Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015

Η 1η ΜΑΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ!

…Μέρα του εργατικού κινήματος, σύμβολο του αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση, βαμμένη με το αίμα των εργαζομένων στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Από το Σικάγο του 1886, σχεδόν 130 χρόνια μετά, στις ΗΠΑ πριν 15 μέρες εκατομμύρια εργάτες στον επισιτισμό και στις μεγάλες αλυσίδες εμπορίου οργάνωσαν μέρα πανεθνικής δράσης για να απαιτήσουν την αύξηση του κατώτατου μισθού από τα 8 στα 15 δολάρια.

Από τη ματωμένη Θεσσαλονίκη του 1936, σχεδόν 80 χρόνια μετά, στις 3 Μάη εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στο εμπόριο καλούνται να εργαστούν μια ακόμα Κυριακή.

Από Καισαριανή του 44, με την εκτέλεση των 200 αγωνιστών από τους φασίστες-ναζιστές Γερμανούς κατακτητές, στις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα, του Σαχτζάτ Λουκμάν, τις δολοφονικές επιθέσεις κατά των συνδικαλιστών-εργατών στο Πέραμα και των εκατοντάδων μεταναστών από τους φασίστες της Χ.Α.

Αλλά και στη Μεσόγειο-νεκροταφείο «ανθρώπινων ψυχών» αποκαλύπτοντας με τον πιο ωμό τρόπο τα αποτελέσματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

Από τους αιματοβαμμένους δρόμους του Σικάγου, της Θεσσαλονίκης, της Καισαριανής, η 1η Μάη, συνδέει το χτες με το σήμερα στην ιστορία των ταξικών αγώνων, ενάντια στην εξαθλίωση, την εκμετάλλευση, την τρομοκρατία του κεφαλαίου. Το κεφάλαιο, η ΕΕ, το ΔΝΤ μας δείχνουν ποιος θέλουν να πληρώσει για το ξεπέρασμα της κρίσης. Το μέλλον που μας εγγυώνται είναι η δέσμευση κάθε πόρου για την αποπληρωμή του χρέους, μισθοί πείνας, τεράστια ανεργία, απολύσεις, διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εφαρμόζει μια άλλη διαχείριση αντιλαϊκής πολιτικής, επιλέγει να θυσιάσει τις εργατικές και λαϊκές ανάγκες στον δρόμο της παραμονής εντός ΕΕ και ευρώ, της υποταγής στους «θεσμούς», της μη σύγκρουσης με το κεφάλαιο, της αναγνώρισης και εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους». Η πιο πρόσφατη απόδειξη αυτής της λογικής ήταν η με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που στέλνει τα διαθέσιμα των οργανισμών του δημοσίου στη μαύρη τρύπα του χρέους, αποτέλεσμα του «έντιμου συμβιβασμού» για την αποδοχή ενός ακόμη αντιλαϊκού μνημονίου.

Καμία υποταγή, καμία αναμονή!

Οι ανάγκες μας δεν χωρούν σε “δόσεις” και διαπραγματεύσεις με ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ. Κανείς δεν πρόκειται να μας χαρίσει ούτε το ελάχιστο. Ποτέ δεν μας χάρισαν άλλωστε. Όλα κατακτιούνται με την πάλη μας, την ρήξη, και την αναζήτηση για έναν άλλο δρόμο. Ένα δρόμο ενάντια στην συναίνεση, την αναμονή και την απογοήτευση.

Για αυτό η φετινή πρωτομαγιά, πρέπει να βρει τον κόσμο της εργασίας στους δρόμους του αγώνα και της αναζήτησης ενός νέου Σικάγο. Η Πρωτομαγιά και η απεργία στις 3 Μάη θα γίνουν νικηφόρες αν συνδεθούν με ένα ενωτικό και ανεξάρτητο εργατικό κίνημα που θα βάζει τα εργατικά συμφέροντα μπροστά με αγώνα διαρκείας, ανυπακοής σύγκρουσης και ρήξης με το κεφάλαιο την ΕΕ, το ΔΝΤ τους δανειστές. Ένα κίνημα για την ανατροπή της επίθεσης και την απαλλαγή της κοινωνίας από τα δεσμά της εκμετάλλευσης και της υπαγωγής του ανθρώπου στην κερδοφορία του κεφαλαίου.

Η ιστορία γράφεται με ανυπακοή / Αγώνας – ρήξη – ανατροπή

1η Μάη: Απεργιακή συγκέντρωση στο Μουσείο στις 10.30 πμ,
πορεία στη Βουλή και στα γραφεία της ΕΕ

ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία