο ασφαλιστικό σύστημα θα σημάνει την πλήρη κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης και την ανταποδοτική λειτουργίας της. Ο καθένας μόνος του θα πληρώνει για την ασφάλισή του.

Στην εργασιακή υπερεκμετάλλευση προστίθεται η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, η άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας θα μπορούν και με το νόμο να πάρουν τα σπίτια του φτωχού λαού, η κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών. Τέλος, η κυβέρνηση ξεπουλά όσο δημόσιο πλούτο έχει απομείνει, στο όνομα των "επενδύσεων" και σε τιμές-ευκαιρία για τις πολυεθνικές.

Σε αυτήν την αναμέτρηση δεν υπάρχουν έτοιμοι μεγάλοι δρόμοι που οδηγούν σε κάποια μεγάλη και εύκολη λύση, όπως έδειξε η πρόσφατη ιστορία με τίτλο «κυβέρνηση της Αριστεράς». Κόντρα στο κλίμα της απογοήτευσης και του «δεν υπάρχει άλλη λύση» που σπέρνουν κυβέρνηση και κανάλια, υπάρχουν δρόμοι, πιο ουσιαστικοί και αποτελεσματικοί, που προτάσσουν την αλληλεγγύη, τη συναδελφικότητα και τη συλλογική αντίσταση, που μπορούν να χαλάσουν τα σχέδια των εργοδοτών και των κυβερνήσεων, όπως οι αντιστάσεις ήδη έχουν ξεκινήσει σε λιμάνια, ναυτεργάτες, ΟΤΑ, νοσοκομεία, εμπόριο.

Όλοι-ες στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, 12 Νοέμβρη, ΜΟΥΣΕΙΟ, 10.30 π.μ.

Καμία αναμονή! Οργάνωση-Αγώνας-Συντονισμός, για να νικήσουν τα εργατικά συμφέροντα.

Είναι γεγονός ότι ο λαός έδωσε μεγάλους αγώνες κι όμως βρίσκεται σε δεινή θέση. Όμως αυτή τη στιγμή, που η πλειοψηφία της κοινωνίας βάλλεται, μόνο ο παλλαϊκός ξεσηκωμός μπορεί να μπλοκάρει την εφαρμογή του ψηφισμένου μνημονίου, σε ρήξη με την πολιτική της κυβέρνησης, τον «μονόδρομο» της εκμετάλλευσης, την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Για να δυναμώσουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, και οι μάχες τους στους χώρους εργασίας και στη γειτονιά. Με συντονισμό των επιτροπών αγώνα, των πρωτοβάθμιων σωματείων, των εργατικών λεσχών και λαϊκών συνελεύσεων στις γειτονιές. Ενάντια στον νέο κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, που βλέπει τους αγώνες σαν εθιμοτυπικές ντουφεκιές.

Με μαζικό και συντονισμένο αγώνα, με οργάνωση στα σωματεία και στις δομές αντίστασης, μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα πλατύ κίνημα εργατικής αντεπίθεσης.
  • Αποκλειστικά δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες για όλους, με το κόστος στους εργοδότες και το κράτος. Καμιά σύνταξη κάτω από 900 ευρώ. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία όλα όσα τους έκλεψαν
  • Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις στο ύψος του κατώτερου μισθού. Μόνιμη και σταθερή δουλειά. Προσλήψεις τώρα, για να σταματήσει το αίσχος της επιδότησης των εργοδοτών και τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας. Μείωση των χρόνων συνταξιοδότησης και των ωρών εργασίας.
  • Αυξήσεις στους μισθούς για να ζούμε αξιοπρεπώς από μία δουλειά. Όχι στις διακρίσεις ενάντια στους νέους εργαζόμενους.
  • Άσυλο και στέγη, στους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Όχι στην «Ευρώπη φρούριο».
ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία